Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
gog napisał:
Szczerze, to myślałam, że pytasz o intymne. Bo we Włocławku są 2 sale widzeń: mała i duża. I ponoć teoretycznie ta mała jest "bezdozorowa": w sensie strażnicy siedzą w dużej, a tam tylko zaglądają. W praktyce jednak " na bramie" przydzielają ci numer stolika " jak leci"- po kolei, to, co akurat jest wolne. A w praktyce prawdziwe bezdozorowe widzenia to właśnie te w środku tygodnia, tzw. intymne.

Dziękuję za odpowiedź. To mojemu Ukochanemu tak zalezy na takim widzeniu, a mowil, ze o intymne to ja musze prosic dyrektora(a wcale nie mam zamiaru tego robic) dlatego chcialam zapytac jak oba te widzenia wygladaja w praktyce. Jednak co ZK to obyczaj:)

Czy ktoś wie ile czeka się na wokandę od wystąpienia?

zk włocławek

witam ciepło mój mąż prawdopodobnie będzie odbywał karę w zk włocławek jeśli ktoś wie cokolwiek na temat tego zk proszę o informację z góry dziękuję

RE: zk włocławek

Zasady udzielania widzeń:

Widzenia dla osadzonych odbywają się w soboty i niedziele w godzinach od 8.00 do 16.00.

Tymczasowo aresztowanym widzenia udzielane są w środy w godzinach od 8.00 do 15.00.

Ilość widzeń i sposób ich udzielania dla skazanych określa kodeks karny wykonawczy.

Dla tymczasowo aresztowanych określa organ dysponujący.

Wpłaty na konto depozytowe osadzonego dokonyawać można za pomocą przekazu pocztowego wg wzoru:

Zakład Karny we Włocławku

ul. Bartnicka 10

87-809 Włocławek

NBP O/OBydgoszcz

48 1010 1078 0011 9513 9120 0000

Paczki dla osadzonych oraz korespondencję należy przesyłać na adres:

Zakład Karny we Włocławku

ul. Bartnicka 10

87-809 Włocławek

Zasady przyjmowania paczek:

Osadzony ma prawo otrzymać raz na kwartał paczkę żywnosciową o wadze do 5 kg, a za zezwoleniem Dyrektora paczki z niezbędną mu odzieżą, bielizną, obuwiem i nnymi przedmiotami osobistego użytku oraz środkami higieny i lekami.

Nie przyjmuje się paczek:

- bez spisu zawartości

- żywnościowych, których ciężar wraz z opakowaniem przekracza 5 kg

- higienicznych, odzieżowych zawierających artykuły inne niż określone w zezwoleniu Dyrektora,

- zawierających artykuły, których sprawdzenie jest niemożliwe bez naruszenia w sposób istotny ich zawartości.

Zabrania się wnoszenia na teren zakładu karnego

broni, środków łączności, środków odurzających, psychotropowych, alkoholu i wyrobów tytoniowych.

Na terenie zakładu karnego obowiązuje zakaz palenia tytoniu.

Witam ! W grudniu urodzil sie nam syn niestety 4 dni przed porodem moj P trafil do ZK i nie mogl narazie nadac dziecku nazwiska. Moje pytanie brzmi czy jezeli mamy dziecko teraz ma niecaly miesiac moge wejsc na widzenie jezeli maluszek nie jest wpisany na liste ? Wiem ze P. stara sie o 2 godzinne widzenie z dzieckiem... lecz chcialabym jechac szybciej i zrobic mu niespodzianke wchodzac z synkiem na widzenie :) biedaczek nie widzial jeszcze malenstwa wiec napewno by sie ucieszyl ! dziekuje za odpowiedzi.

Mam pytanie czy ja jako dobra koleżanka mam szanse otrzymać zezwolenie na widzenie? Mój kolega został zatrzymany 30.12. Zależy mi na spotkaniu z nim. Gdzie powinnam się zgłosić?

A on nie jest tymczasowo aresztowany tylko skazany i odsiaduje już wyrok we Włocławku? Jeśli tak to napisz do kolegi list ze swoimi danymi i z informacją, że chcesz go odwiedzić i że ma Cię wpisać na kartę widzeń - czyli, że to osadzony pisze wtedy prośbę do dyr. o zgodę na widzenie z Tobą.

Najlepiej wyślij od razu ksero dowodu osobistego, zazwyczaj bez tego Cię nie wpiszą na listę.:)

Włocławek lepszy od Iławy pod kazdym wzgledem.Odkryte duże spacerniaki dużo zieleni ,dobre wokandy...Jak administracja występuje o przedterminowe warunkowe zwolnienie praktycznie 100% pewności na wyjście..Ja miałem podgrupe M1 1/3 kary pózniej zmieniono mi ją na M2 i z 2 wokandy do domku;)
Najmilej jednak wspominam dzień opuszczenia tego przybydku to było coś fantastycznego poczułem się o jakieś 100 kg lzejszy poza murem.Byłem tam 20 miesiecy od połowy 1996 roku.Trafiłem przez głupote w wieku 18 lat...:)

tak wiem ze to najlatwiej ale mi zalezy na tym zeby on nie wiedzial o tym widzeniu. chcialam mu zrobic niespodzianke... da sie tak to rozegrac?

feneme, to jest więzienie a nie randka w ciemno. Procedura procedurą tam pogania. Bez wpisania Cie na listę odwiedzających, tzn. bez zgody dyrektora zakladu bankowo tam nie wejdziesz.

dobrze to rozumiem ale chodzi mi o to czy skazany musi wyrazic zgode na widzenie ze mna

Zgodę wyraża jakby przez to, że wpisuje Cię na listę. Jedyna niespodzianka wykonalna w tej sytuacji to taka, że on Cię wpisze, a Ty mu powiesz, że na razie nie przyjdziesz, bo wyjeżdżasz i nagle wpadniesz na widzenie - to na pewno będzie niespodzianka. Jednak radziłabym uważać, bo osadzony może mieć tylko jedno widzenie w tym samym dniu więc jeśli się okaże, że umówił się z kimś na ten dzień, Ty przyjdziesz o 10, ten umówiony ktoś o 12 to już nie wejdzie, a może ten ktoś jechał przez pół Polski na to widzenie...

ok rozumiem juz a mam jeszcze pytanko jak ktos jest w areszcie sledczym to mozna sie z nim w jakis sposob kontaktowac?

Tylko listownie. Tymczasowo aresztowani nie mogą dzwonić, do nich tym bardziej;) A listy są czytane przez organ dysponujący i mogą iść bardzo długo.

Jezeli jest aresztowany to mozliwosc widzenia okresla organ dysponujacy tzn. prokurator najczesciej. I wlaśnie do niego mozesz złożyć wniosek o widzenie, a on może Ci wydać zgodę. Wówczas lecisz z tym wnioskiem i daja Ci widzenie. Na każde spotkanie starasz się o nową, kolejną zgodę. Może nie jest łatwo ale warto :)

Mam pytanie .Czy w Mielecinie mozna miec X BOX 360 .Moj syn bedzie tam przebywal od pazdziernika 2010 i prosil abym zapytala czy moze ktos cos wie na ten temat .Z gory dziekuje za informacje

Najlepiej niech porozmawia na ten temat z wychowawcą. Wystarczy,że napisze prośbę. Na komisji albo się zgodzą, albo wniosek odrzucą. Ale niech pisze do skutku:-)Powinni się zgodzić.Ale niestety nie wiem jak to wygląda, jeśli skazany dopiero przyjeżdża do tego ZK i chciałby od razu wwieźć sprzęt.

Powrót