Znowu walka z Orange.

• Autor wątku Autor wątku viviana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
[cytat:9wc697fm]
Drugie pytanie jest do studenta_prawa czy płaciłeś abonament mimo ,ze nie byłes w stanie korzystać z netu ?
[/cytat:9wc697fm]

Tak.
Poniewaz w BOKu twierdzą, ze jednak korzystam, bo widza jakiś tam ruch na serwerach czy czymś (fakt czasami udaje mi sie połączyć z netem ale prędkośc jaka wtredy mam nie wystarcza na otwarcie strony, czy włączenie komunikatora).
Czasami już chyba trzeci raz mam przyznany rabat na abonament (raz płaciłem przez 3 m-ce po 30 zł mnie, teraz mam jednorazową obniżke w wys 1/4 abonamentu)

Ja niestety nie płaciłam bo tak doradził mi ten kierownik salonu twierdząc , że rozpatrywana jest reklamacja i nie korzystamu z netu . U mnie nie mogą zobaczyć ruchu na serwerach bo wogóle z niego nie korzystam . Nie jestem w stanie . Zdaje sobie sprawe , że nie płacenie abonamentu może a raczej jest błedem i jestem nawet w stanie zapłacić im te 300 zl . Nie mam jednak zamiaru płacić im za zrewranie umowy bo to oni nie raczyli odpowiedzeć mi już na pierwszą reklamacje i tym samym wprowadzili w błąd . zastanawima się terz czy nie napisać im w odowiedzi na odmowę ,że uiszcze zaległy abonament ale te 1000 zl nie . Czy mógłbyś coś doradzić mi w tej kwestii ?

No i jak jest z tym oddaniem długu firmie windykacyjnej ? Szybko to robią? i czy mają takie prawo skoro reklamacja jest rozpatrywana ?

Tak na marginesie mi w BOK powiedzieli , ze nie są w stanie sprawdzic czy korzystam z netu.

Dzisiaj znowu nie dostałam od nich żadnego pisma w tej sprawie .

Dziękuje za pomoc :)

Mogą sprzedać taki dług firmie windykacyjnej. Ale ta firma będzie miała dokładnie takie same możliwości działania jak Orange. Jeśli by próbowali czegoś nieładnego to odsyłam do innych wątków tego forum w których było to już do znudzenia maglowane.

[cytat="viviana"]
mam pytanie czy pomoglibyscie mi napisać jakieś ostre pismo?[..] T.z. takiego żeby im w pięty poszło ?

[/cytat]
Bardzo proszę. Oto propozycje odpowiednich środków wyrazu: kosy, sierpy, pinezki, żyletki, noże i jeszcze pieprz, chili, musztarda.
I to w pięty? Sadystka. :ooo:

Proponuje dodać jeszcze szpilki , gwozdzie i nożyce . Gdy jestem bardzo mocno @#$%%^^^& to lubię sobie w myślach troszeczkę się poznęcać :ooo:

Cały czas obmyślam plan działania a pisma od nich jak nie ma tak nie ma . Bardzo chciałabym żeby to pismo do nich było takie , takie .... No wiecie jakie :ooo:

Dziękuje Wam bardzo i życzę bardzo udanego weekendowania :beer:

[cytat="viviana"]
Bardzo chciałabym żeby to pismo do nich było takie , takie .... No wiecie jakie :ooo:

[/cytat]
Wiemy, wiemy... 8)
Ale to chyba dla osiągnięcia ... satysfakcji. :ooo:

Bo nad planem nie ma co rozmyślać. Reklamacja nie rozpatrzona w terminie - czyli po herbacie. :D

Tylko ,że oni nie uznają moich racji i z tego co się wczoraj dowiedziałam trzecią reklamacje rozpatrzyli negatywnie, mimo ,że posiadam niezbite dowody na ich spóżnialstwo . Konsultanka powiedziała mi tylko,że sprawa została zamknięta negatywnie a dlaczego to już nie mogła udzielić mi takiej informacji . Takie wysyłanie sobie pisemek może potrwac jeszcze z pół roku a nie jestem pewna czy starczy mi na to nerwów :x

Mykam bo wałkuje temat do znudzenia . Może poniedziałek przyniesie coś nowego .

