Alcolock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku Alex73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Zmiana wyroku - blokada alkoholowa

Dzięki :) Blokadę kupiłem, razem z montażem i przegladem wyniosło mnie 4600,00.

A jak wyglada przeglad takiej blokady? Sprawdzaja cos wogole czy poprostu przybijaja pieczatke ze jest ok, biora 50zl i koniec?

Sprawdzał czy blokada działa w sensie czy można uruchomić samochód bez podania próbki powietrza.

Ciekawi mnie jeszcze czy to jest w miare dyskretnie zamontowane? I czy montaz wymaga np jakiegos wiercenia albo cos w tym stylu? Ja jestem umowiony na montaz we wtorek i raczej niechce zeby samochod byl w zwiazku z montazem niszczony

Ja mam zamontowane w podlokietniku więc nic nie widać i auto w żaden sposób nie zostało uszkodzone. Jedyna wadą jest to ze alkomat wymaga podania próbki również w trakcie jazdy.

Piotr_83 napisał:
Jedyna wadą jest to ze alkomat wymaga podania próbki również w trakcie jazdy.
Co ile trzeba dmuchac? Bez sensu. Prze iez to jest niebezpieczne. A jak nie dmuchniesz to auto gasnie? (Wylacza sie wspomaganie kierownicy i hamulca)

Ciężko mi powiedzieć co ile bo aż tak dobrze go nie przetestowalem. Wczoraj na 40 minut jazdy wypadło dwa razy tzn. raz przy odpaleniu a drugi raz w trakcie jazdy. Dziś na godzinę jazdy trzy razy dmuchałem. Najgorzej że trzeba w trakcie jazdy :( Jeżeli nie dmuchniesz to samochód jedzie nadal tylko każde podanie i nie podanie próbki jest rejestrowane i w którymś momencie przy uruchamianiu samochodu poprostu go nie odpalisz. Wtedy trzeba dzwonić do serwisu.

Piotr_83 napisał:
.....Najgorzej że trzeba w trakcie jazdy :(

To raczej normalne, przed odpaleniem mógłby ktoś np. trzeźwy kolega dmuchnąć... bardzo dobry pomysł z tym dmuchaniem w czasie jazdy.

Nie ma co ile, to jest losowe.

W trakcie jazdy też może trzeźwy kolega dmuchać :D . Poza tym jak się nie dmucha, to też nie zgasi pojazdu :D . Ogólnie łatwo to wszystko oszukać. Nawet teraz stacje diagnostyczne nie sprawdzają czy alkomat w ogóle reaguje na alkohol, wystarczy zamontować atrapę :D .

aliaton7035333 napisał:
....W trakcie jazdy też może trzeźwy kolega dmuchać :D

Dlatego taki środek karny jest do du.... i ty to potwierdzasz swoim myśleniem.... :)

aliaton7035333 napisał:
.....Poza tym jak się nie dmucha, to też nie zgasi pojazdu :D

Nie powinno, bo to by stworzyłoby zagrożenie dla innych uczestników....

aliaton7035333 napisał:
Nawet teraz stacje diagnostyczne nie sprawdzają czy alkomat w ogóle reaguje na alkohol, wystarczy zamontować atrapę :D .

Ogólnie to takiemu kierowcy, po ujawnieniu jakichkolwiek uchybień powinni dowalić dożywotni zakaz....w końcu starał się o skrócenie.....

Nie wiedzą co zrobić z "bardzo pijanymi" i niebezpiecznymi kierowcami typu 0,21 promila to tak jest :D ... Trzeba jakoś wyciągać kasę

Witam czy jest możliwość wyłącznia spod zakazu prowadzenia wszelkich pojazdow kategorie A? Mam zakaz na 3lata rok już miną a nie mam jak dojeżdżać do pracy. Pozdrawiam

markol321 napisał:
Witam czy jest możliwość wyłącznia spod zakazu prowadzenia wszelkich pojazdow kategorie A? Mam zakaz na 3lata rok już miną a nie mam jak dojeżdżać do pracy. Pozdrawiam

Skoro wyrok jest już prawomocny nic nie zrobisz. Poczytaj ten temat, po połowie okresu zakazu możesz złożyć wniosek o zmianę środka karnego.

biezanow_123 napisał:
Daj znac czy sie udalo. Powodzenia :-)
Wyrok w przyszly czwartek, gdyz pani sędzina chce zapoznać sie z moją kartą karną. Opinia kuratora mówiła Pani, że bardzo pozytyna i same plusy. Pozostaje mi czekać. A w karcie może znaleźć się jedynie mandat za rozmowę przez telefon w trakcie jazdy jakieś 3-4 lata temu.

A nie bylo karty karnej w aktach? Az dziwne

Karta karna to nie jest krajowy rejestr karny? Do tego nie wpisuje się mandatów za rozmowę przez telefon, ponieważ jest to wykroczenie...

ibiszek napisał:
Wyrok w przyszly czwartek
Mam pytanie, kiedy złożyłeś wniosek?

Kartę chciałem złożyć rok temu podczas sprawy gdy zapadł wyrok o zakazie na dwa lata ale Pani sędzina powiedziała, że nie muszę tego składać i pozostałych dokumentów gdyż to nie zmieni wyroku. A wniosek składałem 8 kwietnia. Także czas ucieka...

Czyli dopiero po 4 miesiącach doszło do rozprawy...? Strasznie długo. Tak poza tym, skąd się dowiedziałeś kiedy jest termin rozprawy? Np ja ile razy chciałem się dowiedzieć z sądu czy wyznaczyli już jakiś termin to otrzymuję informację, że jest to posiedzenie niejawne zaoczne i nie ma terminu rozprawy, żebym sobie czekał na odpowiedź... Widzę, że niektórzy mieli podany termin rozprawy.

Zastanawiam się czy wcześniej mi się zakaz skończy niż otrzymam tą odpowiedź :lol:

Ciekawe. Ja telefonicznie uzyskalem konkretna date posiedzenia. A kiedy wyslales wniosek?
U mnie wniosek poszedl 22 lutego. 5 kwietnia mialem pierwsze posiedzenie gdzie sad zazyczyl sobie wywiadu przeprowadzonego przez kuratora i odroczyl posiedzenie do 9 maja a 20 maja dostalem dopiero wyrok na pismie ze sad mi sie przychylil do wniosku czyli u mnie wszystko sie zakonczylo po 3 miesiacach od wyslania wniosku

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót