ZK Płock

• Autor wątku Autor wątku Shira1131
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Z.K Płock

Furia napisał:
Z łatwością można dostać przepustkę (poza oddziałem terapeutycznym) i dodatkowe widzenie.

?? Nawet jak się dzień wcześniej zamordowało innego osadzonego? Albo nie powróciło w przerwie w karze?

oj Forg z samego poniedziałku tak dowcipkujesz? :D
dziękuję Furia,coś mi intuicja mówi,że być może tamte strony będę "zaliczać" :rolleyes:

Forg dodatkowe widzenie to często wniosek nagrodowy,więc skazany,o którym mówisz chyba na takowy nie ma szans ;)
Aczkolwiek racja.
W ZK Płock nie jest trudno dostać przepustkę czy wniosek nagrodowy pod warunkiem,że osadzony wykazuje się prawidłową postawą ;)
Może być :D?

Nie jest kochana :) owszem jest to z założenia zakład typu zamkniętego ale są tam również pierwszy raz odbywający karę pozbawienia wolności,ukarani oraz TA.

To dlaczego piszesz ogólnie, że w tym zakładzie nie ma problemów z przepustkami?
Zaraz fama pójdzie po Polsce więziennej, że w Płocku to "za darmo" wypuszczają na 14 dni. Legendom więziennym mało trzeba, by urosły do niebotycznych i absurdalnych rozmiarów.

Pierwsze słysze, że w Płocku łatwo o przepustki...fakt o wnioski nagrodowe raczej nie trudno i nie robią raczej problemu z łączeniem godzin.

czy ktos wie jak jest z dojazdem do zk.Plock?chodzi mi juz tam na miejscu... :):)

Do Płocka oraz ZK mozna dojechac;
a/autobusem
b/pociagiem
c/ autem prywatnym
d/taksowką
e/rowerem
f/motocyklem
g/ mozna iśc na pieszo...
Z dojazdem nie ma problemu, drogi otwarte,przejezdne, trzeba sie tylko zdecydowac czym...

Uwierz mi Forg,ze gdybys byl na widzeniu w Dublinach to tez mialbys traume do konca zycia.Dojechanie tam zajelo mi pol doby-pociagami.Najpierw 300 km.do Olsztyna.Z Olsztyna na jakas wichure.Z tej wichury na nastepna i dalej jeszcze kilometr z buta :tuptup: ,zeby dojsc w 10 stpniowy mroz :mad: .Takze to co Tobie moze wydawac sie smieszne,dla niektorych wcale nie jest...ja nie wiem jak jest z komunikacja w Plocku i czy z.k jest w srodku miasta czy na samych obrzezach.

blue_girl napisał:
ja nie wiem jak jest z komunikacja w Plocku i czy z.k jest w srodku miasta czy na samych obrzezach.

Raz jeszcze powtórzę pytanie - "zabito" internet???
1. Sprawdzasz adres jednostki.
2. Znajdujesz ten adres w jednej z ogólnodostępnych map-najlepiej na takiej, gdzie zaznaczone są linie komunikacyjne.
3. Znajdujesz stronę podmiotu obsługującego komunikację publiczną w mieście Płock. Wyszukujesz połączenie.

Powyższe Ci nie odpowiada? To poszukaj inaczej.
A czy bezradność obywatela (czyli Twoja) wydaje mi się śmieszna? Nie. Przeraża mnie ona. Do tego zadajesz pytanie na które można odpowiedzieć na setki tysięcy sposobów - gdybyś zadała pytanie: "czym najsprawniej z komunikacji publicznej dojechać z dworca kolejowego w Płocku do zk w Płocku" to pewnie już dawno dostałabyś odpowiedź.

Ostatnia edycja:
A wiesz moze czy na widzeniu mozna dac karte telefoniczna albo zdjecia?

blue_girl napisał:
czy ktos wie jak jest z dojazdem do zk.Plock?chodzi mi juz tam na miejscu... :):)
Zależy, z którego miejsca w Płocku będziesz chciała dostać się do ZK. Jeżeli chodzi o Dworzec PKS lub PKP, to ulicą Dworcową dojdziesz do Kilińskiego, potem skręcisz w Sienkiewicza i już na pewno znajdziesz. Jeśli chodzi o środki transportu, to nie ma z nimi większego problemu.

Mogę spytać kiedy wybierasz się na widzenie do ZK w Płocku? Chciałabym cokolwiek wiedzieć na temat widzeń w tym zakładzie, ponieważ niedługo sama będę się tam wybierać. Będzie to moje pierwsze widzenie w jakimkolwiek zakładzie, a w związku z tym trochę się stresuję i chciałabym co nieco wiedzieć.

Ostatnia edycja:
Dzieki za informacje,ja w Plocku bede w ogole pierwszy raz...Bede chciala pojechac jak najszybciej.Napewno jeszcze w tym miesiacu,dokladniej bede wiedziala jutro.Jesli chodzi o widzenia to w kazdym zakladzie jest praktycznie tak samo.Musisz zlozyc na miejscu kartke z imieniem i nazwiskiem i do kogo wchodzisz.Pozniej czekasz,az Cie wywolaja.Przechodzisz przez bramki,zostawiasz swoje rzeczy i idziesz na widzenie.Nic milego oprocz tych kilku chwil spedzonych z bliska osoba...
:(

Mam jeszcze jedno pytanie.Czy z widzeniami jest tak jak bylo czy cos sie zmienilo?Mozna skladac kartki do 14.30?

blue_girl napisał:
Dzieki za informacje,ja w Plocku bede w ogole pierwszy raz...Bede chciala pojechac jak najszybciej.Napewno jeszcze w tym miesiacu,dokladniej bede wiedziala jutro.Jesli chodzi o widzenia to w kazdym zakladzie jest praktycznie tak samo.Musisz zlozyc na miejscu kartke z imieniem i nazwiskiem i do kogo wchodzisz.Pozniej czekasz,az Cie wywolaja.Przechodzisz przez bramki,zostawiasz swoje rzeczy i idziesz na widzenie.Nic milego oprocz tych kilku chwil spedzonych z bliska osoba...
:(
Jak będziesz miała więcej pytań na temat dojazdu, to możesz spokojnie do mnie pisać, bo mieszkam w Płocku :).
Na szczęście krótka chwila z bliską osobą na pewno wynagradza te niemiłe sytuacje.

blue_girl napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy z widzeniami jest tak jak bylo czy cos sie zmienilo?Mozna skladac kartki do 14.30?
Z tego co wiem, to w ZK w Płocku najlepiej jest zgłaszać się do godziny 12:45.

Jak będziesz miała więcej pytań na temat dojazdu, to możesz spokojnie do mnie pisać, bo mieszkam w Płocku :).
Na szczęście krótka chwila z bliską osobą na pewno wynagradza te niemiłe sytuacje.

Wynagradzaja wszystko...Wczoraj dzwonil moj i dowiedzialam sie,ze jak sie wchodzi na widzenie to na bramie trzeba wziac jakis talon czy cos takiego,bo inaczej nie bedziesz mogla zrobic zakupow w kantynie :!: :!: :!: .

Powrót