Zwrot gotówki od RTV Euro AGD

• Autor wątku Autor wątku Kasia9229
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasia9229

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Wita serdecznie,

Moja sytuacja wygląda następująco:

W marcu zakupiłam laptopa marki Lenovo w sklepie RTV Euro AGD. Po niespełna 30 dniach laptop przestał działać. W kwietniu (13.04.2017) zgłosiłam do sklepu reklamację prosząc o zwrot gotówki lub o wymianę na nowy. Oczywiście nie przyznali mi zwrotu gotówki tylko naprawili laptopa. Okazało się, że padł dysk twardy - po niespełna 30 dniach użytkowania... (była tylko pisana na laptopie praca dyplomowa)

W połowie maja otrzymałam informację, że mogę zgłosić 13 czerwca otrzymałam informację, że mogę odebrać sprzęt. Poszłam po odbiór laptopa i otrzymałam zupełnie inny laptop. No to następnego dnia znowu do sklepu, że zaszła pomyłka... I otrzymałam swój laptop z naprawionym dyskiem twardym... Okazało się że została cała klapa porysowana i to nie są małe ryski tylko grube rysy. Nie wzięłam laptopa bo ja zostawiałam go w stanie idealnym pod względem wyglądu.

Sprzedawca napisał do kogoś tam e-maila że nie przyjęłam sprzętu i że proszę o zwrot gotówki. Po 16 dniach była odpowiedź, że jest odmowa i że mogą się zgodzić na zwrot 50 zł :) (laptop kosztował blisko 5000 zł )

Zostawiałam laptopa w stanie idealnym, po 30 dniach pada dysk .... masakra...

Proszę mi powiedzieć jakie kroki mam zrobić, żeby otrzymać zwrot gotówki? Czy teraz zgłosić reklamację z tytułu rękojmia?

bardzo proszę o odpowiedź,
pozdrawiam

Zwróć się o pomoc do Miejskiego Rzecznika Konsumentów bo sama sobie nie poradzisz z problemem.

Kasia9229 napisał:
Czy teraz zgłosić reklamację z tytułu rękojmia?

Co chcesz zgłaszać na podstawie rękojmi?

Że została porysowana obudowa. Tak mi powiedziano w sklepie.
ajj kurcze :/

Zaniosłam wczoraj pismo. Zobaczymy co odpowiedzą.

Powrót