Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A chciałam się dowiedzieć czy jest mozliwość pracy bo mój chłopak prawdopodobniew zostanie przewieziony do włocławaka i chciałam się dowiedzieć czy jest jakis problem z pracą bo mu mowili że bedzie mógł pracować na zewnątrz, ale to w obstawie strażników??

O wszystko trzeba sie prosic :P mOj jest juz tam 2 miesiace i pracy jeszcze nie ma :( a czy ktoras byla tam na widzeniu bezdozorowym ?? jak jest ?

Maalami wszędzie trzeba chodzić i prosić, Włocławek to nie wyjątek. Z pracą to nie jest też tak "hop siup"
Dwa miesiące to i tak mało
Wewnątrz funkcjonują dwa przedsiębiorstwa zatrudniające skazanych: branży budowlanej, mechanicznej. Więc należy uzbroić się w cierpliwość:?

Ja nie mowie ze Wloclawek to wyjatek :) zle napisalam swoje zdanie :P dokladnie wszedzie trzeba sie prosic :)

dzieki za odpowiedz .dopisze ze on byl w kaminsku teraz jest w suwalkach i problemu z wwiezieniem nie mial wiec chyba to nie bedzie problem .Dopiero by bylo jak bym musiala po to jechac specjalnie do suwalk

hejka Mam pytanie czy w zk we włocławku sa przyznawane przepustki????? Jesli tak to na jakich warunkach?????????? czekam na odpowiedz pozdrawiam:):)

Sylwia1990 napisał:
hejka Mam pytanie czy w zk we włocławku sa przyznawane przepustki????? Jesli tak to na jakich warunkach??????????

Na warunkach ogólnych, takich jak we wszystkich jednostkach w Polsce. Zapraszam do stosownych tematów, w których jest o tym mowa.

Mam pytanie czy jak mam małe dziecko i chce mu dać nazwisko Ojca który jest w zk we włocławku to czy otrzyma on przepustke???????????????????? bo przy daniu nazwiska ojca dziecku musi być ojciec bo bez niego się nieda.

A może mi ktoś napisać co to jest wokanda i od jakiego czasu jest przyznawana i na jak długo?

Pisałam o tym niedawno w innym wątku:
Zwykło się mówić, że wokanda to przedterminowe warunkowe zwolnienie, choć wyraz wokanda tak właściwie oznacza wykaz spraw sądowych, które zostaną rozpatrzone w danym dniu, a sprawy te mogą dotyczyć wszystkiego, ale, że osadzonym zależy chyba tylko na sprawie o warunkowe zwolnienie to nazwali ją w skrócie wokandą.
Zajrzyj Sylwia do tego wątku:
http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie-148.html
a najlepiej to poczytaj sobie Kodeks Karny art. 77 i 78 oraz Kodeks Karny Wykonawczy od art. 159. Kodeksy znajdziesz tutaj:
Dz.U.97.88.553 - Kodeks karny
Dziennik Ustaw 1997 Nr 90 poz. 557 - Kodeks karny wykonawczy (tekst jednolity) - LEX a Wolters Kluwer business. Kodeksy i konstytucja

Sylwia1990 co do dziecka, to ja tez mam ta sama sytuacje moj P jest tam i powiedzial mi ze musze isc sama zalatwic z urzednikiem, czy on przyjedzie czy my musimy byc na miejscu, najlepiej niech sie stara o przepustke losowa tak jak my :) a od kiedy Twoj tam jest ?

Mój A jest tam od 2 listopada 2009 a ma wyrok do września 2010. A co to ta przepustka losowa????

Przepustki losowe jak sama nazwa wskazuje, maja zwiazek z nadzywczajnymi zdarzeniami losowymi :) przewaznie wypuszczaja na pogrzeby najblizszych, ale my starac bedziemy sie o losowa na chrzest i nadanie nazwiska :) jaka grupe ma twoj A?

A ma grupe P2. Mi tez zależy na tym żeby był na chrzcie dziecka i niewiem jak mamy to zrobic. A to trzeba jakiś wniosek do Dyrektora napisac???

Wyslalam Tobie wiadomosc prywatna :)

Nadejście prywatnej wiadomości sygnalizowane jest u odbiorcy stosownym komunikatem - nie ma potrzeby ogłaszania tego na forum.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Areszt Śledczy Włocławek

Witam! Ktoś może wie jak jest w areszcie we Włocławku?

RE: Areszt Śledczy Włocławek

Witam! Ktoś może wie jak jest w areszcie we Włocławku?

Napisz o co dokładnie ci chodzi???...... a napewno odpowiem na wszystkie pytania bo mój A tam przebywa.

Powrót