Znalezienie kradzionego telefonu

• Autor wątku Autor wątku nowyns
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam po dlugim czasie;p choc minelo juz ponad pol roku od tej sprawy zadnego postepowania nie wykonano w stosunku mnie. Ale mam pytanie bylem wczoraj na prokuraturze aby uzyskac kopie wlasnych zeznan pewa Pani powiedziala zebym zglosil sie do sądu bo ona nie ma akt sprawy hmm (zadnego zawiadomienia o trafieniu sprawy do sadu nie dostalem ...) poszedlem do sadu a tam tez nie ma tych akt ;) teraz pytanie jest to mozliwe? czy pani z prokuratury nie chcialo sie poprostu dokladniej poszukac. I jeszcze jedno pytanie jesli po takim czasie nic sie nie dzieje to chyba dobry znak ze poprostu nic na mnie nie maja :PP :)

a masz numery prowadzonego postępowania ? skoro masz - to na Policji w sekretariacie dochodzeniówki należy ustalić czy dane postępowanie jest w toku czy zostało już zakończone oraz w jaki sposób? (umorzenie, A/O ) .

Nie chcę cię straszyć ale ja też tak myślałem i po pół roku dostałem wezwanie do prokuratury ;d

Witam!

18 lipca 2006 roku jadąc z mamą samochodem (miałem 15 lat) zauważyliśmy na trawniku leżący tel. komórkowy. Znam dokładne miejsce. Mama nalegała żebym go zostawił. Ja jednak go wziąłem i korzystałem z niego przez rok, a potem leżał w szafce. Zeszłego lata sprzedałem go koledze z klasy. Ten sprzedał dalej przez allegro i nie minięło 6 miesięcy jak dostał wezwanie na policję bo telefon był "kradziony". Ustaliliśmy że powiemy całą prawdę. Powiedział że kupił go za 70 zł ode mnie, w tym roku. Teraz pewnie policja wezwie mnie na przesłuchanie.

Jestem w strachu bo nie wiem czego się spodziewać...

Dzisiaj mam 18 lat, nigdy nie byłem karany, nigdy nawet nie spisany przez policję czy straż miejską. W szkole pełnię funkcję Przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego i jestem tam szanowany.
1. Jakiego przebiegu sprawy mogę się spodziewać?
2. Czy w razie potrzeby mogę podeprzeć się opinią wychowawczą?
3. Czy powinienem angażować mamę do tej sprawy jako świadka? Nie chcę żeby miała problemy...

Pozdrawiam i liczę na szybką, fachową odpowiedź.

Powrót