S
Stanekb
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie; Gmina pobierała od nas, mieszkańców zaliczkowo pieniądze na przyłącza do kanalizacji. Teraz po upływie 4 lat z racji problemów z wykonaniem przyłączy wzywa nas byśmy odebrali te pieniądze. Mam pytanie czy mam prawo do odsetek, a jeżeli tak to w jakiej wysokości.
Zaznaczam; ustalono że termin zakończenia przyłączy mija 31 grudnia 2005
Umowa za przyłącze opiewa na kwotę 800zł, mam wpłacone 2 raty po 200 zł. Wpłaty dokonałem do 31 grudnia 2004
Gmina twierdzi że jeżeli tylko uzyskają środki, to przyłączanie będzie aktualne. I z tym wiąże sie moje następne pytanie bo rozumiem że cena tych przyłączy się zmieni, czy mogę nie odbierać od Gminy tych pieniędzy i żądać żeby uznano mój wkład jako połowę należności za przyszły przyłącz
Zaznaczam; ustalono że termin zakończenia przyłączy mija 31 grudnia 2005
Umowa za przyłącze opiewa na kwotę 800zł, mam wpłacone 2 raty po 200 zł. Wpłaty dokonałem do 31 grudnia 2004
Gmina twierdzi że jeżeli tylko uzyskają środki, to przyłączanie będzie aktualne. I z tym wiąże sie moje następne pytanie bo rozumiem że cena tych przyłączy się zmieni, czy mogę nie odbierać od Gminy tych pieniędzy i żądać żeby uznano mój wkład jako połowę należności za przyszły przyłącz