ZK Rawicz

• Autor wątku Autor wątku betty1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

betty1986

Użytkownik
Odpowiedzi
44
nie znalazłam informacji na temat tego zk, prosze o informacje jesli ktos sie orientuje na temat przepustek, telefonow ..mozliwosc warunkowego zwolnienia (przy niedlugim wyroku 10 miesiecy)

cheryl napisał:
jesli jest pierwszy raz karany o przedterminowe zwolnienie moze sie ubiegac po polowie kary

Po połowie kary ale nie prędzej niż po 6 miesiącach. Czyli nie 5 a 6 miesięcy.
Po drugie - nie wklejaj treści strony SW. Bo chyba to żadna filozofia kliknąć w podany link??

Ostatnia edycja:
tak wiem, że musi minąć połowa kary ale nie mniej niż 6 miesięcy. Mialam nadzieje ze na forum jest ktoś kto miał kogoś bliskiego w tym zakładzie albo ktoś kto tam przebywał i mógłby mi cos na temat tego zakładu powiedzieć. Ale chyba nie ma nikogo takiego...:rolleyes::rolleyes:

witam ja mam tam męża co dokładnie chcesz wiedziec

moj narzeczony jest tam juz prawie od 4 miesiecy wiec juz prawie wszystko wiem, nawet mamy juz za soba jedna przepustkejedyne co mnie jeszcze interesuje to sprawa warunkowego zwolnienia bo slyszalam ze jest ciezko:(

no szczerze dopiero zaczelam sie starac o warunkowe dla meza mam mała nadzieje ze do 6 miesiecy powinien byc w domu bo dostal do odsiatki 1.5 roku. Mam trochę łatwiej z drugiej strony bo mamy synka 1,5 rocznego i drugie w drodze po za tym byl jedynym zywicielem rodziny i ma wyrok za kuratora bo mu zawiasy odwiesiła wiec nie jesty to ciezka sprawa a jak jest u ciebie?

To nie jest miejsce do rozmów o warunkowym zwolnieniu - a tak na marginesie jedyną osobą od której zależy warunkowe to skazany. Jego sytuacja rodzinna nie ma nic do rzeczy. Proszę sobie poczytać wątek o warunkowym zwolnieniu. A prywatne rozmowy - "jak to jest u Ciebie" poprzez PM

Witam jestem tu nowa mam wiele pytan i jestem zielona i na dodatek sama z tym wszystkim.M przywieziony z ekstradycji z Hiszpani ma 18 miesiecy zaliczyli mu czas oczkiwania na ekstradycje czyli siedzi od 18 marca czyli kiedy warunek jakie ma szanse na wyjscie mamy na utrzymaniu 2 dzieci jedno z orzeczeniem o niepeunosprawnosci ja po wylewie bez srodkow do zycia...maz jest w Rawiczu obecnie pracuje nie wiem dlaczego do tej pory maP1 nie grypsuje spokony bez kwitow na kazda ego prosbe o przepustke czy zmiane grupy slyszy NIE BO Z EKSTRADYCJI ....co moge zrobic zeby mu pomoc nawet nie chca mu dac dodatkowgo widzenia mimo ze wiedza ze jade 3 tys kilomtrow natomiast rada wychowawczyni jest taka...musi pani sie nauczyc zyc sama.Prosze o rade i pomoc

dotipoz napisał:
musi pani sie nauczyc zyc sama.

Bardzo dobra rada.
Większość przestępców zostawia na wolności rodziny - mniej lub bardziej bezradne. Ale to żaden argument, by kara pozbawienia wolności za przestępstwo została darowana.
Trzecia sprawa - zadane przez Ciebie pytania były i są omawiane w stosownych tematach. To, że został osadzony w Rawiczu to nie powód, by dyskutować akurat tu o tym, dlaczego ma P1.

niech się dobrze zachowuje, zmianę grupy dostaje się chyba po jakimś czasie, jesli nie to trudno, może wyjdzie po połowie kary

candi przyznaje ci racje:!:, moj maz tez jest w tym zakładzie karnym i ma p2 czyli ze moze chodzic po całym placu ale to zalezy od zachwania osadzonego;-)

