K
Klaudia Przybylak
Jak można sie starać o te widzenia
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
maykaa napisał:Czy zaraz po wpisaniu mnie przez niego na liste moge do niego przyjsc czy musze czekac, az zweryfikuja moje dane osobowe?
forg napisał:Ta mityczna "lista" to po prostu wykaz osób (spoza rodziny - pisząc w uproszczeniu), z którymi osadzony może się spotykać.
maykaa napisał:A jak moge sie dowiedziec, czy jestem na owej ''liscie''?
Dlatego ja zawsze jak interesowało mnie coś z karty widzeń dzwoniłam do ZK/AŚ w dniu widzeń - wtedy w zależności od jednostki albo już bramowy mi wszystko mówił albo łączyli mnie z salą widzeń, gdzie były kartyforg napisał:Jasne - a w zk siedzi funkcjonariusz z listami widzeniowymi i każdemu chętnemu udziela informacji.
Akte napisał:Inna rzecz jest oczywiście taka czy w ogóle ktoś zechce udzielić takiej informacji...
Akte napisał:jeśli się trafi na skomputeryzowaną jednostkę to nie trzeba szukać żadnej jednej papierowej listy
Oczywiście, że tak, przecież nie powiedziałam, że [nie wiem czy mogę podać nazwę systemu] wyparł zwykłe papierowe katy widzeń, ale odniosłam się do tego, co napisał Forg, że nie mamy myśleć, że każdy f-sz siedzi z listą w ręku i od razu powie nam co i jak - no czyli chodziło mi o to, że wystarczy, że f-sz ma dostęp do komputera z bazą danych i już - nie musi szukać żadnej karty.anthony napisał:... pomimo skomputeryzowania jednostek penitencjarnych, jednocześnie dane są wprowadzane do systemu informatycznego oraz zapisywane na tradycyjnych "listach widzeń".
sebazygiel997 napisał:Bardzo dziękuję.To dla mnie nowa sytuacja i jeszcze nie jestem ogarnięta w tych tematach.A tak ogólnie to jak tam jest?Słyszałam,że to dość ciężki zakład...Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz.