D
DominoGie
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Bedąc zarejestrowany jako bezrobotny udało mi się uzyskać bon stażowy który miał obowiązywać od 07.04.2015 do 06.10.2015. W dniu 02.03.2015 do 13.03.2015 miałem ćwiczenia rotacyjne, po powrocie z cwiczeń przystapiłem do stażu na okres 6 m-cy. Dnia 05.10.2015 miałem stawic sie na kolejne cwiczenia, więc doszedłem do porozumienia z pracodawcą i na ostatnie 2 dni stazu wpisał mi urlop. No i z tym dniem 06.10 staż dobiegł końca, nie kontynuowałem go z racji ubiegania sie do słuzby zawodowej (takie miałem porozumienie z pracodawca i up) ale bedąc nadal zarejestrowany jako bezrobotny, i odhaczający sie co jakiś czas. Dziś (17.05.2016 !! ) bedąc z terminem "odhaczenia się" pani w up powiedziała mi że prawdopodobnie bede musiał oddać pieniadze za staż... bo niby od dnia 02.03.2015 utraciłem status bezrobotnego, z racji tego że byłem na cwiczeniach rotacyjnych. Po roku czasu budzą się i informuja mnie ze starciłem status bezrobotnego, a normalnie po tym czasie chodziłem i odhaczałem się. Nie dziwne ??
Powiedzcie co robić dalej, czy bede musiał oddac te pieniądze? Rozumiem gdybym zrobił jakis wałek że byłbym jednoczesnie na stazu i w jw ale nie byłem, pracowałem cięzko jak reszta po wiecej h niz ustawa przewiduje i teraz mam oddac wszystkie pieniądze (6 tysi) ?
Powiedzcie co robić dalej, czy bede musiał oddac te pieniądze? Rozumiem gdybym zrobił jakis wałek że byłbym jednoczesnie na stazu i w jw ale nie byłem, pracowałem cięzko jak reszta po wiecej h niz ustawa przewiduje i teraz mam oddac wszystkie pieniądze (6 tysi) ?