Zk Strzelin

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
agajacek czy sprawa odbyla sie w strzelinie? bo moj tez mial jak byl jeszcze w swidnicy ale musielismy sie odwolac i teraz nie wiem gdziwe bedzie.

Tak sprawa była wczoraj w Strzelinie a wniosek jeszcze składalismy we Wrocławiu jak tam przebywał a AŚ ale juz z wyrokiem

Wiesz z tego co ja się orientuje , to wam sie sąd penitencjarny zmienił bo świdnica to inny okręg a Strzelin nalezy do Wrocławia , dowiedz się jak jest z wnioskiem który sąd go teraz ma rozpatrzyć aby terminy rozpraw wam nie uciekały , wiem że nastepne posiedzenie sąd penitencjarnego w Strzelinie jest 13.05.2009 sprawdź gdzie macie wniosek aby znów wam termin nie przepadł

agajacek ale my sie odwolujemy... adwokatka powiedziala ze da nam znac kiedy wypada, a ona mowila ze wrocław teraz sie tym zajmuje.

No chyba ze tak , bo mysmy sami pisali wniosek o przerwe

agajacek, czy Twoj Lobuz jest badz byl w strzelinie?

był bo teraz jest na przerwie , ale jak cos to pytaj to jak wiem to odpowiem

z tego co wiem tam jest dośc duzo skazanych własnie ze śląska( juz nie mogłam edytowac)

No wlasnie jestem totalnie rozbita. Mojego Lobuza zabrali wreszcie w upragniony transport w piatek tylko panowie z sw pomylili kierunki bo do wojkowic w inna strone. Pojechal do WROCLAWIA ale wspomnial przez telefon, ze moze pojedzie zaraz do strzelina i od tego czasu kontakt sie urwal. To jest 160 km od mojego miasta jak wyglada tam odsiadywanie wyroku? Jak jest z warunkami mieszkalnymi, jak z widzeniami, jak z praca, z telefonowaniem, no generalnie interesuje mnie wszystko! :confused::confused: Prosze o udzielenie mi informacji

Bardzo w porządku sa SW naprawde nie robia żadnych utrudnien na widzeniach , możesz wnieśc ze soba nawet bielizne dla swego łobuza , to samo jesli chodzi o paczki z żywnością , paczka (i to był ból dla mojego) nie przechodzi tytoń . W kantynie możesz wydac tylko około 100 zł . Z praca też nie jest cięzko Ci sa na pólotwartym to sami chodza do pracy . Mój J dzwonił nawet kilka razy dziennie ( to wszystko zależało od kolejki do budki ) . W celi byli w 8 ale warunki całkiem przyzwoite bo to sa nowe budynki . jedyny ból to że tam jest daleko od stacji Pkp czy PKS ale sa Taxi i za 10 zł podwiezie Cie pod sam zakład . Widzenia na półotwarym sa we wtorki , czwartki i soboty a środa , piatek i sobota dla zamkniętym . To co tam jest na plusie nie ma ograniczen jesli chodzi o wizyty z dziećmi możesz nawet byc 3x w tygodniu na widzeniu tylko warunek z dzieckiem . Cięzko tam jest z przepustkami , ale jak Twój napisze o łączenie widzenia ( myśmy tak robili ) to sie zgadzaja zwłaszczajesli powodem są dzieci no i odległośc jak w Twoim przypadku . Jak jeszcze cos to pytaj

Witam,
jak wygląda tam sprawa z "podrzucaniem" książek? Trzeba pisać jakieś podania, dostać jakąś zgodę od dyrektora czy tam od opiekuna na określone pozycje czy można bez problemu przekazać ją na widzeniu? Dodam że to typ zamknięty..
pozdrawiam

a witam moj P tez tam siedzi pracował miesiąc i juz dostał przepustke własnie teraz ma druga 7 dniowa . pierwsza była 30 godzinna. my jamy do niego 150 km w jedna strone wiec moj zawsze pisze o 2 godziny widzenia i zawsze dostajemy. w styczniu minąl rok jak juz siedzi a dostał 3 lata .Iw listopadzie był na pierwszej przepustce.potem dostał na swięta i teraz ma raz w miesiącu po 7 dni. ja gazety i inne zeczy normalnie biore na widzenie i na bramie przechodzi.ale to też zależy kto jest na bramie.

a nie iecie jak tam jest z wokandami czy po pierwszej puszczaja jak ktoś ma nagrodówki i pracuje na wolności no i ma przepustki;)

Zk Strzelin podlega pod sąd penitencjarny we wrocławiu jest on bardzo przychylny i łaskawy jesli sa ku temu przesłanki . Mój J tez tam odpoczywał a teraz jest na przerwie

moj pisał tez o przerwe ale nie dostał, ale ogólnie w tym zakładzie jest nawet nawet:)

wiwibis napisał:
moj pisał tez o przerwe ale nie dostał, ale ogólnie w tym zakładzie jest nawet nawet:)

Bo brak było podstaw formalnych ... wiem która to sprawa:)
stawał na wokandzie 13 stycznia, prawda?

wiwibis napisał:
a nie iecie jak tam jest z wokandami czy po pierwszej puszczaja jak ktoś ma nagrodówki i pracuje na wolności no i ma przepustki;)

Sędzia K.Ćwierz należy do osób, które bardzo dokładnie i wnikliwie badają sprawę, jeśli faktycznie są podstawy, to przerwę takową udzieli...

Ostatnia edycja:
NIe on pisał troche wczesniej .Ale pisał bo ja ostałam bez pracy z małym dzieckiem,w ubiegłym roku mialam wypadek dostałam soplem i sie do dzisiaj lecze neurologicznie i mam torbiela w głowie. Ale z tym torbielem to juz wyszło po tym jak pisalismy. teraz w lipcu ma wokande nie wiem cy go puszcza na pierwszej. tak jak pisałam wyzej pracuje i ma juz przepustki 7 dniowe.:wink:

wiwibis napisał:
NIe on pisał troche wczesniej .Ale pisał bo ja ostałam bez pracy z małym dzieckiem,w ubiegłym roku mialam wypadek dostałam soplem i sie do dzisiaj lecze neurologicznie i mam torbiela w głowie. Ale z tym torbielem to juz wyszło po tym jak pisalismy. teraz w lipcu ma wokande nie wiem cy go puszcza na pierwszej. tak jak pisałam wyzej pracuje i ma juz przepustki 7 dniowe.:wink:

Jeżeli to jego 1 wpz to będzie ciężko, niech postara się o wniosek dyrektora. W Strzelinie o to bardzo łatwo, na 70 wpz w Strzelinie 60 to wnioski "z urzędu" :)

Powrót