AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no to opisz jak wyglądały psychotesty:
A próby wątrobowe prywatnie robiłeś?jak tak to jakie wyniki?

Brunonz napisał:
no to opisz jak wyglądały psychotesty:
A próby wątrobowe prywatnie robiłeś?jak tak to jakie wyniki?
Psychotestami się nie przejmuj :) Parę testów pisemnych,dopasowanie brakujących elementów, sygnalizator, tablica z cyferki. Zaliczysz :) Próby watrobowe sobie robiłem prywatnie.
ALT 12
AST 11
GGTP 14
BILIRUBINA całkowita 1.35^ gdzie norma chyba jest 1.2
Cukru i ciśnienia nie sprawdzałem. Zero alkoholu przez 6tyg a poprzedni piłem co weekend.

ENZO_89 napisał:
Psychotestami się nie przejmuj :) Parę testów pisemnych,dopasowanie brakujących elementów, sygnalizator, tablica z cyferki. Zaliczysz :) Próby watrobowe sobie robiłem prywatnie.
ALT 12
AST 11
GGTP 14
BILIRUBINA całkowita 1.35^ gdzie norma chyba jest 1.2
Cukru i ciśnienia nie sprawdzałem. Zero alkoholu przez 6tyg a poprzedni piłem co weekend.

O Bożesz Ty mój, wątroba żyleta :D po przeszczepie? Haha

bartek0 napisał:
próby wątrobowe to osobne skierowanie? Oprócz psychotestow i WOMP?

Nie, zrobił je pewnie dla siebie, ale na moim przykładzie warto je zabrać ze sobą do WOMP-u. U mnie lekarki przyjęły te wyniki z uśmiechem na twarzy :)

Jacyków69 napisał:
O Bożesz Ty mój, wątroba żyleta :D po przeszczepie? Haha
Co dzień łyżka 🥄 ostropestu 💪 i dieta :) Próby watrobowe robiłem dla siebie :) W poniedziałek Womp... Aż się boję..

ENZO_89 napisał:
Co dzień łyżka 🥄 ostropestu 💪 i dieta :) Próby watrobowe robiłem dla siebie :) W poniedziałek Womp... Aż się boję..

O tak, ostropest robi robotę, mi też pomógł :D

Jak wyglądają te badania w WOMP? Ja zrobilem przed zlozeniem wniosku psychotesty bo nie mialem za bardzo mozliwosci jechac do WOMP (nie ma u mnie w miescie). Badania w WOMP chce zrobic juz po otrzymaniu decyzji, mam się bac tych badan watrobowych jesli powiedzmy tydzien wczesniej bylem na weselu i pilem?

bartek0 napisał:
Jak wyglądają te badania w WOMP? Ja zrobilem przed zlozeniem wniosku psychotesty bo nie mialem za bardzo mozliwosci jechac do WOMP (nie ma u mnie w miescie). Badania w WOMP chce zrobic juz po otrzymaniu decyzji, mam się bac tych badan watrobowych jesli powiedzmy tydzien wczesniej bylem na weselu i pilem?

Trochę dziwna kolejność...złożyłeś wniosek bez badań?
Dlaczego wcześniej ich nie zrobiłeś? Teraz mogą mieć jakieś "ale" w sądzie, chociaż mogę się mylić, ktoś chyba składał wniosek bez badań i przeszło ale większą pewność byś miał z badaniami.

U mnie była tylko brana krew z palca - glukoza. Pokazałem im swoje prywatne na wątrobę, jakaś mała ankieta, trzeba lekko ściemniać :) pomaca Cię po brzuchu, zamkmiesz oczy i masz stać na jednej nodze itp. do tego okulista. Nic strasznego, tylko trzeba się nastać w kolejkach...oczywiście co WOMP to inne wymagania, podaję mój przypadek.

Tak, powinieneś się bać, raczej wyjdzie z krwi że wątroba dostała w kość, a dla nich to jednoznaczne - pijesz. Więc nie zasługujesz na drugą szanse ;)

Trzeba odstawić alko na minimum 2-3tyg, zero picia, dieta (warzywa, owoce), mało tłustych potraw, woda, ostropest, hepatil i będzie wątroba żyleta :D

Ostatnia edycja:
zrób sobie próby wątrobowe w laboratorium to kosztuje parę zł i będziesz miał odpowiedz,nie znamy stanu Twojej wątroby:)

Jacyków: i masz stać na jednej nodze itp. do tego okulista. Nic strasznego, tylko trzeba się nastać w kolejkach...oczywiście co WOMP to inne wymagania, podaję mój przypadek.

i co ustałeś na jednej nodze przy zamkniętych oczach?

Ostatnia edycja:
A jeśli coś wyjdzie na badaniach wątrobowych to można do nich podejść drugi raz?
Tak jak mówię zależało mi na czasie wiec złożyłem wniosek jak najszybciej.

bartek0 napisał:
A jeśli coś wyjdzie na badaniach wątrobowych to można do nich podejść drugi raz?
Tak jak mówię zależało mi na czasie wiec złożyłem wniosek jak najszybciej.

No tak, ale miałeś 1,5roku na wykonanie badań w WOMP a teraz się martwisz na koniec po złożonym wniosku o nie.
Pewnie można drugi raz za jakiś czas ale mogą być bardziej rygorystyczni, nie chcę straszyć...tak mi się wydaję.

Idź do szpitala jutro rano na czczo, wykup Alt, aspat,ggtp, bilirubinę, odbierzesz po południu i zobaczysz wyniki.

Nie pij już przed badaniami! Ani kropli :D

Bo wcześniej dostałem skądś informacje (nie pamietam skąd) ze badania jak i psychotesty wykonuje się już po decyzji sądu przed samym prawkiem.

bartek0 napisał:
Bo wcześniej dostałem skądś informacje (nie pamietam skąd) ze badania jak i psychotesty wykonuje się już po decyzji sądu przed samym prawkiem.

No można pewnie i tak, ale chyba lepiej przed,bo masz wszystko zaliczone i zostaje tylko pozytywna decyzja sądu. No chyba że nie zależy Ci na czasie

Jacyków 69: ustałeś z zamkniętymi oczyma na jednej nodze ?bo ja za diabła nie mogę może 4 sekundy:(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót