Zostałem oszukany na 1900 zł - smsy

• Autor wątku Autor wątku Jacekd11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
doszedl mi sms ze zostalo 59 sms do wyslania , a ona upiearla sie ze musze je wyslac wszystkie , wtedy pobierze mi 3,66 i zaczniemy.wysylalem 2 godziny (!).
Nieee no... Nie wierzę. Z różnymi przypadkami naiwności się spotkałam, ale wysyłać 60 sms'ów w 2 godziny, tylko po to, by zobaczyć jak jakaś - kobieta (?) się rozbiera. Ręce opadają...

nie wiem co z tym zrobic.zona mnie zabije.
Nie zabije, nie bój się. Miejmy nadzieje, że małżonka nie jest osobą, która chce spędzić życie za kratkami, tylko dlatego,że ma męża, który bawi się na sex-czatach.

po wyslaniu wszystkich ona wyszla ze skypa
Szok !!! Jak mogła... :D

Szok :D
Że też tacy naiwni ludzie chodzą po świecie :lol:

Dałeś chłopie popis już dawno tak się nie ubawiłam :brawo:

Mahatman1981 napisał:
Uuuu, to lipa ;). Ale starałem się Ci pomóc ;).

Spoko jakos dam rade ;)

Jakbym byla policjantka i bys przyszedl mi z takim problemem to pewnie wybuchalbym smiechem... no ale to pewnie ja tylko bym tak zrobila, inni smiac sie nie beda ;)

Jacekd11 napisał:
Powiedzialem zonie ze to koledze wyslalem i mi odda.nie dowie sie.okazalo sie ze ta :"pani" to byl facet jakis ktory mnie naciagnal.powiadomie policje i go zlapia !!
Pamiętam chłopaka (na tym forum) , który rozbierał się przy kamerce dla faceta myśląc , że to dziewczyna. Ty go pobiłeś na głowę ( w sumie na co innego ) :ok:
Po prostu opadają ręce :-?

innym co wysylali na metina gdzie oszukiwali ich na tlenie pomogliscie , a ja zostalem oszukany przez jakiegos gowniarza zapewne.wmowil/a mi ze jak wysle 59 to wezmie 3,66 bo tak serwis bierze.

Jacekd11 napisał:
innym co wysylali na metina gdzie oszukiwali ich na tlenie pomogliscie , a ja zostalem oszukany przez jakiegos gowniarza zapewne.wmowil/a mi ze jak wysle 59 to wezmie 3,66 bo tak serwis bierze.
No sory , ale ja w głupocie nie pomagam :ok:Chciałeś przyjemności to teraz płacz i płać :beer:

dobrze to określiłeś, żona cię zabije .

a ja od siebie dodam:
hahahahahahaha, naiwność ludzka nie ma granic ...

Pewnie regulaminu Pan nie czytał?Zapewne są tam zawarte wszystkie opłaty.

Ej dobra każdemu może się zdarzyć, że jest naiwny, ale już przestańcie najeżdżać na niego, bo to nie ma sensu. Zamiast mu pomóc to wy wszyscy się z niego śmiejecie i jeszcze wyzywacie, że jest naiwny, głupi itd. No ludzie.!
A co do sprawy to może na serio niech Pan idzie na policję, tylko nie wiem czy to coś da, ale zawsze można spróbować.
Ps.Gorzej jak Pana wyśmieją....

lenia napisał:
Ej dobra każdemu może się zdarzyć, że jest naiwny, ale już przestańcie najeżdżać na niego, bo to nie ma sensu. Zamiast mu pomóc to wy wszyscy się z niego śmiejecie i jeszcze wyzywacie, że jest naiwny, głupi itd. No ludzie.!
A co do sprawy to może na serio niech Pan idzie na policję, tylko nie wiem czy to coś da, ale zawsze można spróbować.
Ps.Gorzej jak Pana wyśmieją....

wybaczcie za offtop, i ty mi wybacz, ale ja wolę przyjmować porady od kogoś kto ma większe wykształcenie niż podstawowe, a pójście na policje nijak się ma do tej sprawy gdyż nikt nie odpowiada za ludzką naiwność i brak temu panu dowodów, niestety zrzut ekranu z rozmowy tekstowej nie wystarczy do udowodnienia winy, ba, nawet nie wystarczy do postawienia zarzutów ...

na przyszłość proszę uważać i mam prośbę, jakby pan mógł wysłać mi na PW numer na jaki pan wysyłał te sms'y i treść jaką pan wpisywał, jest parę procent szans na to że uda się coś znaleźć w internecie.

Za 1900 PLN to tirówka przez miesiąc na golasa by Ci tańczyła na żywo. Jedyne co Ci można doradzić to zrób przelew z mBanku za darmo zaoszczędzisz jakieś 90 groszy bo chyba tyle na poczcie kosztuje przelew.

Intryguje mnie tylko jedna rzecz, jakim cudem 3.66 * 60 daje 1900zl hmm?

Ona mówiła że 3,66, w rzeczywistości kosztowały 30 zł ;)

Hmm ciekawe, dobrze wiec udziele autorowi tematu malej lekcji numerow premium.
Numer ktory posiada cztery znaki np 7368 kosztuje 3 zlote. Zawsze druga cyfra jest ceną za usluge, nastepnie jesli jest to liczba piecio cyfrowa analogicznie jej cena wzrasta dziesieciokrotnie.
7100 - 1zl+vat
7300 - 3zl+vat
7600 - 6zl+vat
7900 - 9zl+vat
7X000 - X*10+vat

Nadal cos mi nie pasuje, jesli cena za sms to bylo 30zl vat wynosic powinien 6.6zl co daje po wymnozeniu przez 60, 369zl.
60*30 daje mi 1800 zl
1800+369=2169zl wiec nadal nie 1900.
Oj cos mi tu nie pasuje.

Ostatnia edycja:
może podał w zaokrągleniu kwotę rachunku.

poprosiłem wcześniej aby wysłał mi na pw numer na który słał sms'y i treść ; ]

pomimo iż sytuacja "wykopana" i komiczna, postaram się jakoś pomóc, bo niestety 1900zł to bardzo dużo (o ile to prawda), jeżeli to znudzony student to niestety oby nie zaliczył sesji ...

w dodatku pomyliłeś się w liczeniu, nie istnieje sms za 30zł + vat, tylko 30.50zł z VAT (bez vatu 25zł), potem jest 35zł z VAT (bez vatu 30zł)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jakie sa ceny tych drozszych smsow, jedynie czasami wysylam cos za 3 zl gdy znajomy/znajoma potrzebuja szybkiego dofinansowania na odleglosc na waszke czy cos ^^. Metoda dziala. Latwo w jeden dzien zalatwic od kumpli 50z l na przejazd samochodem.

pierwszy raz słyszę o takiej możliwości, waha za sms'y ; d, fajnie. za 1900zł przejechałbyś ou i jeszcze trochę ; d

Dobra, pośmialismy się a teraz;
Czy masz zapis tej rozmowy ?
o ile pamiętam skype robi zapis kazdego czata.
Czy zgadzałeś się na jakiś regulamin ?
Zapłaciłeś za 1 sms-a ok. 30 pln więc było to oszustwo.
Możesz to zgłosić na policję.
Żona może się dowiedzieć bo policja może potem wysłać wezwanie na przesłuchanie na Wasz adres.
Musisz niestety brać pod uwagę to, że staniesz się pośmiewiskiem całego komisariatu.

"po prostu mnie oszukała" - pomyślałeś o tym, jak ty oszukujesz swoją żonę?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót