zk Gdańsk Przeróbka

• Autor wątku Autor wątku m29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź. Niestety jestem skazana na niedzielę, bo jestem przyjezdna i w tygodniu pracuję. A nie wiecie, czy przyjmą mi paczkę odzieżową na talon zatwierdzony jeszcze w areszcie śledczym? Od męża mam sprzeczne informacje, jedni mu mówią, że jeśli jest zatwierdzona, to nie będzie problemu, inni, że przyjmują tylko na talony zatwierdzone w ZK Przeróbka.

Adelajda my mieliśmy raz talon wystawiony w ZK w innym mieście i nie było problemu z przyjęciem.

Mnie również przyjęli paczkę bez problemu. A propos wielkości kartonu, może komuś przyda się ta informacja, można przekroczyc dopuszczalne wymiary podane na talonie. Powiedziano mi, że może byc nawet bardzo duży, oby się tylko zmieścił w drzwiach (panom strażnikom dopisuje humor).

Adelajda to dobrze że przyjęli, wiesz że Ja nigdy nie zwróciłam uwagi na wymiary paczki podanej na talonie a może nie miałam nic takiego napisane :what:
Strażników bardzo lubię, nigdy nie miałam z nimi problemów, zawsze sympatyczni i można z nimi pożartować:)
Mój D. w chwili obecnej przebywa w innym ZK i załatwił sobie talon na plusze, witaminy różnego rodzaju, gdzie na Przeróbce jest zabronione dostarczanie takich rzeczy w paczkach. Jestem ciekawa czy to przejdzie .

Tam gdzie miał zatwierdzony talon to oczywiście przejdzie, ale na Przeróbce na pewno nie

asienka555 napisał:
Mój D. w chwili obecnej przebywa w innym ZK i załatwił sobie talon na plusze, witaminy różnego rodzaju, gdzie na Przeróbce jest zabronione dostarczanie takich rzeczy w paczkach.

Przecież talon to nic innego jak dowód "na piśmie", że dyrektor DANEJ jednostki wyraził zgodę na to, by osadzony dostał do JEGO jednostki jakiś przedmiot. Dyrektor jednego więzienia nie może narzucać dyrektorowi innego więzienia, co tamten ma "przyjmować" dla osadzonych.

Dzisiaj się dowiedziałam że do paczki żywnościowej nie można dawać kotletów i ciast własnej roboty.

asienka555 napisał:
Dzisiaj się dowiedziałam że do paczki żywnościowej nie można dawać kotletów i ciast własnej roboty.

To otrzymałyśmy sprzeczne informacje. Ja dowiedziałam się, że ciasto domowej roboty można włożyć do paczki i musi być w plastikowym opakowaniu. Tak samo z pierogami.

Ja byłam świadkiem jak przyszedł pewien starszy Pan z przepustki właśnie z paczką w której miał kotlety, funkcjonariusz do niego że nie może ich zabrać ze sobą. Co z nimi zrobili nie mam pojęcia, czy pozwololi mu je zabrać czy je wyrzucili.
Z czystej ciekawości zapytałam się czy rzeczywiście nie można, potwierdzili i dodał że ciasta również.
Zdziwiłam się bo wcześniej nie było z tym problemu.

Gdyby wszyscy przestrzegali zasad i nie dawali żadnych świństw do żywności to zapewne nie zabronili by tego przynosić.

Witam,
Czy do ZK Gdańs Przeróbka można wysłać fotki w kopercie czy Łobuz musi mieć na to zgodę Dyrektora?

Ja wysyłałam w liście i nie było żadnego problemu, za to gdybyś chciała wnieść je na widzenie to musi być na te zdjęcia zgoda.

kasiu napisał:
Witam,
Czy do ZK Gdańs Przeróbka można wysłać fotki w kopercie czy Łobuz musi mieć na to zgodę Dyrektora?

Możesz normalnie wysłać fotki, tak jak napisała Asieńka. Nie wiem jak jest z wnoszeniem zdjęć na widzenie, bo nigdy tego nie robiłam.

Kochane, do ZK Przeróbka można wysłać jednorazowo 5 fotek :)

jak ktoś ma jakieś pytania to zapraszam . Spędziłem tam trochę czasu

józiu75 jaką miałeś grupę?
Jak możesz napisz jak wyglądały przepustki na P2 i P3 ?

przepustki po 1/4 kary warunek praca lub okolicznościówka ale to musi być pogrzeb i to najlepiej matki wiadomo że na p3 łatwiej ale z p2 chłopaki też chodzą tyle że tam trudniej o prace . trzeba trafić na bobry pawilon . ja cały pakiet przepustek dostałem tydzień przed wokandą z której zresztą wyszedłem ale są przypadki gdzie cały pakiet dostają na p2 zależy od wychowawcy . pozdro

No dobrze.
A wiesz może ile przysługuje przepustek i na ile, na P2 i P3?
To też jest zależne od wychowawcy czy jest to uwzględnione w regulaminie, że tyle i tyle przysługuje osadzonemu na dany miesiąc?

Powrót