Zk wrocław kleczkowska

• Autor wątku Autor wątku juniorek1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie, nie wróżyć, ale odpowiedzieć. Jeśli nie wiesz nie wypowiadaj się złośliwie... Bo nie takiej odpowiedzi się spodziewałam... Czy ktoś się może orientuje jaki sędzia będzie przeprowadzał wokandy w 20114 roku???

Karola12345 napisał:
Nie, nie wróżyć, ale odpowiedzieć.

Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie bez znajomości akt sprawy, psychiki sędziego, który będzie ją rozpatrywał i jego praktyki orzeczniczej.
Może wróżbita Maciej sobie z tym poradzi.

Proszę Cie nie wypowiadaj się już w tym wątku...

Karola12345 napisał:
Czy teraz jak stanie na wokandzie sędzia będzie miał mu coś jeszcze do zarzucenia?

Żartujesz sobie, prawda?
Tak przy okazji zapytam - zanim zadałaś swoje pytanie przeczytałaś przesłanki zawarte w kodeksie karnym jakie trzeba spełnić by zostać warunkowo przedterminowo zwolnionym?

Tak czytałam. Nie żartuje sobie... Dobrze wiesz o co pytam. Tak po za tym to forum jest po to, aby wymieniać się wiadomościami... Więc o co Ci chodzi FORG..

to nie wiem po o się udzielasz... Oczekuje wypowiedzi od osób które maja jakieś pojecie na ten temat.

proszę o odpowiedz odnośnie sędziego? na pierwszej wokandzie było SO Żółtański czy na kolejnej też będzie?

Witam,mam pytanie do osób jeżdżących na widzenia do tego zk,wyczytałam że widzenia w niedzielę odbywają się w trzech turach po 25 osób,skazani nie pracujący mają widzenia w trzeciej turze o godz.13.oo.Proszę o informację czy trzeba być dużo wcześniej aby zapisać się na widzenie i zmieścić się w limicie tych 25 osób.

Tak, z cała pewnoscia trzeba byc wczesniej zapisy sa duzo wczesniej a zapewne tez jest duzo osob odwiedzajacych

Moja sytuacja wygląda następująco.Żyję z facetem w konkubinacie od 10 lat.Mamy dwoje dzieci,młodsze ma pół roczku.Mieszkamy razem,ale on nie jest u mnie zameldowany.Dodam,że nie ma rozwodu,jego była (a w świetle prawa obecna)przebywa od wielu lat poza granicami naszego państwa.Czy możemy dostać widzenie rodzinne bezdozorowe? Jeśli jest taka opcja,to po jakim czasie? (siedzi po raz pierwszy na półotwartym,ma grupę P2 -wyrok 2 lata i 3 miesiące,z czego jest tam już 1,5m-ca.,wcześniej odsiedział w AŚ 2 m-ce)

Witam, chciałabym prosić o jakąkolwiek pomoc odnośnie widzenia w ZK na Klęczkowskiej we Wrocóawiu. Wiem, ze temat istnieje. ale i tak nie wiem zbyt dużo.. Jestem w tym wszystkim od paru dni, wybieram się na widzenie. Czego mogę się spodziewać ? Czy dużo jest osób w sobotę ? i jak to jest: jeśli zobaczę się z osadzonym w danym dniu to już więcej widzeń w tym dniu nie ma, tak ?

Widzenia w zakładzie karnym są uzależnione od charakteru samego zakładu:

• Zakład karny typu zamkniętego – widzenia 2 razy w miesiącu
• Zakład karny typu zamkniętego dla młodocianych – widzenia 3 razy w miesiącu
• Zakład karny typu półotwartego – widzenia 3 razy w miesiącu
• Zakład karny typu półotwartego dla młodocianych – widzenia 4 razy w miesiącu
• Zakład karny typu otwartego – nie ma ograniczeń w liczbie widzeń.

Widzenie trwa 60 minut i odbywa się we wspólnej dla wszystkich skazanych sali, przy oddzielnym stoliku, pod nadzorem funkcjonariusza.

Trzeba jednak pamiętać o tym, że w widzeniu nie mogą uczestniczyć więcej niż dwie osoby pełnoletnie. W przypadku osób niepełnoletnich – ich liczba nie podlega ograniczeniu (ale widzenia mogą odbywać tylko pod opieką osoby pełnoletniej).

Widzenie z osobą niebędącą członkiem rodziny lub inną osobą bliską skazany może otrzymać za zezwoleniem dyrektora zakładu karnego.

W czasie widzenia zezwala się na spożywanie artykułów żywnościowych i napojów zakupionych przez odwiedzających na terenie zakładu karnego.

Co do zasady przyjmuje się, że w tym samym dniu skazanemu udziela się tylko jednego widzenia. Przepisy zezwalają jednak na to, by skazanemu korzystającemu z widzenia, w uzasadnionych przypadkach, dyrektor mógł zezwolić na przedłużenie czasu jego trwania lub na udzielenie widzenia z większą liczbą osób odwiedzających.

Istnieje także możliwość widzenia się z osadzonym w oddzielnym pomieszczeniu bez osoby dozorującej, ale tylko wówczas, gdy wcześniejsze zachowanie skazanego w zakładzie karnym na to pozwala.

Więcej informacji na stronie ZK nr 1 we Wrocławiu

Ostatnia edycja:
Witam

Czy znajdę tu osobę która ma,partnera,męża w tym zakładzie skazanego z art 148?

widzenia na kkenczkach odbywają sie od środy do niedzieli z tym ze w niedziele pierwsze widzenie jest dla AS widzenia od 8 do 13 lub 14 żeby wejść pierwsza tura należy być tam juz o godz 7 bo w okienku zapisy trwają jedyne 25 min jezeli w tycz czasie nie zdążysz mimo wolnych miejsc musisz czekać na kolejna ture

wszystko zależy od wychowawcy. zależy na jakiego się trafi. nie wiem jak może być wychowawcą osoba która używa wulgarnych zwrotów do osadzonego i jeżeli osadzony składa jakiś wniosek do dyrektora np. o przepustkę to wychowawca z góry mówi mu że to nie ma sensu bo i tak jej nie dostanie. zamiast pomagać ciągle pije kawe i mów że nie ma czasu i żeby nie zawracać mu głowy. z żadną prośbą nie można zwrócić się do niego bo wtedy skutek jest zupełnie odwrotny i w ogóle nie pomaga. wychowawca jest dla dobra więźniów a nie przeciwko nim ale z tym bywa różnie. z mojego punktu widzenia właśnie tak to wygląda. zależy jaka opinie wyda wychowawca

junie2109 napisał:
wszystko zależy od wychowawcy.
Może nie wszystko, ale wiele na pewno. Wychowawcy nie płacą za głaskanie osadzonych po główkach. Znam sytuacje i ty zapewne też znasz, kiedy wychowawca jest dobry jak coś potrzeba, a jak osadzony nie ma interesu, to wychowawca jest ... gadem.

Witam. Moje pytanie . Mąż wczoraj rano miał komisję w zk nr 1 o dozór elektoniczny. Sędzia wyraził zgodę. Moje pytanie ile trwa zwolnienie z aresztu ?

Witam. Wczoraj mąż dostał pozwolenie na dozór elektroniczny. Czy ktoś się orientuje kiedy wypuszczają na Kleczkowskiej? Dzisiaj dzwonił i nic jeszcze nie wie

Powrót