znaczki pocztowe

• Autor wątku Autor wątku dominika_b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dominika_b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam pytanie: czy osoby przebywajace w ZK lub areszcie maja mozliwosc kupna znaczkow pocztowych? Wyslalam list do kolegi i zapomnialam mu wlozyc znaczek i tak sie teraz zastanawiam..z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Dominika

Jezeli posiada srodki finansowe na koncie w ZK, to w kantynie na wypiske może kupić, lub zamienić sie z kimś w celi coś -za znaczek pocztowy.Następnym razem lepiej wysłać kopertę +znaczek.

jesli ma pieniądze to kupi. Ja wysłałam pare znaczkow w kopercie

A kopert nikt nie sprawdza ?? Ja tez co pewien czas wysyłam znaczki w kopercie, ale nie wiem czy dochodzą :(

Ja wysyłałam w liście: znaczki , puste kopert, program tv , krzyżówki, kartę telefoniczną-wszystko doszło i nie było żadnych ubytków.Ale zawsze pisze w treści listu co wysłałam.

mnie właśnie mąż napisał,żebym nie przesyłała znaczków,bo doszły tylko...raz :wow: W sprawach pocztowych zapraszam na temat ;LISTY ARESZTOWANEGO :serce:

Może wyslij mu pare złotych to w kantynie sam sobie kupi :ok:

Ja znaczeki wysyłam w liście poleconym priorytecie i karty telefoniczne tez. Zawsze wszystko dostaje na drugi dzien. Także to jest najepsza forma.

[cytat="marlenadyt"]Ja znaczeki wysyłam w liście poleconym priorytecie i karty telefoniczne tez. Zawsze wszystko dostaje na drugi dzien. Także to jest najepsza forma.[/cytat]
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić, ja wysyłałam poleconym i parę razy ginęła zawartość listu tzn. karta. Potem już wysyłałam wartościowym listem i zawsze dochodziły. :D

Mi sie jeszcze to nigdy nie zdazyło. Zawsze wszystko dostaje.

ale mój mąż jest w areszcie i znaczki też wysyłam prio poleconym,a dochodzą do męża niezwykle rzadko

można. Ja zawsze wysyłam w liście,albo jak jade na widzenie, bo karte mozna wnosic ze soba.

wysłałaś już te znaczki swojemu koledze?ja wysyłam Bratu i nigdy nie ma problemu by ich nie dostał a karte do automatu to tylko listem poleconym można wysłać

W liście powinno być napisane co jest, jeżeli chodzi o karty telefoniczne
to mogą je otrzymywać tylko skazani, odsiadujący wyrok a nie z aresztu śledczego. Mojemu mężowi wysyłam w kopercie czapkę i rękawiczki podobno w ZK zgodzili się na to.
Pozdrawiam.

tylko pamietaj karta do automatu listem poleconym i tylko do zakladu karnego a nie do AŚ.a na jakiekolwiek rzeczy trzeba mieć talon a nie jak kolezanka mowi ze wyslala i dostal.to tez zalezy od zakladu.

Ja wysyłam mojemu mężowi karty telefoniczne listem poleconym prawie 2x w tyg po80min. I też do Aresztu Śledczego tyle, że oczywiście odbywa tam karę pozbawienia wolności a nie jest aresztowany.

napewno dostanie karte lepiej wysylac priorytetem wtedy szybciej dojdzie.jezeli w AŚ odbywa kare pozbawienia wolnosci to sa takie same zasady co w ZK Tez zalezy jaki ma wyrok bo jesli krotki do bedzie w AŚ a jesli wiekszy to go przewiozą do ZK.

Powrót