ZK Tarnów Mościce

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adamek 1407

adamek 1407

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Proszę o informacje na temat tego ZK chodzi mi o P3 .
Jakie są tam warunki,jak wygląda sprawa przepustek,pracy i wokand.
Będę wdzięczna za wszystkie informacje

na Twoje pytania niestety moge napisac tylko tylke ze wszystkim jest tam jedna wielka lipa niestety
a po zatym w Tarnowie- Moscicach nie ma P-tki tylko jest R-ka no chyba ze nagle cos wybudowali, i otworzyli P-tke, i nigdy nie przebywa P-tka z R-ka pozdrawiam
dlA potwierdzenia moich słow podaje link http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/6/314

Ostatnia edycja:
Dzięki Monika mój będzie stawał na P3 i powiedzieli mu że pojedzie koło Tarnowa prawdopodobnie ,:wow:.Może jet jakiś inny zakład otwarty w okolicy Tarnowa dla P3

ja słyszałem, że jest tam OK! (od tych którzy byli tam na "wczasach"), ale jeśli monika r pisze - jw. - to nie wchodzę w dyskurs! :wow:

Marcinmajster jeśli coś wiesz na temat Tarnowa Mościce to będę wdzięczna owszem jest to może zk dla R ale przewożą właśnie tam cukrzyków tak słyszałam,a niestety ze wzgl na chorobe ludzie czasami trafiaja do innego zk niż powinni.

Chorzy na cukrzyce mogą przebywać w ZK w Tarnowie. A jednostka się "poszerzyła", wybudowano i oddano do użytku oddział zewnętrzny półotwarty, który juz funkcjonuje.
Mościce to półotworek dla recydywistów.

adamek 1407 napisał:
Marcinmajster jeśli coś wiesz na temat Tarnowa Mościce to będę wdzięczna owszem jest to może zk dla R ale przewożą właśnie tam cukrzyków tak słyszałam,a niestety ze wzgl na chorobe ludzie czasami trafiaja do innego zk niż powinni.

idź na stronę www. sw.gov.pl i w zakładce z lewej strony ekranu wybierz Mościce. Tam też znajdziesz pomocne informacje:ok:

ps. ten link masz wyżej w poście moniki. Ciekawostki o Mościcach kiedyś znalazłem w "Forum Penitencjarnym" miesięczniku SW, odsyłam do archiwum!

Ostatnia edycja:
Hej.Jesli chcecie wiedziec cos to zadajcie konkretne pytanie a wam odpowiem.Chodze tam juz 2 lata i duzo wiem na temat tego zakladu.

przepustkami raczej ciazko.Przynajmniej w przypadku mojego. Od grudnia go zwodza ze pojdzie do pracy w nastepnym miesiacu i juz jest polo marca teraz powiedzieli ze pojdzie w kwietniu. A starmy sie o prace poniewaz najpierw trzeba chodzic do pracy na wolnosc a nastepnie dostaje sie przepustki.Nie wiem w czym maja problem jest sprawdzony wychodzil juz na wolnosc w innym celu pod opieka wych. chodzi na chale grac w pilke,od 2 lata nie dostal zadneg kwitka,sama nagrodowe.I na dodatek wciskaja mu ze prowokuj wszystkich w swojej celi.Takze oni maja cos nie pokolei.Ciezko sie jest z nimi dogadac. Wokanda w Tarnowie tez raczej ciezko,a jak daja to 2-3 msc. przed koncem kary.

Mam takie pytanko... jestem z Krakowa i wybieram się w weekend do znajomego na widzenie właśnie na Mościce tylko słyszałam że od stacji PKP trzeba iść pieszo ok. 40minut. Wie ktoś może czy dojeżdżają tam jakieś autobusy w pobliże ZK. :help:

autobusy jeżdza tam 2 w ciągu dnia wiec odpada... nie pociesze Cie za bardzo ale czeka Cie piesza wycieczka.. no chyba że taxi...

wcale nie prawda z pod PKP jeździ tam dużo autobusów szczególnie nr 9. wysiadasz na ostatnim przystanku na zajeździe autobusowym.no i niestety trzeba stamtąd dojść już na nogach to jest ok 2 km. aczkolwiek można skorzystać też z taxi ok 25 zl z pod PKP. z zajezdni też odjeżdża taxi , więc pewnie taniej to wychodzi.

:what: "9" jeździ pod ZK tak jak pisałem 2-3 razy dziennie także nie siej fermentu ;) a że 9 z pod PKP jeździ co 6 min to wcale nie oznacza, że co 6 min jeździ w okolice "kurortu wypoczynkowego" z zajezdni owszem jest kawałek drogi a co do taxi to z zajezdni pod ZK na liczniku wychodzi równe 15 zł :)

dlatego napisałam, ze trzeba wysiąść na ostatnim przystanku na zajezdni a otem można na nogach albo taxi:) więc czytaj dokładnie :)

Witam jakie sa warunki w tym za kladzie na R3 ,jak z praca z przepustkami i z wokandami?

Witam jeszcze raz nikt nic niewie na temat tego zakładu .Jak wygladaja widzenia na R3 w jakie dni sie odbywaja i jak tam z telefonem (czyli z dzwonieniem )? no i moze ktos by napisal cos jak z przepustkami na R3 i z praca na dzien dzisiejszy ??

Powrót