M
maxiu27
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 46
Witam jestem obecnie na chorobowym już 2 miesiące wypadł mi dysk a z tego co wiem maksymalnie mogę być 6 miesięcy na takim chorobowym później tracę prace prawda to??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
więć pracodawca może zakończyć z Tobą współpracę tego dniamaxiu27 napisał:ogólnie to jest tak że aktualna umowa kończy mi się 31 lipca
to nie jest do końca prawda bo okres po którym możliwe jest rozwiązanie umowy zależy od stażu pracy u danego pracodawcyiza20-21 napisał:Te 6 msc. Liczy sie od pierwszego zwolnienia po 6 msc jesli jestes nadal chory mozesz ubiegac sie o swiadczenie rehab. Jesli je otrzymasz (co nie jest powiedziane, o tym decyduje komisja) przez pierwsze 3 msc tegoż świadczenia jestes pracownikiem chronionym czyli pracodawca nie moze cie zwolnic.
Agnieszka3M napisał:więć pracodawca może zakończyć z Tobą współpracę tego dnia
to nie jest do końca prawda bo okres po którym możliwe jest rozwiązanie umowy zależy od stażu pracy u danego pracodawcy