zk Gdańsk Przeróbka

• Autor wątku Autor wątku m29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Są szafki (trochę rozklekotane), ale są :D Co do zdjęć radzę nie wkładać do listu jak nie ma na nie zgody, bo czasami zdarzy się funkcjonariusz, któremu zrobi to problem (brak zgody), a lepiej nie robić sobie problemów :)
W razie pytań pisz :)

Witajcie, chciałabym się jeszcze zapytać o pieniądze dla skazanego, narzeczony prosił o pare zł na wypiskę. Czy to tylko przekazem pocztowym można? Nie można puścić przelewu z konta na to konto depozytowe zk? Dziękuję.

Hej, ja wysyłałam przelew przez swoje konto, nie fatygowałam się na pocztę. :D

Witajcie, mam kolejną wątpliwość ..i pewnie nie ostatnią. Czy mama skazanego (z tym samym nazwiskiem i adresem w dowodzie co skazany) może wejśc na widzenie? Bo ponoć nie musi być wpisana na listę odwiedzających. Dziękuję

Na pewno lepiej, żeby mama była wpisana na listę odwiedzających wtedy wejdzie na widzenie bez problemu, a jak nie będzie wpisana to funkcjonariusze mogą robić problemy.

Witam.Moj narzeczony zostal kilka dni temu przeníesiony do tego zk z as w Wejherowie..Mam pytanie czy jest tam opcja by dostac widzenie intymne? I jaka ma szanse na wyjscíe po polowie kary? Jego zachowanie jest nienaganne,dostawal wnioski nagrodowe itp.. prosze o udzielenie mi jakis informacji,bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.

Witam.Moj narzeczony zostal przeniesiony do tego zakładu karnego z aresztu śledczego w Wejherowie.Jego zachowanie jest nienaganne i do tej pory dostal juz kilka wnioskow nagrodowych.. Mam pytanie czy jest tam opcja udzielenia widzen intymnych? i jak wyglada wpz? Czy ma szanse wyjsc po polowie? Dodam ze jego wyrok nie jest za dlugi i za 2tyg minie polowa juz..

Co do intymnych to na 95% nie ma, bo nie mają na to pomieszczenia - chyba że się coś ostatnio zmieniło i o tym nie wiem. Jest osobna salka do bezdozorowych, ta sama, w której są widzenia z dziećmi - więc czasem są tam dwie parki na bezdozorowych i kilka biegających maluchów :) Szanse na wpz... podobno po styczniu ma być lepiej, bo zmieni się prokurator, ale teraz też jakieś tam są. O wnioski nagrodowe na Przeróbce ciężko, dużo nudzących się chłopów, więc jak jest coś do zrobienia to się z miejsca kolejka ustawia. Ogólnie to nie jest złe więzienie, zadbane, trawka rośnie, chodzą w swoich ciuchach, pranie na płotach porozwieszane, telefonów nikt nie pilnuje (rekordziści dzwonią do domu po cztery razy dziennie, ale cały dzień spędzają w kolejce do aparatu)

re: widzenia skazanego ii

Dziekuje za informacje :) we wtorek jade na widzenie,ktore ma byc wlasnie bezdozorowe,bo dostal je jeszcze przed transportem.Takze zobacze jak to bedzie..

Na Przeróbce są widzenia intymne i odbywają się w zupełanie innym budynku niż sale widzeń.
Co do wyjścia po połowie kary to różnie bywa nawet jak się ma nienaganne zachowanie w naszym przypadku niestety się nie udało.

Być może - jakoś mnie te intymności w więzieniu nie pociagają, więc pewnie nie jestem na bieżąco.
My mamy połowę kary na początku listopada i bierzemy adwokata, bo już po odmowie SDE chłop mi się o dwadzieścia lat postarzał, teraz się bardziej przygotujemy.

asienka555 napisał:
Co do wyjścia po połowie kary to różnie bywa nawet jak się ma nienaganne zachowanie w naszym przypadku niestety się nie udało.

Nie wystarczy być grzecznym, by otrzymać warunkowe przedterminowe zwolnienie.

asienka555 napisał:
Zdaję sobie z tego sprawę forg :)

Chyba nie - bo piszesz "nawet nienaganne zachowanie" - tak jakby bycie grzecznym miało być czymś najwyższej wartości i w 100% miało świadczyć o głębokiej przemianie skazanego.

och, forgu - ale możliwości osadzonego są ograniczone. Czasu nie cofnie, może tylko manifestować ewolucję osobowości.

Mam pytanie.. Nie wiem czy powinnam to napisać w tym temacie czy też szukać innego,ale to jest związane właśnie z tym zk.. Otóż mój D wczoraj poszedł na łacznik,bo poprosił o przeniesienie na inny pawilon,a jak sie nie zgodzili to powiedział że w takim razie chce na łacznik.. I chcę sie dowiedziec co to dla niego/nas znaczy ? :( Bo powiedział mi ze nie mam sie martwić i wszystko będzie dobrze,itp.. ale nie umiem.. Nie tłumaczył mi za dużo co to znaczy,niestety..

łącznik to takie cele, gdzie czekają więźniowie na przeniesienie - na inny oddział albo do innego zakładu. Np. więzień, który wrócił z przepustki i alkomat wykazał spożycie - on nie wraca do celi, tylko idzie na łącznik i czeka na przeniesienie

Dzięki :) już wszystko wiem.. Mój głupsas został przeniesiony na kurkową i ma iść dalej w transport ;/

Powrót