Pozdrawiam i jeszcze raz po :beer:

Witam :)

Pozwole zacytować sobie fragment artykułu jaki znalazłam w necie. Kupując ten Internet zostałam wprowdzona przez sprzedawców w w błąd bo zapewniano mnie o bardzo dobrym zasięgu a tym samym szybkości . A prawda jest taka, ze działa dobrze ale tylko w duzych miastach .

W przypadku EDGE sytuacja nie wygląda już tak różowo. Korzystać z tej technologii możemy bowiem póki co w zasadzie jedynie na obszarach silnie zurbanizowanych. Zapomnijmy więc o rozkoszowaniu się szybkim transferem podczas wypadów na dziką plażę czy w góry, zwłaszcza, że aby osiągnąć naprawdę satysfakcjonujące wyniki, siła sygnału musi być naprawdę duża. W bezpośredni sposób wpływa ona na prędkość przesyłania pakietów danych. Warto więc przed wyborem konkretnego operatora sprawdzić przynajmniej najczęściej odwiedzane przez nasz lokacje. Jest to szczególnie istotne, jeżeli z "mobilnego Internetu" zamierzamy korzystać w miejscach, gdzie tradycyjny dostęp jest dosyć ograniczony.

Na koniec link na strone faceta mocno zdesperowanego i wkurzonego przez Orange. http://detektywistyka.rubikon.pl/gprs-internet.html

Pozdrawiam i życzę dużó słoneczka w ten desczowy dzień :)

Witam ponownie.

Dziś dostałam trzy pisma z Orange . Dwa z nich to duplikaty rzekomo wysłanych przez nich odowiedzi na moje poprzednie reklamacje. Trzecia to odowiedż na ostanią i oczywiście negatywna. Nie ma zarządananego przeze mnie ksera mojego odbioru na poczcie.

W związku z tym mam pytanie czy duplikat może być dowodem ?????? Przecież można napisać go w każdej chwili a ja naprawde nie otrzymałam od nich wcześniej żadnego pisma :x

Drugie pyanie. Na samym końcu pisma , malutkim druczkiem napisane jest ,że pismo te kończy drogę postępowania reklamacyjnego . Bardzo mnie to dziwi bowiem w czwartek pani kons. powiedziała mi,że mogę odwołać się od tej decyzji . Dodam , ze nie ma przy tym żadnych paragrafów. Więc jak jest ?

Jakoś ani razu w tych pismach nie straszą mnie sądem ani postępowaniem windykacyjnym . Dziwne :what:

Pozdrawiam :)

[cytat="viviana"]
Jakoś ani razu w tych pismach nie straszą mnie sądem ani postępowaniem windykacyjnym .
[/cytat]
Bo tam pracują dżentelmeni.

Dzisiaj łopatologicznie.
[cytat:3xthiqof]
Prawo telekomunikacyjne

Art. 106. 1. Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych jest obowiązany do rozpatrzenia reklamacji usługi telekomunikacyjnej.
2. Jeżeli reklamacja usługi telekomunikacyjnej nie zostanie rozpatrzona w terminie 30 dni od dnia jej złożenia, uważa się, że ta reklamacja została uwzględniona.[/cytat:3xthiqof]

Dziękuje bardzo za łopatologiczną odpowiedż :beer: Pisemko do nich już napisałam , paragrafy zacytowałam a jutro faksikiem sobie wyśle. A co mi tam , drugie pół roku tak sobie z nimi popisze bo odpowiedż pewnie znowu będzie negatywna.

Aaaa, zaproponowali mi podpisanie nowej umowy , na takich samych warunkach albo podobnych. Mało tego , jeśli mam problem z netem i nie chce z niego korzystać to moge poszukać sobie kogoś innego , pójść z nim do salonu i przepisać na niego . Kogo to ja tak bardzo nie lubię ? :what:

Pozdrawiam.

Czyli okazuje się, że nie tylko dżentelmeni, ale na dodatek z poczuciem humoru. Dobrze się zastanów: czy konkurencja będzie Ci w stanie zapewnić tak atrakcyjne towarzystwo?
[cytat="viviana"] A co mi tam , drugie pół roku tak sobie z nimi popisze bo odpowiedż pewnie znowu będzie negatywna.
[/cytat]
Jeżeli lubisz... Gdyby to o mnie chodziło, skróciłbym igraszki i od razu na tym pisemku dopisał informację o skierowaniu sprawy do sądu w przypadku nie uwzględnienia żądań.

