ZK jak to jest ?

• Autor wątku Autor wątku aga696
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

aga696

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam!
Moj chlopak kilka lat teku spowodowal wypadek jadac na roweze pod wplywem alkocholu dostal wyrok w zawieszeniu i zakaz prowadzenia jakich kolwiek pojazdzdow(w tym takze roweru) po jakims czasie zlamal ten zakaz jadac znowu pod wplywem alkocholu na roweze i dostal rok.Nie wstawil sie ZK w wyznaczonym terminie ale puniej zglosil sie dobrowolnie.Jakie ma szanse na zaklad otwarty albo polotwarty?( to jego pierwsza odsiadka) Kiedy moze przyjsc od niego list? Czy w wiezieniu dostala koperty i znaczki czy mam mu przyslac?Kiedy mozna go odwiedzic?Jak wogule sie dowiedziec gdzie on jest? (Zglosil sie na swoj komisariat i z tamtad go zabrali bo tak ustalil z policja kiedy przyjechalado do niego do domu)

bedzie pewnie na pół otworku. dowiedz sie na komendzie gdzie go zabrali, moj mąż dostał koperte i znaczek 1 od wychowawcy bo nic nie miał, ale to ty musisz mu kupić znaczki i koperty. w każdym zakładzie są dni widzeń według literek np. poniedziałek nazwiska na A, B, C,. ale musisz zadzwonic do zk w którym przebywa i sie dowiedzieć. a widzeń bedziesz miała w zależności czy jesteś jego żoną-3, dziewczyną-2, a jeżeli macie dziecko to 4 w miesiącu. tak jest przynajmiej na białołęce gdzie przebywa moj mąż, ale najlepiej zadzwoń i wszystkiego dowiesz się tam.
powodzenia najgorsze są pierwsze 2 miesiące

Mój chłopak jest w Trzebini na półotworku i ja jeżdże do niego co tydzień. Widzeń ma w miesiącu podstawowych 3 , ale dostaje wnioski nagrodowe za np. prace społeczną, teraz juz pracuje poza obrębem Z.K. i raz w tygodniu dostaje wniosek nagodowy i opniniuje je na widzenia, więc widzimy się co tydzień :lol: . To prawda najgorsze są pierwsze 2 miesiące.

Dziekuje bardzo za odpowiedzi chcialabym jeszcze wiedziec czy die osoby moga go odwiedzic w tm samym czasie? i czy ja jako osoba niepelnolenia moge go odwiedzic ( Brakuije mi tylko 4 miesiecy)

Nie powinno być żadnych przeciwwskazań o ile jesteś wpisana na liste widzeń :D , tylko weż ze sobą jakiś dowód tożsamości :wink:

Napewno jestem wpisana ! Ale czy dwie osoby moga wejsc do niego jednoczesnie?

Tak, my zawsze wchodzimy po dwie osoby. Czasem nawet po trzy jesli napisze prośbe :D

Aga jak bedziesz na widzeniu kup mu karte telefoniczną to będzie mógł do ciebie dzwonić ile razy dziennie będzie miał ochote. moj krzycho dzwoni do mnie codziennie po południu i moge mu sie wygadać, teraz to czasami mam wrażenie ze on jest w pracy :D i tylko w nocy jest mi smutno bo nie mam do kogo sie przytulić ale czas coraz szybciej leci i zanim sie obejrzałam mineło juz ponad 2 miesiące

u mnie minęło już 5 miesięcy i tez nawet juz leci :ooo:

Poza tym jako osoba niepełnoletnia możesz wejść z dwoma osobami-2 osoby dorosłe+jedna niepełnoletnia. Pytaj się o kartę promocyjną 60+20, bo to się najbardziej opłaca, jak nie kupisz na widzeniu możesz ją wysłać listem poleconym.

Niech Twój chłopak sprawdzi czy mozna u nich korzystać z karty telegrosik o wiele bardziej sie opłaa, bo tych promocyjnych trudo jest juz dostac, a pozatym w telegrosiku kupujesz karte za 20 zł i masz 105 min rozmowy na stacjonarne. Ja Swojemu kupuje tylko taka. :wink:

Dziekuje wasm wszytskim za odpowiedzi! Mama nadzieje ze mi tez jakos ten rok szybko mine no jak dobrze pujdzie to pol! Jak tylko sie z nim zobacze to dowiem sie wszystko jaka karte kupic! Bozdrawiam was serdecznie i jeszcze raz dziekuje za pomoc!

Aga nie ma za co każda z nas wie jak sie czujesz i uwież mi ze jak miną 2 miesiące to będzie już coraz lepiej :)
dziewczyny a po ilu można dostać bezdozorowe? :ooo:

to wszystko zależy od wychowawcy a bezdozorowe to jest forma nagrody. :serce:

za co ?
jak wiecie to napiszcie co najlepiej by było zrobić, zn co on ma zrobiż i po ilu przysługuje te bez dozorowe? czy któraś z was ma faceta na białołęce

Ja mam faceta w Trzebini, a jeśli chodzi o bedozorowe niech pogada z wychowawca jakie ma szanse. A za co? Jak wszędzie za dobre sprawowanie :ooo:

Hej! Ja na przykład mam tą przyjemność (haha). Głupi żart,sama sobie współczuję, że mnie to spotkało!

My bezdozorowe dostaliśmy od razu-po 3 tygodniach a ja mam tylko 3 widzenia w mies, no a teraz aby mieć bezdozór sprząta np schody albo robi gazetki ale ostatnio zabronili mu sprzątać bo ma chorą nogę

U nas wogóle nie ma bezdozoru :( Ale przepustka juz 16-ego :D

a po jakim okresie sa szanse ze dostanie ta 1 przepustke, wiem ze po 1/4 kary mu sie nalezy ale wydaje mi sie ze go nie puszcza, i jak sie nie zgodza na ta przepustke to jaki okres musi minąć zeby mógł sie starać znów.
pytałam sie tez dzis krzycha o to bezdozorowe, ale mowi ze na białej to trzeba dłuuugggoooooooooo czekać jego kolega dostał po 7 miesiącach mimio tego ze pracuje. chyba dotkne sie do niego dopiero jak wyjdzie na przepustke:ooo:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót