ZK Zaręba

• Autor wątku Autor wątku Eweelinkaa20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Justynka92 napisał:
A twój partner to pewnie napewno wyjdzie. Zresztą będę trzymać kciuki:D Co do jedzenia to MÓJ również narzeka, że za małe porcje i ogólnie takie sobie w smaku..

Dziekuje za mile slowa i kciuki :)
Ja rowniez bede trzymac aby twoj partner dostal cos na wolnosci bo wtedy bedzie sie czul jak w hotelu robotniczym ;)
Z tym jedzeniem to wspolczuje im..na szczescie moga sie nacieszyc na wypisce:)

Junona napisał:
A jak wyglada to czasowo? Jesli moge tak zapytac..Ile czasu moze zajac cale "przygotowanie do wokandy"? od momentu zlozenia wniosku o nia przez adowkata?

A on sam nie może złożyć wniosku? Musi przez adwokata?

Mój mąż wyszedł dokładnie rok temu. Złożył papiery o wpz dosyć szybko (w lutym a prawa nabywał w kwietniu), potem miał wystąpienie ZK i w maju wokanda.

Adwokat zlozy wniosek bo od poczatku `prowadzi` jego sprawe. Ma to zrobic jutro, polowa kary wychodzi pod koniec maja wiec liczymy,ze do konca czerwca wszystko sie wyjasni:)

Czyli czasowo wyglada to dosc spojnie i pozytywnie:) :D:D oby nie bylo opoznien z wokanda bo slyszlam,ze czasem sa opoznienia..

Witam.Jest ktoś z Jeleniej Góry lub okolic,którego bliski odsiaduje wyrok w tym zakładzie?

witam mam pytanko czy jest ktos z okolic Wroclawia z kim mozna by bylo zlozyc sie na paliwo i dojechac do zk zareba w najblizszym czasie ) w tygoniu !

anusiakuchcik wybierasz sie tam moze , ja bylam 3 razy ale tyle co taxi wola .. samemu nie idzie wydolic ....

czy ktos wybiera sie w sobote 8.12.2012 na widzenie do zk zaręba????? ja przylatuje do wroclawia i nie wiem jak dojechac do zaręby. prosze o pomoc. dziekuje..

RE: ZK Lubań Zaręba

madziulak napisał:
są widzenia intymne

z tego, co pamiętam, to ni ma, jeżeli mówimy o tym ZK nieopodal Lubania, a szanse na przepustki są wysokie 8)

agulek1 napisał:
czy ktos wybiera sie w sobote 8.12.2012 na widzenie do zk zaręba????? ja przylatuje do wroclawia i nie wiem jak dojechac do zaręby. prosze o pomoc. dziekuje..

Z Wroclawia do Zareby sa 2 godziny drogi i nawet wiecej :/ zalezy jaka trase bys obrala.. Ciezka sprawa jesli nie masz zorganizowanego transportu wprost do Zareby bo ona lezy az pod Lubaniem..

Ostatnia edycja:
Czy orientujecie sie jak to jest z wysyłaniem kart telefonicznych w liście chodzi mi dokładnie o ZK ZARĘBA bo wysłałam swojemu ale nie wiem czy dojdzie... a chce jechać do niego na dniach tylko nie wiem czy już dostał pozwolenie na widzenie ze mną a tylko telefonicznie najszybciej sie dowiem...pomóżcie bo czytałam na forach i widze że jest różnie

Chciałabym napisać pismo z prośbą o przeniesienie, nie wiem jednak gdzie, do Warszawy? do ZK Zaręba? czy do sądu? Jeśli jest ktoś w temacie i ma wiedzę będę wdzięczna za podanie
informacji pozdrawiam

Jesteś osobą osadzoną w ZK Zaręba?

Hej,jestem z Bytomia,mój facet jutro ma transport do Zaręby,chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z okolic tam jeździ i coś więcej o tym zakładzie np.jak zakupić mu tytoń i kartę telefoniczną bez przyjazdu do niego,czy muszę coś wypisać itp.Bardzo zależy mi na odpowiedzi:)

Nikita kartę możesz wysłać listem.

Mieliśmy dość dawno "przygodę" z Zarębą i nie pamiętam jak było z papierosami, chyba można było w paczce wysłać ale nie jestem pewna. Zresztą teraz mogło się wiele pozmieniać.

Nie chodzi mi o wykaz tylko jak to odbywa się konkretnie w tym ZK

Witam!
Najprawdopodobniej brat mojej mamy (czyli mój wujek) jest w tym zakładzie karnym. Mama martwi się bo od kiedy został zamknięty nie nie wiadomo. Dlatego też nie jesteśmy pewne czy on tam w ogóle jest. Jak mogłabym dowiedzieć się czy on tam jest? Znając życie on nawet nie pomyślał, że ktoś chciałby go odwiedzić i nie podał nikogo odwiedzającego.
Jeśli jednak znajdowałby się tam,jak można załatwić widzenie?

Powrót