D
damian xxx
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 3 898
To nie dobrze , nie zdobędziesz tych dowodów od wierzyciela.Kolombo12 napisał:Nie mam tych potwierdzeń
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To nie dobrze , nie zdobędziesz tych dowodów od wierzyciela.Kolombo12 napisał:Nie mam tych potwierdzeń
damian xxx napisał:To nie dobrze , nie zdobędziesz tych dowodów od wierzyciela.
Trafna uwaga.karaczoch napisał:Ale z banku może tylko to kosztuje w zależności chyba z jakiego okresu chce się wyciąg
karaczoch napisał:Ale z banku może tylko to kosztuje w zależności chyba z jakiego okresu chce się wyciąg
Trzeba podać w banku chyba okres w jakim się płaciło i jakieś nazwy przelewów i oni mogą to odnaleźć i wygenerować potwierdzenia
Plus bankkaraczoch napisał:To chyba na jakiegoś debila w tym banku trafiłeś , nie mają wyciągów sprzed 2 lat ? Niech Ci to na piśmie potwierdzą.Jaki to bank ?
Należność główną , masz spłaconąKolombo12 napisał:KWOTA POŻYCZKI:
500,00 ZŁ
KOSZT POŻYCZKI:
135,00 ZŁ
WPŁATY:
500 ZŁ
ODSETKI:
116,48 ZŁ
TERMIN SPŁATY 07.2015
damian xxx napisał:Należność główną , masz spłaconą
Pozostaje spłacić, koszty pożyczki , oraz odsetki (nie tak wysokie jak piszą)
Z braku potwierdzeń , ja bym zapłacił te koszty oraz odsetki i czekał spokojnie na ich ruch.
Takie jest moje zdanie , oczywiście nie musisz się z nim zgadzać.
ps. tytuł przelewu , dokładnie opisany , nie jakieś tam przedłużenie , tylko spłata.
damian xxx napisał:Należność główną , masz spłaconą
Pozostaje spłacić, koszty pożyczki , oraz odsetki (nie tak wysokie jak piszą)
Z braku potwierdzeń , ja bym zapłacił te koszty oraz odsetki i czekał spokojnie na ich ruch.
Takie jest moje zdanie , oczywiście nie musisz się z nim zgadzać.
ps. tytuł przelewu , dokładnie opisany , nie jakieś tam przedłużenie , tylko spłata.
Tylko list polecony ZPOkaraczoch napisał:Windykator pewnie nic ci nie podpisze więc będziesz musiał wysłac do nich za potwierdzeniem odbioru ( taki zółty druk ).
Autor nie spłacił terminowo (pierwsza pożyczka 30 dni , 0 kosztów) przedłużał , więc koszty doszły , wszystko zapewne jest w umowie pożyczki.karaczoch napisał:Tak sobie sprawdziłem ich stronę i teraz kwota 500 zł na 30 dni i 0 kosztów pozyczki.
Jak mam to rozumieć?digiton napisał:Art. 385[1]. § 1. Postanowienia umowy zawieranej z konsumentem nie uzgodnione indywidualnie nie wiążą go, jeżeli kształtują jego prawa i obowiązki w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami, rażąco naruszając jego interesy (niedozwolone postanowienia umowne). Nie dotyczy to postanowień określających główne świadczenia stron, w tym cenę lub wynagrodzenie, jeżeli zostały sformułowane w sposób jednoznaczny.
Kolombo12 napisał:Jak mam to rozumieć?
Tego paragrafu też użyć?
Temat darmowej pierwszej pożyczki w wielu firmach pożyczkowych jest ogólnie znany i nagłaśniany , choćby w mediach .digiton napisał:To była odpowiedź do @damian_xxx W kontekście tego "wynika z umowy"