ZK ZABRZE ZABORZE

• Autor wątku Autor wątku malymotyl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Zk zabrze zaborze

Witam,
czy ktoś zna aktualne warunki w ZK Zabrze? Jak jest z przepustkami? Wiem, że było o tym wyżej, ale chciałam jak najbardziej aktualne informacje! :(

Ponawiam temat widzen w Zabrzu no i jak dziala kantyna czy ceny sa przystepne.podobno mleko i wode gaz lub nie mozna z wiedzen nabrac na cele. moze a jak dojazd z pkp na zk .:)

to znaczy ,ze jest dobry dojazd to napisz jaki numer autobusu lub tramwaju.

RE: Zk zabrze zaborze

beti45 napisał:
to napisz jaki numer autobusu lub tramwaju.

Naprawdę nie umiesz sobie znaleźć w internecie strony, która znajdzie Tobie połączenie komunikacji miejskiej w Zabrzu??

no nie moge bo,mi nie otwiera na tej stronie.

Nie jeżdżę tramwajem ani autobusem po Zabrzu, więc Ci nie pomogę.
Z komunikacją w tym mieście nie ma żadnego problemu, wszystko jest w pobliżu dworca. Na upartego możesz iść na nogach...

dzieki ok.ale bede mie c paczke .wiec wolalabym autobusem jeszcze po calej nocy w podrozy bede jechac jakiesc 300 km.:confused:

Witam jak wygląda sprawa z wokandami ciężko dostać czy raczej jak ktoś się dobrze sprawuje to jest szansa na opuszczenie po połowie kary?

Wysłane z mojego Le X620 przy użyciu Tapatalka

adrian033 tu nie ma polowy Kary.. ZK Zabrze jest zakladem polotwartym dla Recydywistow ktorzy Prawo do wARUNKOWEGO Przedterminowego zwolnienia ubiegaja sie nie po polowie kary ale po 2/3 Kary

To dziwne on nie ma recydywy sądowej tylko więzienna a ta jest po połowie kary

gosc1012345 przestań wprowadzać w błąd. Co ma typ zakładu do terminu ubiegania się o warunkowe?

A wiec jak sytuacja tam wygląda z warunkowymi?

Tak jak w każdym innym polskim więzieniu.

Nie dokonca tak musi być wszyscy wiemy że jednostki niby takie same ale nie do końca we wszystkim

adrian033 napisał:
Nie dokonca tak musi być wszyscy wiemy że jednostki niby takie same ale nie do końca we wszystkim

Mam jeszcze dwa pytania jak wygląda sprawa z przepustkami godzinowymi jak trudno je otrzymać w tym ZK oraz jak wygląda sytuacja z zatrudnieniem skazanego na zewnątrz?

melanchoniczka o czym Ty rozmawiasz w ogóle ?

Zk Zabrze- Zaborze jst zakladem karnym dla Recydywistów Penitencjarnych(Recydywa Wiezienna) a Recydywisci Penitencjarni sie ubiegaja o Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie po 2/3 zasądzonej Kary.

melanchoniczka ja nic nie napisalem o tym ze zk zamkniety czy pol otwarty ma cos do Warunkowego, wiec nie przypisuj mi czegos czego nie napisalem a jeśli chodzi o Recydywe Sądową to przestańcie o tym pisać bo nigdzie w ZK na komisji penitencjarnej nie ma slowa ''Recydywa Sądowa'' a jeśli ktoś jest skazany 2 czy 3 razy za ten sam artykuł z punktu prawa może być ''recydywa sądowa'' ale odbywa kare pozbawienia wolności w Zakladzie Karnym dla P czyli Pierwszy Raz odbywajacych Kare Pozb.Wolnosci w ZK i staje na Warunkowe Zwolnienie po upływie 1/2 kary

jeśli chodzi o ZK ZABRZE napisalem tylko ze jest to Zaklad Karny typu Polotwartego dla Recydywistów Penitencjarnych

gosc1012345 napisał:
Recydywisci Penitencjarni sie ubiegaja o Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie po 2/3 zasądzonej Kary.
Niektórzy po 2/3, inni po 1/2, a jeszcze inni po 3/4.

w ZK DLA Recydywistów Penitencjarnych nie ma Warunkowego dla 1/2 Kary.. nigdzie
Po 1/2 czesci Kary Prawo do WARUNKOWEGO Przedterminowego Zwolnienia stają tylko skazani P czyli pierwszy raz odbywajacy Kare Pozbawienia Wolności w Zakładzie Karnym

A jeśli dalej uważasz że Recydywa staje po 1/2 Kary to powodzenia .. sama widzę ustanawiasz Kodeks Karny Wykonawczy...

Powrót