Guardian Angel
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 6 729
Określiła właściwości przedmiotu umowy w złożonym zamówienie - podała je wskazując dostępne w ofercie 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cedwah napisał:No dobrze. Jeśli ten producent łóżek miałby w ofercie jeden rozmiar ale w kolorze czerwonym i zielonym, a konsument określi w złożonym przez siebie zamówieniu, że chce zielone, to jak będzie wyglądała jego pozycja?
Pani określiła rozmiar, kształt i kolor. W przepisie nie ma mowy o tym czy ma to zrobić wymyślając kolor czy ma go wybrać więc jest to nieistotne. Ustawodawca nie wspomina też nic o ofercie sklepu. Po prostu konsument musi określić właściwości co tu akurat zrobił.świadczeń o właściwościach określonych przez konsumenta w złożonym przez niego zamówieniu
Shatehiel napisał:A ten mi odpowiada, że w ogóle nie mogę zwrócić produktu, ponieważ był realizowany na indywidualne zamówienie.
cedwah napisał:To nieprawda
cedwah napisał:Odstąpić od umowy w terminie 10 dni (wykonać prawo do namysłu) i odesłać.
Podstawa prawna:
Art. 7. 1. u.o.n.p.k. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
Shatehiel napisał:Czy skoro zamówiłam dwa takie same hokery, (na rachunku więc znajduje się np. 2x360,zł) to mogę zwrócić tylko jeden? Czy muszę zwrócić dwa a potem zamówić tylko jeden z nich?
Shatehiel napisał:Skoro będę musiała zwrócić oba, muszę zawrócić je w tym samym pudle, zapakowane identycznie?