Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gog - Będzie na p2 to tel bedzie mial nieograniczony? A szkoła.. jak tam jest? no i jak z wokandami? thx za odp :)

Mój chlopak siedzi we Włocławku na p2 i mówi ze jest bardzo dobrze. Nie ma problemów z zalatwieniem czegokolwiek. Teraz idzie do jakiejś szkoły pomaturalnej. I będzie tez poprawial maturę. Dzwonić może codziennie. Na jedzenie tylko narzeka. na widzeniach jest ok strażnicy w porządku bardzo. Dużo jest tam różnych konkursów za które można otrzymywać wnioski nagrodowe. Mój siedzi tam 2 miesiąc i już dostał dwa:) z tego co wiem o wokandach to różnie bywa. Ostatnio bardzo dużo osób wyszło a poprzednio nawet jak zakład wystąpił o wokande to prawie wszystkich zostawili w zk. Zależy od komisji i skazanego. Jak wszędzie :) Pozdrawiam

Oooo... to super :) ciesze sie :) moj pojedzie tam wlasnie ze wzgledu na szkole :) bo tak to by siedzial na kamczatce do dzwonu :/ a jak jest z przepustkami? po jakim czasie mozna je dostac? Pozdrawiam

Niestety nie wiem bo my jeszcze kilka miesiecy pewnie będziemy musieli poczekać. 20tego jest sprawa owyrok łaczny . Trzymajcie kciuki :) a jak się dowiem to napisze. W każdym razie kilka razy jak byłam na widzeniu to ktoś wracał z przepustki akurat wiec chyba nie jest zle.

No moj siedzi teoretycznie 13 miesiecy i nie dostal jeszcze ani przepustki ani jakiegos dodatkowego widzenia (choc juz mial miec, bo sie postaral, ale przeniesli go do innej celi, do innego pawilonu i zmienil mu sie wychowawca, a on powiedzial, ze musi teraz u niego postarac sie o dodatkowe widzenie czy cos, bo on nie uznaje zadnych nagrod od poprzednich wych :x:x:x). Nie dosc, ze czekamy na transport juz prawie miesiac (od czego to zalezy tak w ogole?) to jeszcze na maxa ograniczaja tel itd. Mam nadzieje, ze tak nie bedzie we Włocławku :)

Jak już wiesz dzwonić można codziennie.Jeśli chodzi o przepustki to faktycznie różnie bywa. Nie wiem od czego to zależy, ale niektórzy dostają je na prawdę bez problemu,inni np są kierowani do pracy,żeby sobie wypracować przepustki, po czym niestety często są porabiani i pracują np rok po to,by na kolejnych komisjach usłyszeć,że może za pół roku...Pomimo wzorowych opinii pracodawców. Chyba po prostu zależy na kogo się trafi:-( Ja cały czas czekam na pierwszą przepustkę mojego Miśka... Od 3 lat...

Ech.. no to nie napalam sie w najbliższym czasie na przepustke.. wole sie milo rozczarowac :) dziekuje za wszelkie info :) jak cos jeszcze mi sie przypomni to zapytam :)a wlasnie.. jak jest z dojazdami tam?

z tymi pwz we włocławku jest różnie (nie tak dawno zmieniła się sędzina z wydziału penitencjarnego), w sprawie przepustek: jeśli osoba jest na p2 i według kkw przepustki należą się - nie ma większych problemów. W tym zk doskonale działa k/o: jest organizowane masa wyjść poza teren zk (bez konwoju): wystawy, wizyty w muzeach, udział w sesjach naukowych, udział w licznych zawodach sportowych i inne...;) czapka z głów dla p. wychowawcy d.s k/o R.S. :ok:

Przepustki należą się tylko za nagrody czy tez za ilosc odbycia kary? a nie wiesz moze jak jest z transportem? od czego to zalezy?

psiomik przepustka to nagroda dla skazanego jednak na nia sklada sie kilka czynnikow. Jednym z nich jest czesc odbytej kary. Odsylam do lektury odpowiednie watki to np przepustka
Pozdrawiam

Poczytam na pewno, dziekuje :) mojego J nareszcie juz przewiezli do Włocławka wiec zobaczymy jak tam bedzie :) Pozdrawiam

Witam ponownie, czy ktoś wie może jak liczony jest rok szkolny w CKU nr 2? szkoła zaczyna się we wrześniu - 1 semestr kończy się w grudniu? styczniu? - koniec roku jest w czerwcu? dobrze napisałam? w ogóle mógłby mi ktoś coś powiedzieć o tej szkole?

w tej szkole rok szkolny zaczyna się dwa razy w roku, jedna grupa we wrześniu, druga w lutym (teraz są wakacje), nauka na semestrze trwa 5 miesięcy, np. w czerwcu maturę w CKU nr 2 (na terenie zk włocławek) pisał chłopak, który kilka miesięcy wcześniej opuścił ten zk, a na maturę do więzienia (o ile pamiętam) przyjechał z holandii gdzie pracuje (po zakończeniu dobywania kary pozbawienia wolności)...;)

Dziekuje bardzo za odp :) a jak np kiedy skazany chodzi do szkoly, ma wokande w polowie semestru np z ktorej wychodzi.. i teraz.. w jaki sposob on konczy ta szkole? jezdzi na egz czy jak?

jeśli ma szkołę, wokanda się opóźnia! natomiast jeśli ma koniec kary, może przyjechać na egzamin (po wcześniejszych ustaleniach!) ;)

Niekoniecznie jest tak ze wokanda się opóźnia jeśli ma szkole. Mój R zaczyna od września połowa kary wypada po zakończeniu 1 roku szkoły która trwa 2 lata. Wychowawca powiedział ze jeżeli będzie się dobrze sprawował to normalnie będzie miał wokande. Czasem tak robią ze zostawiają w zk do zakończenia szkoły jeśli widza ze skazany po wyjściu i tak nie będzie miał ohoty jej skończyc. Dodał ze zdarzały się przypadki ze skazany zakończył 2 lata nauki w rok. O co będzie się starał i mój. Jest to jakaś szkoła policealna budowlana chyba :)

Witam!!
No i mojego przwiezli z Warszawy do Wloclawka. Moze mi ktos powiedziec cos o zakupach w kantynie?? znaczy czy jest jakis limit tak jak w niektorych zk ze np. do 150zl?

W kantynie jest limit od 200zl :) bierzesz zamówienie, Twój facet wypisuje co tam chce, oddajesz zamówienie i płacisz :)

ooo to w takim razie chyba sprawnie to funkcjonuje:)) kolejny plus:) Dziekuje za odpowiedz:)

A moze mi ktos powiedziec czy w tym zk przyjmuja w paczce zywnosciowej kfc?? i jeszcze jedno pytanie- w co mozna zapakowac kotlety? by wlozyc do kartonu?? mozna np w folie??

Powrót