ZK w Gębarzewie

• Autor wątku Autor wątku ewitta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam jak chodzi o przepustki to tylko na P2 ,mój jest na P1 i niestety z warunkowym nie jest tak Łatwo.....:mad:

Hmmm może ktoś się orientuje.. Gorzej niż w Poznaniu lub Rawiczu? a może łatwiej o te warunkowe?

Witam ..wiecie może jak wygląda widzenie za pleksą w Gębarzewie..? Czy pleksa jest tylko do poŁowy czy jest to caŁa sciana z pleksy i rozmowa przez sLuchawkę..:(

Zacznijcie używać jasnych określeń. Widzenie może być albo w sposób umożliwiający bezpośredni kontakt albo w sposób uniemożliwiający bezpośredni kontakt. A co rozumiesz pod pojęciem "widzenie za pleksą" tego nie wie nikt.

Cześć dziewczyny możecie mi udzielić paru informacji na temamt tego zk Jadę teraz w sobotę na widzenie pierwszy raz i troszkę sie denerwuje:) Za jaką kwotę maksymalnie mogę zrobić zakupy w kantynie? Co z telefonami na p1?

W weekendy jest ogolnie dużo odwiedzających więc najlepiej byc z samego rana ,zakupy maksymalnie za 100 zl ,jak chodzi o telefony na P1 to zależy od oddzialu ale maksymalnie 3 razy w tygodniu ,Pozdrawiam

nerefere napisał:
W weekendy jest ogolnie dużo odwiedzających więc najlepiej byc z samego rana ,zakupy maksymalnie za 100 zl ,jak chodzi o telefony na P1 to zależy od oddzialu ale maksymalnie 3 razy w tygodniu ,Pozdrawiam

Dziękuje bardzo za informacje!:) A ogólnie jaka atmosfera? Jak twój... wypowiada się na temat teg zk?

Ogolnie jest w porządku,gębarzewo nie należy do cięzkich zakladów przy dobrych ukladach jest naprawde ok:) ,tylko jest strasznie cięzki dojazd do zk

Cześć czy można dać na bramie gazety?, jeśli tak to ile max i karte telefoniczną dla osadzonego?

Witam,czy ktos ma pomysł jak transportowac się z Gębarzewa do Kutna bądz Łodzi??troche jestem zasmucona ze tak daleko jest stamtad do cywilizacji :( jaka jest odeleglosc mniej wiecej do najblizszego przystanku?Bede bardzo wdzieczna za odp

A co do gazet to nie slyszlam zeby była taka mozliwosc, wiem ze w przesylkach z gazetami mozna cos skitrac:P

Ostatnią edycję dokonał moderator:
madziunita napisał:
A co do gazet to nie slyszlam zeby była taka mozliwosc, wiem ze w przesylkach z gazetami mozna cos skitrac:P

Ja myślę, że funkcjonariusze ZK w Gębarzewie czytają to forum i wyciągną wnioski. Ich przełożeni również. Mimo tego, ze użyłaś gwary więziennej.

ZK w Gębarzewie jest straszne dla osób młodocianych lub ledwo co skończyli 18 lat. Psycholog to nienormalna osoba i nie ma co na nią liczyć, wychowawcy też ładnie jeb*** wszyscy. Byłam na rozmowie u wychowawcy w sprawie brata a ten patrzył na mnie jak na idiotkę i powiedział mi że będzie z nim rozmawiać jeśli będzie miał problem i większa pomoc psychologiczna. Co się okazało? wychowawca poszedł do mojego brata po rozmowie i mu powiedział swoje. Po jasną cholerę gadasz i się żalisz?! To k*** więzienie a nie urlop czy sanatorium!!! Mało tego mu zagroził... I ciekawe od kiedy to oddziałowi, widzeniowi, wychowawcy decydują o tym kiedy i z jaką sprawą można iść do dyrektora?!! Mój brat już tam nie wytrzymuje! Poza tym zimą nie otrzymał żadnej odpowiedniej odzieży dostosowanej do pory roku, zimą mają w celach tak zimno jak na dworze, fakt jedzenie trochę lepsze niż w A.Ś. w Poznaniu. Mój brat jest spokojną osobą, nie wszczyna bójek, odstaje od reszty więźniów. Nie zachowuje się i nie stosuje tych chorych zasad i praw tam obowiązujących... Ja nie mam zamiaru patrzeć jak brat jest zastraszany, gnębiony. Będę pisać pisma gdzie się da bo to jest skandal żeby takie a nawet gorsze rzeczy się działy. Przecież skazany to też człowiek i ma prawo do godnego odbycia kary w więzieniu. Mnie już opadają ręce na to wszystko a prawo widocznie nie obejmuje pracowników zakładu. To jest rzeczywista prawda.. Brat już nie wytrzymuje tej presji z ich strony i już ma psychikę zrytą przez nich. Najlepsze są te "przeprowadzki" z celi do celi i to dość częste bez powodu... brak słów nawet wsadzą do jednej celi z gejami...

Warto poczytać sobie: Zakład karny | PoradnikPR.info (polecam)

"Zrobię wszystko, by go uratować... Bynajmniej spróbuję nim będzie za późno..."

janesse19 napisał:
Psycholog to nienormalna osoba i nie ma co na nią liczyć, wychowawcy też ładnie jeb*** wszyscy.

Ty myślisz, że za takie słowa nie ponosi się odpowiedzialności karnej?

oj forg,sie dziewczyna rozżalila,stąd jej słowa.Nie badz taki surowy...wez człowieka zrozum czasami...;P

Wiem ale przecież nie o tym rozmowa... Poza tym jest cenzura... proszę o wrócenie do treści.

janesse19 . Twój post świadczy jedynie o bardzo małym horyzoncie wiedzy na temat funkcjonowania Zakładów Karnych, a w szczególności o Gębarzewie ( nazywanym przez osadzonych hotelem). Na wolności braciszek broił, a teraz okazuje się być ofiarą? Daj sobie lepiej spokój, a biedactwo niech się pogodzi z tym, że karę musi odbyć. A o temperaturze to skąd możesz wiedzieć? Z opowiadań braciszka skazanego za przestępstwo, który nie potrafi pogodzić się z tym, że jest w więzieniu? Skończ i nie obrażaj innych. Najpierw poczytaj co i jak działa, na jakiej podstawie, a pretensje miej do brata, że nabroił.

Zgadzam się z show. Ponad to w Gębarzewie są dobre warunki i jest ciepło. To jeden z tych ZK który cieszy się dobrą opinią wśród osadzonych. No i nie tylko jedzenie jest lepsze niż na Młyńskiej...

Mój facet odsiaduje karę w Gębarzewie i nie narzeka, co prawda staramy się o jego wcześniejsze wypuszczenie, choć przeczytałam tu że sędzina jest surowa.Mieszkamy za granicą i chciałam mu wysłać pieniądze ale niestety nie podają kodu BIC SWIFT!!! czy ktoś może ma taki kod??pozdrawiam :)

monika24451 napisał:
Mieszkamy za granicą i chciałam mu wysłać pieniądze ale niestety nie podają kodu BIC SWIFT!!! czy ktoś może ma taki kod??

Myślę, że kontaktujecie się ze skazanym. Zatem niech poprosi administrację o podanie mu kodu i przekaże Wam przez telefon, w liście.

Witam, mam małe pytanko.
Mój R wczoraj został przeniesiony z Ostrowa właśnie do Gębarzewa . Nie mogę załadować strony tego zakładu , a bardzo zależy mi na informacji odnośnie widzeń. Mógłby mi ktoś przybliżyć sytuację? :)

Powrót