ZK Nowy Sącz- informacje, które posiadacie

• Autor wątku Autor wątku cuks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam jak wyglada w Nowym saczu wpisanie na liste odwiedzajacych do skazanego,czy robia jakies problemy zeby wpisac jak sie ma inne nazwisko niz skazany i nie jest sie z rodzinny?Czy wpisuja jak w innych zakladach nie robiac z tym problemu?

I jeszcze zapytam w jakie dni moga dzwonic z nowego sacza skazani jak maja grupe R1/Z?

W telegraficznym skrócie. Bardzo mili i konkretni funkcjonariusze SW, przynajmniej Ci, z którymi miałam do czynienia. ;) Przyzwoite warunki żywieniowe. Możliwość pracy i nauki, a nawet pracy twórczej jak ktoś posiada uzdolnienia. Szybko rozpatrywane prośby.

Witam i bardzo proszę o pomoc. Mojego narzeczonego zamknięto w zakładzie karnym w Nowym Sączu. Jestem jego narzeczona, sodziewamy sie dziecka, jestem w 5 miesiącu ciąży. Bylam dzisiaj w zk ale odmówiono mi widzenia ponieważ "nie jestem bliska rodzina" :( mój pytanie brzmi czy tylko mój narzeczony musi pisac prośbę o zgodę na widzenie czy ka tez musze cos zrobić w tym kierunku ? Bardzo proszę o odpowiedz. Jestem załamana, ze nie mogę się z nim zobaczyć :(

Osadzony musi wpisać Cię na listę, Ty nic nie możesz zrobić - co najwyżej czekać na telefon bądź list.

brzoskwinka1406 napisał:
Witam i bardzo proszę o pomoc. Mojego narzeczonego zamknięto w zakładzie karnym w Nowym Sączu. Jestem jego narzeczona, sodziewamy sie dziecka, jestem w 5 miesiącu ciąży. Bylam dzisiaj w zk ale odmówiono mi widzenia ponieważ "nie jestem bliska rodzina" :( mój pytanie brzmi czy tylko mój narzeczony musi pisac prośbę o zgodę na widzenie czy ka tez musze cos zrobić w tym kierunku ? Bardzo proszę o odpowiedz. Jestem załamana, ze nie mogę się z nim zobaczyć :(

Jest skazanym osadzonym czy tymczasowo aresztowanym? bo to duża różnica. W przypadku drugiej opcji z widzeniem możesz miec problem, bo o tym decyduje prokurator ,zaś jeśli jest skazanym osadzonym wystarczy aby wpisał Cię na listę odwiedzajacych.

Osadzonym. On musi napisać prośbę do dyrektora zakładu i dyrektor musi wyrazić zgodę ?

Właśnie do mnie dzwonil, takze juz wszystko wiem. Dziękuję za odpowiedzi :)

Witam. Czy odwiedzając ojca muszę mieć jakiś dokument potwierdzający pokrewieństwo? Odpis aktu urodzenia czy wystarczą informacje z dowodu osobistego? I czy mogę z mężem iść na widzenie? Proszę o szybką odpowiedź.

Jeruzalem93 napisał:
Witam. Czy odwiedzając ojca muszę mieć jakiś dokument potwierdzający pokrewieństwo? Odpis aktu urodzenia czy wystarczą informacje z dowodu osobistego? I czy mogę z mężem iść na widzenie? Proszę o szybką odpowiedź.

Jesli nazwisko panienskie i imie ojca z dowodu bedzie sie zgadzalo powinno wystarczyc. Maz moze byc wpisany na liste osob odwiedzajacych po wystosowaniu prosby przez osadzonego do dyrektora zk i uzyskaniu zgody.

Powrót