Witam Aniu 1989 twoj maz jest w rawiczu tak zrozumilam....a mi kierownik penitencjarny powiedzial ze w rawiczu nie ma p2 ja juz nic nierozumiem z tego dlaczego oni klamia z kim moge porozmawiac tam do kogo sie zwrocic dyrektor nie chce rozmawiac przez telefon ja nie moge przyjechac osobiscie mieszkam 3 tys kilometrow od Polski wychowawczyni daje mi rade zeby nauczycsie zyc samej i zapewnia mnie ze moj maz nie mysli o mnie i dzieciach napewno .Prosilam bo nabyl juz praw do przpustki ciagle slysze NIE rany to jest jakies chore wiezienie prosze o rady gdyby ktos wiedzial jak pomoc w zalatwieniu p2 przepustki ,,DZIEKI BARDZO .....Dodam ze pracuje i jest bez kwitow

dotipoz skoro Ty nie mozesz przyjechać to twój maz bierze przepuste, zeby wyjechac za granicę i dziwisz się, że nikt przy zdrowych zmysłach go nie wypuści? swoją drogą on napewno o was myśli, wychowawczyni niech sobie pogada

w rawiczu jest p2, moj narzeczony odsiadywal tam wyrok, mial ta podgrupe i po polowie kary wyszedl na warunkowe zwolnienie, my zadnych problemow nie mielismy to jest wiezienie i rzadzi sie swoimi prawami

betty1986 witam czy mam rozumiec ze po polowie kary wyszedl to znaczy napierwszej wokandzie...jesli mozesz mi powiedziec jak to wyglada jesli na wokandzie dadza mu warunek to po jakim czasie opuszcza zk dzieki za odp.pozdrawiam

dokladnie! polowa kary mijala 29 czerwca a 7 lipca byl juz na wolnosci:) oczywiscie poparcie dyrektora ZK dostał, zadnych kwitow,na przepustki regularnie wychodzil, wyszedl tego samego dnia w ktorym odbywala sie rozprawa o udzielenie wpz, na 26 wyszlo 11 osob - wszystkie z poparciem:)

Witam dzisiaj dowiedziałam sie że mój facet został przewieziony do ZK Rawicz.
Prosiłabym Was o jakiekolwiek informacje jak tam jest, niby wiem że to jedne z cięższych w wlkp. co mnie strasznie przeraża, ale chciała poznać Waszą opini,ę bo jesteście jakby "bliżej" tego.
Chciałabym sie dowiedzieć czy w miare jest realne dostać przepustkę, jak wygladaja widzenia, sala widzeń czy jest szansa przytulic go i pocałowac choćby na "dzień dobry skarbie" i "pa Skarbie" :) czy daleko jest zakład od dworca PKP, takie ogólne informacje co do zakupów jak zaopatrzona jest kantyna. Zdziwiło mnie że zakupy 100 PLN plus chemiczne rzeczy i tytoń bez limitu :)
Ogólnie jaka jest szansa na paczke odzieżową czy chemiczną czy raczej zgody nie są wydawane. Jak wygląda sprawa by dostarczyć mu czajnik elektryczny czy grzałkę jakąś.
Przepraszam wiem masa tego ale dopiero próbuję sie w tym odnaleźć i nie bardzo znajduje cokolwiek o tym ZK, więc byłabym Wam bardzo wdzięczna za wszelka pomoc :D
Pozdrawiam

Nie jest tak tragicznie w Rawiczu jak mówią da sie żyć:)Sale widzeń są trzy z regóły nie czeka się długo na wejście,widzenia są przy stoliku i można się przytulić nawet mocno,można się również pocałować oczywiście wszystko w miarę rozsądnie bez przesady:D.Z dworca PKP jest jakieś 20 min drogi,ale jak pierwszy raz pojedziesz to radzę pojechać taksówką za którą zapłacisz 10 zł.Kantyna nie jest ciekawie zaopatrzona ,wielu artykułów nie ma i w zasadzie nie podoba mi się to ,ze zakupy robi się przed widzeniem .Jeśli chodzi o paczki odzieżowe i chemiczne to nie ma większych problemów w uzyskaniu zgody na nie,na czajnik lub grzałkę też musi mieć zgodę .Mam nadzieję,że troszkę pomogłam jeśli masz jeszcze jakieś pytania na temat Rawicza to pytaj postaram się odpowiedzieć w miarę moich możliwości:)

Witam...Prosze mi powiedziec jak jest w Rawiczu z telefonami na P2 sa mozliwosci czestego dzwonienia ...Dziekuje i Pozdrawiam

Powrót