ZK Zaręba

• Autor wątku Autor wątku Eweelinkaa20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy mógłby ktoś przybliżyć jak wyglądają widzenia w Zarębie? tzn. czy długo się czeka na wejście, kto jest pierwszy na sali widzeń odwiedzający czy osadzony i czy od razu podchodzi się do stolika czy najpierw do funkcjonariusza poinformować do kogo się przyszło?

Na wejście zazwyczaj różnie się czeka, ale nie trwa to długo. Jeśli chodzi o to kto jest pierwszy na sali widzeń to też różnie, czasami zdarza się tak, że się wchodzi w tym samym czasie, albo czekasz minute, czy 5 minut, aż przyprowadzą osobę, którą odwiedzasz. Natomiast jeśli chodzi o to kogo odwiedzasz to mówisz przy bramie, bo muszą sprawdzić, czy w ogóle jesteś na liście, bo jak nie jesteś to nie wejdziesz, a oni informują już dalej kogo mają przyprowadzić, potem jak wchodzisz do sali to nie pozostaje Ci nic innego jak usiąść i czekać aż przyjdzie osoba, którą przyszłaś odwiedzić. Mam nadzieję, że trochę pomogłam.

Bardzo pomogłaś:) strasznie się stresuję i wolę właśnie być pierwsza niż ze stresu szukać faceta po sali he he :)

Witam,czy jest ktoś z Kłodzka lub okolic kto ma kogoś bliskiego w zk w Zarębie?Chodzi o wspólne dojazdy bo komunikacją to masakra:(

Witam słuchajcie mam sprawę raczej to co mnie gnębi od paru dni macie w ZK
w Zarębie swoich mężów chłopaków narzeczonych ???:rolleyes: :rolleyes:sprawa polega o jedzeniu jak ich tam karmią chociaż i w szpitalach tak samo wygląda ale żyjemy w Polsce takie życie ;-) chodzi mi dokładnie to co oni jedzą ja zdaje sobie sprawę że oni z przyjemności tam nie są każdy z nich z jakiegoś powodu tam jest ale to mało istotne takie jest życie w Polsce może i ciężkie dlatego tak się dzieje my cierpimy z jakiegoś powodu ale pomagajmy im jak możemy wsparcie już jest potrzebne i teraz pytanie do was dzielicie się ze swoimi facetami nie wiem Ojcami z tym co jedzą ???? skoro my ludzie pracujmy i płacimy podatki w jakimś sensie to czemu mają jeść gówno?? Przepraszam bardzo za granica czy w innych częściach w Polsce jakoś potrafią nakarmić chłopa gdzie on musi zjeść nie wiem jesteśmy tym co jemy a po co mają później wyjść jakie kolwiek skutki zatrucia chyba zakład karny w Zarębie nie zdaje sobie sprawę jakie mogą ich czekać konsekwencję :( to by było na tyle czekam na wasze odpowiedzi może macie jakieś pomysły jak by to zmienić.... Pozdrawiam i ab do przodu :cool: w razie jaki kolwiek pytan prwatych zapraszam na swój emali asiulka000@gmail.com

W koncu odbywaja kare pozbawienia wolnosci a nie sa w pieciogwiazdkowej restauracji. Jesli nie smakuja mu dania serwowane w zk zawsze moze sobie kupic to na co ma ochote

słuchaj o to mi chodzi że on nie odbywa kary w hotelu ale w zakładzie chyba ty sam byś nie chciał być tak karmiony dlatego się staram czy można cos z tym zrobić pozdrawiam

Jeżeli faktycznie posiłki mają nieodpowiednią wartość kaloryczną, jest możliwość złożenia odpowiedniej skargi do sądu.
W praktyce jednak, takich skarg dziennie wysyłane jest tysiące, także moim zdaniem nie wiele to da.

Najlepiej w tej sytuacji, jeżeli ktoś ma duże wymagania żywieniowe, nie popełniać przestępstw.

Słuchacie ja to wszystko rozumiem zdaje sobie ze wszystkiego sprawę z tego że oni tam nie są z przyjemności, tak wiem ze sąd i te podobne to będzie ciężka sprawa tylko pytanie czemu w innych więzieniach nie ma takiego podobnego problemu z jedzeniem w innych dają jeść ciekawe czy Dyrektor tego działu je to samo co oni chyba nie za bardzo ludzie się buntują bo problem jest ciężki spróbuje jeszcze z samym dyrektorem porozmawiać może mi się uda... co kolwiek będę miała jadłospis przeliczę te kalorie czy nawet ilość posiłku. Może z główna da się ukręcić coś lepszego bo ostatnio w tym o to więzieniu była zaistniała sytuacja zatrucia ale kto weżnie za to odpowiedzialność ??
Dziękuję za jakie kolwiek odpowiedzi z tej sprawy Pozdrawiam :)

To czy jedzenie jest dobre czy nie to tez kwestia indywidualna bo jeden ktory na wolnosci na sniadanie jadl kawior i inne frykasy bedzie niezadowolony jesli dostanie chleb z maslem i dwie parowki a inny nie bedzie mial nic przeciwko temu

Wiesz jeśli jedzenie było by dobre nie marnowała bym czasu na to aby tutaj czy gdzie indziej się z tym dzielić gdzie jest tak naprawdę problem... jesli by mieli tak jak napisałeś chleb z parówka i z ketchupem nie widziałam bym z tym żadnego problemu :) szukam nie wiem jakies pomocy nie wiem pomysłu przecież można tym ruszyć ?? :rolleyes: Pozdrawiam :-o

bardzo dziekuje za informacje to już jest dla mnie coś :) Pozdrawiam

Witam,jeździ ktoś z okolic Wałbrzycha do ZK w Zarębie???

Witam,prosze bardzo ci jest ktos v ZK zareba ?

Mozez mi podac twoj e-mail ? Dzenki bardzo

Powrót