AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
faktycznie masz problem:( może napisać wniosek do sądu o wysłanie sądu na kurs reedukacyjny?

I do tego na kurs nauki kultury.

grzeniomen napisał:
Sędzia praktycznie nie dał mi niczego powiedzieć tylko zapierał się że jest taki przepis i tyle. I kazał mi dokładnie doczytać przepisy i dopiero składać... Może ktoś doradzić co mam zrobić w tej sytuacji ? Ręce opadają ...

A jakie jest dokładnie orzeczenie sądu? Możesz w ciągu 7 dni od posiedzenie, jeśli na nim byłeś - wnieść zażalenie od decyzji która jest dla Ciebie negatywna.

Brunonz - to że wszyscy w naszym kraju wiedzą o tym przepisie - to bym się nie zgodził, co nie znaczy że sąd o tym może nie wiedzieć. Ale jeśli chodzi o zwykłych ludzi a nie tych "nadzwyczajnych" - to nie znają się na tym, my to śledzimy bo nas to dotyczy, ale jak bym nie miał sam zamontowanej już blokady - to tez bym nie wiedział co to jest i z czym to się je. Osobiście to powiem tyle że tym którym powiedziałem o możliwości jazdy z blokadą i że jest takie coś - to nikt nie wiedział co to jest i nawet nie słyszał.

aros123 napisał:
A jakie jest dokładnie orzeczenie sądu? Możesz w ciągu 7 dni od posiedzenie, jeśli na nim byłeś - wnieść zażalenie od decyzji która jest dla Ciebie negatywna.

Brunonz - to że wszyscy w naszym kraju wiedzą o tym przepisie - to bym się nie zgodził, co nie znaczy że sąd o tym może nie wiedzieć. Ale jeśli chodzi o zwykłych ludzi a nie tych "nadzwyczajnych" - to nie znają się na tym, my to śledzimy bo nas to dotyczy, ale jak bym nie miał sam zamontowanej już blokady - to tez bym nie wiedział co to jest i z czym to się je. Osobiście to powiem tyle że tym którym powiedziałem o możliwości jazdy z blokadą i że jest takie coś - to nikt nie wiedział co to jest i nawet nie słyszał.

Sędzia powiedział że odrzuca wniosek i żebym złożył go po upływie 24 mcy i nie dostałem żadnego papierka tylko kazał mi wyjść i tyle ..

Nie wiem jak jest u Was, ale mi zabrano PJ 05.2016, dostalem skierowanie na kurs reedukacyjny ze starostwa 08.2016, czyli teoretycznie nie musze robic, bo nie uprawnienia maja od 2017, ale niestety nie wydadza mi PKK w wydziale kumunikacji i kurs musze zrobic. Oni twierdza, ze kurs musi byc i tyle :mad::mad::mad:

aras_85 napisał:
Nie wiem jak jest u Was, ale mi zabrano PJ 05.2016, dostalem skierowanie na kurs reedukacyjny ze starostwa 08.2016, czyli teoretycznie nie musze robic, bo nie uprawnienia maja od 2017, ale niestety nie wydadza mi PKK w wydziale kumunikacji i kurs musze zrobic. Oni twierdza, ze kurs musi byc i tyle :mad::mad::mad:

Mi zabrano w lipcu 2016 i kursu reedukacyjnego do wydania PKK nie potrzebowałem, ale miałem problemy z WOMP-em i zrobiłem taki kurs ale nie w WORDzie i nie miałem skierowania. Po prostu lekarz orzeczniczka robiła problemy.

Witam, chce spytać czy komuś odrzucili taki wniosek, i jeszcze jedno pytanie czy ktoś już montował taką blokadę do motocykla?
Pytałem kilka firm i mówią że nożną takową blokadę zamontować do motocykla i w żaden sposób nie koliduje to z prawem.

Tez jestem cielawy . dzis wniosek zawiozłem zobaczymy :)

ENZO_89 napisał:
od złożenia wniosku do odebrania prawka minie prawie pół roku 🙄

Jeśli mogę wiedzieć to na co najdłużej się czeka na pozytywna decyzje sądu czy na przesłanie pozytywnej decyzji do wydziału komunikacji?
Taki wniosek można wcześniej złożyć z adnotacją żeby go rozpatrzyli w dniu kiedy minie połowa okresu kary? Tam powiedzmy 2 miesiące przed upływem połowy okresu kary.
Będę wdzięczny za pomoc.

Shokei napisał:
Jeśli mogę wiedzieć to na co najdłużej się czeka na pozytywna decyzje sądu czy na przesłanie pozytywnej decyzji do wydziału komunikacji?
Taki wniosek można wcześniej złożyć z adnotacją żeby go rozpatrzyli w dniu kiedy minie połowa okresu kary? Tam powiedzmy 2 miesiące przed upływem połowy okresu kary.
Będę wdzięczny za pomoc.

W moim przypadku wszystko trwało - od złożenia wniosku do odebrania prawka - 3 miesiące i chyba 2 dni. Najdłużej czekałem na posiedzenie sądu w sprawie blokady - 1,5 miesiąca. Później tydzień na uprawomocnienie, ok. tydzień na dostarczenie decyzji sądu do wydz. komunikacji, PKK wydali od ręki, tydzień na teorię, tydzień na praktyczny egz. - a po zdaniu egzaminu 4 dni na to aby WK miał wyniki z WORD-u i na końcu na blankiet jakieś niecałe 2 tyg. - czyli nawet w miarę sprawnie to poszło.

Jeszcze jedna sprawa ważna - miałem niezapowiedzianą wizytę pani kurator - po 3 tygodniach od złożenia wniosku - nawet byłem po piwku ;) i chyba raczej wyczuła ;) - ale wydała pozytywna opinię i sędzia na posiedzeniu o niej mi powiedział (opinii) - i to miało duży wpływ na to że zgodził się sędzia na jazdę z blokadą. Pozdrawiam i powodzenia

Ja dziś wysyłam wniosek do Sądu.. zobaczymy co z tego będzie i ile czasu zejdzie na wszystko ;) gratki Enzo_89 :ok:

Shokei napisał:
Będę wdzięczny za pomoc.
Uprawnomocnione w moim przypadku coś około 8dni 😂 zanim doszło do wydziału to jeszcze 2tyg potrwało 😂 jak Ci uprawnomocnion to jedz do sądu i sam przewiez te papiery do wydziału komunikacji .. 😲

mam pytanie czy zakaz prowadzenia pojazdów z natury dotyczy zawsze wszystkich kategorii czy idzie wywalczyc wyłączenie kategorii np C , C+E ??

S7_TOMEK napisał:
mam pytanie czy zakaz prowadzenia pojazdów z natury dotyczy zawsze wszystkich kategorii czy idzie wywalczyc wyłączenie kategorii np C , C+E ??

ostatnio poznalem osobe, ktorej zostawili wszystko, a zabrali tylko kat B, wiec chyba idzie :o w listopadzie prawko zatrzymane

aras_85 napisał:
Ja dziś wysyłam wniosek do Sądu.. zobaczymy co z tego będzie i ile czasu zejdzie na wszystko ;) gratki Enzo_89 :ok:
dziękuję ☺️ ja czekałem na posiedzenie aż 3msc 😀

instalowal ktos z Was blokade Drager interlock XT ? z tego co sprawdzialem spelnia normy i mozna kupic w miare tanio

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót