ZK ZABRZE ZABORZE

• Autor wątku Autor wątku malymotyl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Zk zabrze zaborze

aksara napisał:
Jedzenie faktycznie lipne ale i na to są przecież sposoby ;)

na kazdym pawilonie jest kuchnia mozna samemu sobie gotowac zawsze jest tak ze jest jakis kucharz ktory gotuje mozna sie z nim dogadac co i za ile wiec z jedzeniem nie ma problemow bo w kantynie mozna kupic prawie wszystko nawet mieso i pieczywo ziemniaki itd.:D

Re: Zk zabrze zaborze

Ale jajek nie kupisz ;)

Barbie napisał:
Ale jajek nie kupisz ;)

kupisz ,kupisz :D maka jajka wszystko co spozywcze

gotuja smaza pieka tak jest na ZABORZU :ok:

W Zabrzu można jajka:?: Z tego co słyszałam w wielu ZK nie można sprzedawać jajek. Dyrektorzy boją się salmonelli :o

Barbie,
tam właśnie jajka kupisz bez problemu:)
stałym akcentem dnia u mojego męża są jajecznica, naleśniki itp:)
A są tam i tacy więźniowie, którzy na zamówienie upieką Ci jakie tylko chcesz ciasto, tort i podobne;) tylko trzeba się dogadać:)

Ostatnia edycja:

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi:) widzę że nie jest tam tak strasznie:) pozdrawiam.

O no to fajnie :)
Tam gdzie był ostatnio mój M mówił, że jajecznica to był rarytas... trzeba było "innymi sposobami" załatwiać jajka :confused:
Większość potraw mogli również sobie przyrządzać, ale z jajkami był problem. Z resztą nie tylko w tym miejscu :)

Barbie napisał:
W Zabrzu można jajka:?: Z tego co słyszałam w wielu ZK nie można sprzedawać jajek. Dyrektorzy boją się salmonelli :o
barbi mozna pamietam jak moja łajza tam sie urlopowała to zawsze jajeczka sobie kupował :Djakby swoich nie miał :D

hej:) mój chłopak był w grupie p2 a teraz dostał p3, co to oznacza?? on sam wspominał o tym, ze nie będzie musiał pisać już o widzenia bez dozorowe, bo dzięki tej nowej grupie to mu już jakby "ustawowo" przysługuje. Poruszam to w tym temacie bo chodzi mi o ten konkretny ZK w Zabrzu a nie ogólne przepisy. Pomóżcie :help:

p2 i p3 to jest tzw. petka , a na ZABRZU ZABORZU NIEMA p2 i p3 tylko r2 i r3 widzenia bezdozorowe sa wszedzie w formie nagrody lub ulgi .

dziękuje D.R.:) czułam że coś pomieszałam. czekam na dalsze wypowiedzi:)

Witam mój mąż był juz chyba na każdym śledczaku na śląsku ( nie mam sie czym chwalić ale takie życie )więc sie troche najeżdziłam jak wyladował wkońcu w zk zabrze zaborze to poprostu byłam w szoku,miał podgrupe r2 więc o przepustkach jak narazie mógł zapomnieć ale widzenia co sobote i niedziele ,bezdozorowe -fajnie na dworze z dziećmi (w lato) jedzenie rzeczywiście lipa ale no cóż każdy tam sobie jakoś radzi z paczkami zero problemu z czekaniem na widzenie również ogólnie jedyny feler to sala widzeń obskurna jak dla mnie ale z czasem sie przyzwyczaiłam.teraz znowu jeżdże niestety ale do aś gliwice i mam nadzieje że wróci do zk zaborze przed końcem kary:)

yumol napisał:
jak wyladował wkońcu w zk zabrze zaborze to poprostu byłam w szoku,miał podgrupe r2 więc o przepustkach jak narazie mógł zapomnieć
a dlaczego miał zapomnieć o przepustkach mając podgrupe R2 ? moj mąż też miał tą podgrupe i dostaliśmy przepustki bez zadnych problemów i tez w zk Zabrze- Zaborze

Monika R napisał:
a dlaczego miał zapomnieć o przepustkach mając podgrupe R2 ? moj mąż też miał tą podgrupe i dostaliśmy przepustki bez zadnych problemów i tez w zk Zabrze- Zaborze

musiał zapomniec ponieważ po pierwsze wyrok kończy sie w 2011,a po drugie z tego co wiadomo przepustki są dla wybranych do których mój mąż nie należał :(

yumol napisał:
po drugie z tego co wiadomo przepustki są dla wybranych do których mój mąż nie należał :(
tzn? co chcesz powiedziec przez WYBRANYCH? I MOJ MIAŁ MNIEJSZY WYROK

no właśnie im mniejszy wyrok tym lepiej, a wybrani to ci którzy podpisują programy mój mąż tego nie robi :)

Jak myślicie, będą widzenia na Zaborzu w sobotę 2 maja?? Pytam bo to jest między świętami i nie bardzo wiem czy planować odwiedziny czy nie... :what:

Widzenie powinno być, bo z tego co przeczytałam na bramie, to nie ma widzenia 3 maja - w niedzielę, a sobota jest normalnym dniem pracującym:)

witam orientujtcie sie czy w zabrzu jest zakład karny typu półotwartego poraz pierwszy odbywajacy kare?

tak! orientujemy się bo kupiliśmy abonament na dyskietkę z google ...

Ogólnopolski Portal Służby Więziennej

Zakład Karny w Zabrzu jest jednostką organizacyjną Służby Więziennej II kategorii podległą bezpośrednio Dyrektorowi Okręgowemu Służby Więziennej w Katowicach. Jest to Zakład Karny typu półotwartego dla recydywistów penitencjarnych z odziałem zakładu karnego typu otwartego dla recydywistów penitencjarnych. W zakładzie mogą również przebywać skazani i ukarani w związku z prowadzonymi z ich udziałem czynnościami procesowymi przez organy sądowe i prokuratorskie - w tak zwanych sprawach niearesztowych oraz sprawach aresztowych po wyroku sądu pierwszej instancji.

Powrót