B
Brunonz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 297
faktycznie masz problem
może napisać wniosek do sądu o wysłanie sądu na kurs reedukacyjny?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
grzeniomen napisał:Sędzia praktycznie nie dał mi niczego powiedzieć tylko zapierał się że jest taki przepis i tyle. I kazał mi dokładnie doczytać przepisy i dopiero składać... Może ktoś doradzić co mam zrobić w tej sytuacji ? Ręce opadają ...
aros123 napisał:A jakie jest dokładnie orzeczenie sądu? Możesz w ciągu 7 dni od posiedzenie, jeśli na nim byłeś - wnieść zażalenie od decyzji która jest dla Ciebie negatywna.
Brunonz - to że wszyscy w naszym kraju wiedzą o tym przepisie - to bym się nie zgodził, co nie znaczy że sąd o tym może nie wiedzieć. Ale jeśli chodzi o zwykłych ludzi a nie tych "nadzwyczajnych" - to nie znają się na tym, my to śledzimy bo nas to dotyczy, ale jak bym nie miał sam zamontowanej już blokady - to tez bym nie wiedział co to jest i z czym to się je. Osobiście to powiem tyle że tym którym powiedziałem o możliwości jazdy z blokadą i że jest takie coś - to nikt nie wiedział co to jest i nawet nie słyszał.
aras_85 napisał:Nie wiem jak jest u Was, ale mi zabrano PJ 05.2016, dostalem skierowanie na kurs reedukacyjny ze starostwa 08.2016, czyli teoretycznie nie musze robic, bo nie uprawnienia maja od 2017, ale niestety nie wydadza mi PKK w wydziale kumunikacji i kurs musze zrobic. Oni twierdza, ze kurs musi byc i tyle![]()
Kon1111 napisał:Tez jestem cielawy . dzis wniosek zawiozłem zobaczymy![]()
od złożenia wniosku do odebrania prawka minie prawie pół rokuShokei napisał:No to gratz![]()
ENZO_89 napisał:od złożenia wniosku do odebrania prawka minie prawie pół roku![]()
Shokei napisał:Jeśli mogę wiedzieć to na co najdłużej się czeka na pozytywna decyzje sądu czy na przesłanie pozytywnej decyzji do wydziału komunikacji?
Taki wniosek można wcześniej złożyć z adnotacją żeby go rozpatrzyli w dniu kiedy minie połowa okresu kary? Tam powiedzmy 2 miesiące przed upływem połowy okresu kary.
Będę wdzięczny za pomoc.
Uprawnomocnione w moim przypadku coś około 8dniShokei napisał:Jeśli mogę wiedzieć to na co najdłużej się czeka na pozytywna decyzje sądu czy na przesłanie pozytywnej decyzji do wydziału komunikacji?
Taki wniosek można wcześniej złożyć z adnotacją żeby go rozpatrzyli w dniu kiedy minie połowa okresu kary? Tam powiedzmy 2 miesiące przed upływem połowy okresu kary.
Będę wdzięczny za pomoc.
S7_TOMEK napisał:mam pytanie czy zakaz prowadzenia pojazdów z natury dotyczy zawsze wszystkich kategorii czy idzie wywalczyc wyłączenie kategorii np C , C+E ??
dziękujęaras_85 napisał:Ja dziś wysyłam wniosek do Sądu.. zobaczymy co z tego będzie i ile czasu zejdzie na wszystkogratki Enzo_89
k: