Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Asienka24

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam...mam takie pyatnie czy jest jakas osoba ktora mogłby mi udzielic informacji na temat tych dwoch zakładow a mianowicie ktory jest "lepszy" !!! Moj J. chce pisac o przeniesienie ze wzgledu na kontynuowanie nauki,wiem ze w tych 2 zakładach jest szkoła.Ktory jest bardziej odpowiedni, moze jakies opinie co do całokształtu zakładow no i całej tej szkoły...Z gory dziekuje za odpowiedz. ASIA

re: ZK WŁOCŁAWEK

dziekuje Ci bardzo za linka :) na pewno sie przyda...widze ze ciekawe rzeczy sa opisane !!! jeszcze raz dzieki

a czy ktos wie cos na temat zk włocławek??? będe wdzięczna za jakiekolwiek informacje...

gdybym był w podobnej sytuacji (jak łobuz asienki24) wybrałbym włocławek! Z tego co słyszałem, szkoła jest na poziomie. Sam tylko zk jest kawał od miasta, w dzielnicy Mielęcin. Lepszą "markę" od Iławy posiada szkoła w Potulicach...

tak tylko ze ja chcialabym dowiedziec sie cos od osoby ktora miala stycznosc z tym zk.. w google sa same puste informacje.. a jak to wyglada od podszewki, z doswiadczenia.. jak tam jest.. czy jest szansa wyjsc wczesniej, np w warszawie nie ma takiej mozliwosci, moj nazeczony nie grypsuje, i zbiera wnioski nagrodowe, pracuje a mimo to nie ma szans wyjsc, stara sie o przeniesienie na szkole, tylko nie wiemy czy to odpowiedni zk, bardzo prosze o pomoc.. jesli ktos z bliskich wam osób odsiadywał wyrok we włocławku..

Włocławek słynie (jako jeden z nielicznych) gdzie działalność ds k/o jest wysoce r o z w i n i ę t a: m.in. działa klub literacki "Bartnicka 10" (autorzy - osadzeni publikują swoje wiersze czy książki), działa szkoła (zawodówka i liceum)...:brawo:

Mój chłopak jest w ZK Włocławek na P2. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym ZK proszę o info. W sobotę jadę w końcu na widzenie, będę mogła wnieść zdjęcie, kartę telefoniczną itp? Długo się tam czeka w kolejce ?

josefine napisał:
Mój chłopak jest w ZK Włocławek na P2. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym ZK proszę o info. W sobotę jadę w końcu na widzenie, będę mogła wnieść zdjęcie, kartę telefoniczną itp? Długo się tam czeka w kolejce ?

zdjęcie, kartę tak - możesz wnieść! im wcześniej pojawisz się w mielęcinie tym wcześniej wejdziesz!

Czy jest kto moglby cokolwiek powiedziec na temat tego zk? Pozdrawiam

a co się interesuje? jest tam nowo wybudowany budynek z przeznaczeniem na aś (ponad 250 miejsc), a w całym zk liczebność osadzonych liczy ponad 1200 osób, włocławek słynie też z CKU nr 2 (nabory we wrześniu i lutym) :(

No tak, mój J własnie wybiera sie do szkoly :) interesuje mnie wszystko.. jakie sa ....., jak jest na widzeniach, jak z paczkami, z wokandami, z telefonami itd. Pozdrawiam i dziekuje :)

Proszę nie używać obraźliwych określeń wobec SW - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na widzeniach spoko,raczej nikt się nie wcina.Paczki tradycyjnie - 4 na kwartał. od 8- 15 w poczekalni w weekendy możesz nadać paczkę żywnościową (do 5 kg),oczywiście jest długa lista rzeczy,które nie mogą się tam znaleźć. Z tel zależy czy jest na P1 czy P2.Szkoła jest spoko.Coś jeszcze chciałabyś wiedzieć?Pozdrawiam

gog w roli scislosci to standardowo jest jedna paczka na kwartal czyli 4 ale na ROK
Zapewne w roli ogólnych zasad to paczki higieniczne tylko na talon i w paczce tylko rzeczy wymienione na liscie na talonie. Paczke nalezy dostarczac w kartonowym pudelku
Jesli chodzi o rzeczy jakie nie moga sie znalezc w paczce to te, ktorych nie da sie sprawdzic, tj, zazwyczaj : konserwy, domowe weki, hermetycznie zamykane produkty:):D
:wow:

Mój mąż był we Włocławku w AŚ i wysyłałam paczki raz w miesiącu. Po prostu pisał o wnioski na dodatkowe paczki. Nie było z tym żadnego problemu. Ja w paczkach do Włocławka wysyłałam nawet proszki (witaminy, przeciwbólowe).
Możesz wysyłać rzeczy hermetycznie pakowane (np.wędlinę, galaretki w proszku). Nie wysyłaj niczego w puszce bo nie przyjmą.
Jeżeli mogę CIĘ pocieszyć to jest to dobry zakład (jak można tak napisać o ZK).
Pozdrawiam.

Powrót