R
ragor
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Jestem świeżym 18-latkiem. Moja rodzina (rodzice, zmarła już babcia, siostra) mają sporo długów. Od 2 lat siostra spłaca dług rodziców za mieszkanie, bo nie zdążyła się odwołać od długu. Jest to spora kwota, a ja jeszcze się uczę. Generalnie nie chciałbym mieć failstartu w życiu, więc już teraz wolałbym zadbać o to, by się nie zdziwić jak za parę lat będę zmuszony płacić spore długi.
W związku z tym pytanie: jak mogę się wszystkiego zrzec? Tj. długów. Są to długi za mieszkanie (w którym obecnie mieszkam i jestem zameldowany) i ew. kredyty. Oboje rodzice żyją, wszyscy mieszkamy w Krakowie.
Chodzi mi o taką instrukcję od deski do deski, gdzie powinienem się udać, co zrobić, jak z kosztami takich zabiegów itp.
Z góry bardzo dziękuję.
W związku z tym pytanie: jak mogę się wszystkiego zrzec? Tj. długów. Są to długi za mieszkanie (w którym obecnie mieszkam i jestem zameldowany) i ew. kredyty. Oboje rodzice żyją, wszyscy mieszkamy w Krakowie.
Chodzi mi o taką instrukcję od deski do deski, gdzie powinienem się udać, co zrobić, jak z kosztami takich zabiegów itp.
Z góry bardzo dziękuję.