D
dominik.b
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Moja była żona ma zasądzone alimenty na siebie i dziecko w kwocie 300 i 600 zł. Jednego miesiąca nie zapłaciłem ich w całości i sprawa trafiła do komornika. Komornik skutecznie zajął moje wynagrodzenie. Od tamtej pory mój zakład pracy regularnie przelewa część mojego wynagrodzenia na konto komornika. Około miesiąc temu odbyła się rozprawa o podwyższenie alimentów na dziecko do kwoty 700 zł płatne już od 01 listopada czyli z datą wcześniejszą niż rozprawa.
Gdy tylko wyrok się uprawomocnił, moja ex pobiegła do komornika z nowym wyrokiem i też zaczął ściągać mi wyższe alimenty.
Czy była postąpiła zgodnie z prawem?
Skoro alimenty pomimo że przez komornika były płacone regularnie to czy rozszerzenie egzekucji było celowe?
dodam tylko, że w grudniu komornik zdążył nawet ściągnąć alimenty zaległe powstałe z tego, że sąd zasądził alimenty wyższe już od 01 listopada. Co powinienem teraz zrobić. Czy mogę obciążyć wierzycielke kosztami komorniczymi ?
Gdy tylko wyrok się uprawomocnił, moja ex pobiegła do komornika z nowym wyrokiem i też zaczął ściągać mi wyższe alimenty.
Czy była postąpiła zgodnie z prawem?
Skoro alimenty pomimo że przez komornika były płacone regularnie to czy rozszerzenie egzekucji było celowe?
dodam tylko, że w grudniu komornik zdążył nawet ściągnąć alimenty zaległe powstałe z tego, że sąd zasądził alimenty wyższe już od 01 listopada. Co powinienem teraz zrobić. Czy mogę obciążyć wierzycielke kosztami komorniczymi ?