ZK Pińczów

• Autor wątku Autor wątku MadziaeM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej mojego wlasnie jutro maja przewiezc do tego Zk z Tarnowa. Jakies informacje aktualne ktos posiada ? podgrupe ma p2 . Co ile moze dzwonic ? Jak z praca ? czy jest tam skype ? cos ktos wie ? . Bylabym wdzieczna za jakiekolwiek info ; )

i z jakich kart moga korzystac ? wie ktos moze czy z dogadania ?

Mój jest na p1 i dzwoni codziennie oprocz środy i soboty zwykle po 10min, a co do kart to korzystamy z dialtech i nadusi...tanio wychodzi, widzenia są w niedziele poniedzialki i wtorki. A co do pracy to ciężko, mój jest tam trzeci tydzień ale mówi że będzie się starał o pracę, najpierw bezpłatną

Sylwia89 a tylko z.tych kart mozna korzystac ? Ja jestem zzalamana bo to 120 km okolo ode mnie i dojazdu nie mam ;_( . Mozesz wytlumaczyc o co chodzi z tymi kartami kak polaczyc je ? Bo z dialtech na komorke strasznie drogo zawwsze korzystalismy z dogadania i izzi

Madziamrk - wydaje mi się, że nasi faceci mogą się znać. Podejrzewam, że Twojego faceta wywieźli z powodu powstania na innych oddziałach R-ki, zgadza się ? :) Z tego co mi wiadomo w Pińczowie jest teraz lepiej niż było jeszcze jakieś 2-3 lata temu. Jeśli będziesz chciała to mogę się dowiedzieć kilku rzeczy, jak coś zapraszam na priv

Witam.
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale.
Mój narzeczony został skazany za posiadanie (niewielkiej ilości) narkotyków. Dostał karę prac społecznych, których nie odrobił. Następnie dostał zastępczą karę pozbawienia wolności na okres 55 dni. Zgłosił się sam ale nie w wyznaczonym terminie (nie wiem czy to ważne ale wole napisać). 2 tygodnie kary odbył w ZK Wadowice, a dwa dni temu przeniesiono go do ZK Pińczów. Moje pytanie brzmi: Czy jest możliwość, gdyby napisał jakieś odpowiednie pismo o zamienienie reszty kary na karę prac społecznych lub karę grzywny?
Wiem że większośc stwierdzi, że nie ma sensu, żeby odbył resztę kary bo nie dużo mu zostało ale pisze tutaj po to by ktoś mi pomógł a nie prawił morały wiec bardzo proszę o uszanowanie mojego zdania i wpisu.
Bardzo proszę również jeśli ktoś ma informacje na ten temat o wyjaśnienie jakie ma być to pismo i on jak najwięcej informacji.
Narzeczony pisał również prośbę o przeniesieniu go do innego zakładu, który jest dużo bliżej jego miejsca zamieszkania, ponieważ Pińczów jest bardzo daleko. Niestety z tego co się dowiedziałam to pracujący tam mają gdzieś takie pisma i wszytko olewaja.
W takim razie bardzo proszę o jakiekolwiek informacje w tych tematach, będę bardzo wdzięczna.

madziamrk napisał:
a tylko z.tych kart mozna korzystac
Jeśli jest automat Orange to można korzystać z wszystkich kart dostępnych na rynku.
madziamrk napisał:
podgrupe ma p2 . Co ile moze dzwonic ?
Może dzwonić codziennie a ile razy w ciągu dnia to już zależy od natężenia ruchu przy aparacie telefonicznym.

Witam. Czy którejś z was partner przebywa w ZK Pińczów ? Ma ktoś aktualne informacje ? :*

ja mam...więc jeśli chcesz o coś zapytać to śmiało

w jakie dni są widzenia ? Ile razy w tygodniu osadzony może dzwonić ? i czy dyrektor wyraża zgodę na widzenia z narzeczoną ?

Widzenia są w niedziele poniedziałki i wtorki co do telefonów to zależy czy jest się na zamkniętym czy polotwartym. Mój jest na zamkniętym i dzwoni przez pięć dni w tygodniu i rozmawiamy po ok 10 minut zależy od strażnika

a co do widzen to jeśli Cię narzeczony wpisał na listę osób odwiedzających to bez problemu Cię wpuszcza

sylwia89aaa właśnie szukałam i nie ma tam godzin w jakich są widzenia :( i przepraszam jesli Cię czymś uraziłam :*

znalazłam :) jeszcze mam jedno pytanie: Czy oni tak bardzo przestrzegają tych widzeń w niedzielę, że może trwać tylko 60 min ? To miasto jest 150km ode mnie o tylko w niedziele będę mogła jechać i raz w miesiącu ponieważ jestem w 6 miesiącu ciąży i chcielibyśmy aby te 2 godziny były złączone.

Zatem niech osadzony napisze do dyrektora zakładu karnego prośbę o złączenie godzin na widzeniu. W niektórych zakładach poprostu strażnik się pyta osadzonego czy chce jedna bądź dwie godziny.

myślę że jeśli twój narzeczony napisze prośbę o zlaczenie godzin to nie będzie problemu:) jak byłam w święta na widzeniu to jedna kobieta została na obu turach... pierwsza jest od 8.30 wiec trzeba być wcześniej żeby się załapać ale jak nie dasz rady na pierwszą turę to na pewno zalapiesz się na drugą lub trzecią

Powrót