Zk grądy woniecko

• Autor wątku Autor wątku zlotam1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no właśnie w tym problem, że mój się obudził, że w sobote ma wypiske i chce sobie coś kupić a przekazem pocztowym nie dojdzie do piatku, dlatego zalezy mi na numerze konta

mam numer konta już jeśliby kogoś interesowało proszę pisać:)

Hej mam pytanko moze jezdzi ktos tam z białegostoku ??moj Mąż jest tam jakis czas.. a z tego co wiem nic tam nie dojezdza ;/;/ ratujcie dziewczyny jak tam sie dostac ...:(:(

niestety nic tam nie jeździ, jedyne wyjście to samochód lub ewentualnie tak jak ja robię, zatrzymuję się w jakiejś kwaterze w okolicznych miasteczkach, gdzie mogę wypożyczyć rower i rowerkiem do zakładu. Osobiście nocowałam w Wiźnie, ale bliżej jest Sulin, dokładnie na przeciwko drogi, która prowadzi do Grądów (jakieś 5km prosta droga). Sulin jest akurat na trasie Białystok-Łomża. Praktycznie przy samym tym ośrodku agroturystycznym jest przystanek. Rowery też można u nich wypożyczyć. Jak lubisz chodzić to 40 min i na piechotkę tez można dojść do Zakładu. :)

Czeeeść dojerzdza ktoś z Białegostoku do grądów aktualnie? Piszę ponieważ wiem że dużym problemem jest dojazd do tego ZK a sama aktualnie dojerzdzam tam.

Po krótce mogę udzielić kilku informacji o Z.K. w Grądach. Przebywałem tam w okresie od 2007-2009 i 2011-do dzisiaj. Zarówno P2 i P3. Kryminał kameralny bo ok.200 osób. Stołówka, biblioteka, boisko, spory spacerniak. Towarzystwo głównie rowerzystów i 207 kk.Większość więźniów zatrudniona poza zakładem. Przeważnie nieodpłatnie. W oddz. II, III, IV nie ma krat w oknach co jest niespotykane w jednostkach penitencjarnych. Widzenia niedziele i poniedziałki. Kantyna słabo zaopatrzona - brak prasy. W korespondencji listowej bez problemu przechodzą gazety i art piśmiennicze, krzyżówki, itp. Funkcjonariusze ok. Przepustki po 1/4 kary i raczej nikt problemów nie robi. Aktualnie remonty, odnawianie cel,itp. W paczkach żywn. przechodzi praktycznie wszystko oprócz sypkich (cukier itp.).Ogólnie jeden z lepszych zakładów w regionie. Zwiedziłem również Czerwony Bór i nie ma porównania. Do odsiadki stanowczo polecam Grądy. Ciężko się dostać i często blachują prośby o transport. Mam wrażenie że sami dobierają sobie mieszkańców...Na oddziałach spokój bo tzw. skokobryków zaraz wywożą na czerwony Bór. Z wokandami b. ciężko. Wypuszczają praktycznie tylko rowerzystów. Dojazd ciężki bez auta. P3 praktycznie nie różni się od P2 tyle że są nielimitowane spacery, listy i tel. nie odlegają cenzurze i kilka dni przepustek więcej. W niedzielę można wyrwać się do wolnościowego kościoła w GRĄDACH. W okolicy bagna i w sezonie letnim komarów masa. Można mieć moskitiery. Nie można mieć czajników tylko grzałki. Reszta zgodnie z kkw.. Mam nadzieję że komuś przyda się ta pobieżna charakterystyka. Pozdrawiam.

Siemanko ja jeżdże z Warszawy samochodem do grądów to jak ktoś chce to moge go zabierać jeżdże tak mniej więcej raz w miesiącu :)

Mój właśnie chyba tam trafił dziś . Ale z tego co widzę to z dojazdem z warszawy masakra;/ a do tej pory na widzeniu co tydzień byłam ...

Witajcie, podbijam temat Grądów Woniecka, macie tam swoich bliskich, jak odbywa im się tam karę? Jak z widzeniami, i dojazdem publicznym transportem? Jest w ogóle możliwy w weekend? Chętnie nawiąże kontakt z osobami które chcą tam jeździć do swoich bliskich bo i mnie to czeka zaraz po świetach, jeżdżę z Warszawy

Ostatnia edycja:
Witam. Mam chłopaka w Zk Grądy Woniecko. Jest to zakład półotwarty gdzie skazani mogą pracować od poniedziałku do piątku. Do pracy mogą sami wychodzić za Zakład po powrocie są sprawdzani czy są pod wpływem alkocholu albo czy nie mają nielegalnych rzeczy. Widzenia są w niedziele i poniedziałki . Najlepszy dojazd jest samochodem. Mogą dzwonic w różnych godz. do swoich bliskich . Mam nadzieje że pomogłam ;)

Witam czy jest ktoś kto aktualnie ma kogoś bliskieg w gradach ?

Siema. Jeździ ktoś nadal z warszawy/ sochaczewa do tych Grądów ?

Witam. Czy jeździ ktoś z Białegostoku do Grąd-woniecko?;)

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jakie dokładnie artykuły można tam wkładać do paczki żywnościowej?

Dzięki, ale chyba się nie rozumiemy. Nie chodziło mi o urzędowy wpis, który sama potrafię znaleźć tylko o informacje od kogoś kto osobiście robił taką paczkę z wolności. W tym właśnie celu użyte zostało słowo "DOKŁADNIE".

Jeśli ktoś z Białegostoku szuka transportu do Grądów to 3 razy w miesiącu możemy się dogadać.

Hej :) gosik697 jedziesz może w tą niedziele czyli 17 września do Grąd ?

Powrót