Z
zdziszas
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
JA mam inny problem z siecią Orange otóż jestem w okresie kiedy kończy mi się umowa i chciałem sobie ją przedłużyć również w Orange.Poszedłem do salonu jednak nie znalazłem nic wartego uwagi. Zacząłem więc szukać w internecie i znalazłem dość ciekawą ofertę na stronie Orange. Bez chwili namysłu postanowiłem przedłużyć umowę zwłaszcza gdy telefon okazał się 400zł tańszy niż w salonie. Umowe i telefon dostarczono kurierem. OK godz 15:00 uruchomiłem telefon, wieczorem ok godz 20:30 rozładował sie i podłączyłem go do ładowania.Rano gdy sprawdzałem stan mojego konta szok ....przekroczyłem abonament o 270zł ..z czego dodatkowo posiadałem 70zł do wykorzystania razem 340 zł Od razu poszukałem w internecie moje połączenia i wszystkie połączenia widnieją z internetem (PAKIETOWE DANE) ...Telefon kosztował 120zł razem 460zl. Tego samego dnia spakowałem telefon i zwróciłem oraz zwróciłem sie do BOK z reklamacją rachunku. Dostałem odpowieć na pismie iż salon Orange nie odpowiada za Przypadkowe uruchomienie funkcji, błędną konfigurację, bądz uszkodzenie telefonu. Nadmieniam iż telefon był ładowany a wszystkie poł widnieją w godz 23:00 oraz 01:20.więc nie ma mowy o przypadkowym uruchomienu funkcji. Jedna noc i takie koszta....To jest chyba ta różnica w cenie miedzy salonem a, internetem. Jak sadzicie co mogę zrobić aby nie płacić takiego rachunku 270zł, zresztą i tak go nie zapłacę bo nikt ani operator ani producent telefonu SAMSUNG nie pisze jak go skonfigurować , jakie funkcje powodują dodatkowe koszta .Dostałem telefon wraz z instrukcją obsługi, tak krótką ze raptem tylko zmiescił sie opis telefonu, a nie funkcji. Prosze o radę