[cytat:15r16e4y]
Jeżeli lubisz... Gdyby to o mnie chodziło, skróciłbym igraszki i od razu na tym pisemku dopisał informację o skierowaniu sprawy do sądu w przypadku nie uwzględnienia żądań.
[/cytat:15r16e4y]

Napisąłem podobne zdanie na reklamacji (ostatniej)
A "ukochane" orangu odpisało mi:

"informujemy, że sprawa podlega obecnie szczegółowej weryfikacji, a odpowiedź zostanie udzielona niezwłocznie po jej zakonczeniu.
Życzymy satysfakcji w korzystaniu z orange"

Na prawde maja poczucie hooomora

Witam miłych Panów :)

Dopisałam o skierowaniu sprawy do sądu jeśli nie spełnią moich żądań.

Czy mogę jeszcze napisać,że duplikaty nie są dowodem na wysłanie przez nich odowiedzi ?

Dziękuje i pozdrawiam :)

Myślę że nie ma takiej potrzeby, bo oni doskonale o tym wiedzą. Jedynym dowodem byłaby informacja z poczty o dacie dostarczenia przesyłki.

Witam :)

Drodzy Panowie WYGRAŁAM !!!!!!!!!! Dzisiaj zadzwonili do mnie z Orange i poinformowali o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji :ok: Mają to jeszcze wysłać mi na pismie . Jestem MEGA SZCZĘSLIWA i do tej pory nie mogę w to uwierzyć . Szok :D

Bardzo mocniutko DZIĘKUJE Wam za okazną pomoc :beer: Jesteście Kochani :serce: Bez was nie było by tak łatwo . Nie żegnam się jednak z Wami bo będę sobie tu zaglądać . Bardzo ciekawych rzeczy można dowiedzieć się na tym forum .

Pozdrawiam Was i panowie , jest co uczić :winko:

To GRATULUJE :brawo:
Czyli ma Pani rozwiązanie umowy z głowy??

Tak , rozwiązanie umowy mam już z głowy . Facet który do mnie dzwonił powiedzial tylko , ze dostał polecenie poinformowania mnie o tym a wszystko zostanie wyjaśnione w piśmie które mam dostać. Napisze na forum co tam nabazgrlali.

Trzymam kciuki za Twoja sprawe i napewno też będzie oki :)

Czasem to co wydaje się nam beznadziejne , wcale takie nie jest .

Gratulacje! :D :D :D
[cytat="viviana"]
Czasem to co wydaje się nam beznadziejne , wcale takie nie jest .[/cytat]
A to się nadaje na motto. :D

Witam z wielgachnym uśmiechem na twarzy :)

Dnia dzisiejszego otrzymałam od Orange pisemko i to listem poleconym . I tak na początku owego pisma są jakieś dyrdymały o zasięgu telefoni komurkowej i takie tam ble, ble, ble :)

Na końcu znajaduję sie to : Przesłana do Pani korespodencja została zaadresowana prawidłowo i nie znamy powodów , dlaczego Pani jej nie otrzymała.
Niemniej jednak z uwagi na wyjątkowośc zaistaniałej sytuacji postanowiłam w drodze wyjątku wyjść na przeciw Pani oczekiwaniom anulując opłate specjalną za przedterminowe rozwiązanie umowy jak również wszystkie dotychczasowe opłaty za usługi telekomunikacyjne (...)

Wyzerowne fakturki tez mi przesłano :)Muszę tylko poczekać jeszcze na pisemko potwierdzające rozwiązanie umowy (jakby nie mogli wysłać je razem) i pędze do salonu oddać modem. Co bądz 120 zeta piechotą nie chodzi :)

Widzicie nawet w Orangutanie potrafią być czasem bardzo milusi i to jeszcze jak :wink: Tylko jak sobie przypomne ile nerwów mnie to kosztowało :x

Humorek mam dzisiaj wyśmienity więc po buziaczku dla każdego z Was kochani Pomocnicy :ooo:

AAAA, cały czas Was czytam a stronkę dodałam do ulubionych :)

Powrót