Witam.
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale.
Mój narzeczony został skazany za posiadanie (niewielkiej ilości) narkotyków. Dostał karę prac społecznych, których nie odrobił. Następnie dostał zastępczą karę pozbawienia wolności na okres 55 dni. Zgłosił się sam ale nie w wyznaczonym terminie (nie wiem czy to ważne ale wole napisać). 2 tygodnie kary odbył w ZK Wadowice, a dwa dni temu przeniesiono go do ZK Pińczów. Moje pytanie brzmi: Czy jest możliwość, gdyby napisał jakieś odpowiednie pismo o zamienienie reszty kary na karę prac społecznych lub karę grzywny?
Wiem że większośc stwierdzi, że nie ma sensu, żeby odbył resztę kary bo nie dużo mu zostało ale pisze tutaj po to by ktoś mi pomógł a nie prawił morały wiec bardzo proszę o uszanowanie mojego zdania i wpisu.
Bardzo proszę również jeśli ktoś ma informacje na ten temat o wyjaśnienie jakie ma być to pismo i on jak najwięcej informacji.
Narzeczony pisał również prośbę o przeniesieniu go do innego zakładu, który jest dużo bliżej jego miejsca zamieszkania, ponieważ Pińczów jest bardzo daleko. Niestety z tego co się dowiedziałam to pracujący tam mają gdzieś takie pisma i wszytko olewaja.
W takim razie bardzo proszę o jakiekolwiek informacje w tych tematach, będę bardzo wdzięczna.