AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
damianos1989 napisał:
Dzwonię do sądu raz w tygodniu, ciągle słyszę proszę czekać

Ja czekałem 3 miesiące i jak bym nie przypilnował tematu to jeszcze by zeszło!Napisałem wniosek o przyspieszenie sprawy z uzasadnieniem i temat miałem rozwiązany na drugi dzień:)

Attex jest jakiś dostępny wzór wniosku czy pisałeś z głowy ?

damianos1989 napisał:
Attex jest jakiś dostępny wzór wniosku czy pisałeś z głowy ?
Przykład:

WNIOSEK
o przyspieszenie terminu orzeczenia
Działając w imieniu własnym wnoszę o przyspieszenie terminu wydania orzeczenia na najbliższy możliwy dzień.
UZASADNIENIE :

W dniu 21.stycznia 2019r. wnioskodawca złożył Wniosek o zmianę orzeczenia zakazu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych poprzez orzeczenie wobec mnie do dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową.
Od dnia złożenia wniosku minął okres 3 miesięcy zaś wnioskodawcy nie został wyznaczony termin zakończenia sprawy.
Najważniejszym powodem, dla którego ogromne znaczenie ma dla mnie zmiana
sposobu wykonywania zakazu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych, jest pilna potrzeba kontynuacja pracy. Obecnie prowadzę działalność gospodarczą i wykonuję zlecenia jako firma podwykonawcza ,wykonując prace na obszarze całego kraju/stacje energetyczne/
Wobec braku możliwości prowadzenia samochodu nie mogę podjąć pracy jako
podwykonawca, gdyż wiąże się ona z częstymi wyjazdami do klientów, nierzadko w
bardzo słabo skomunikowane miejsca. Dodatkową trudnością jest przewożenie sprzętu,materiałów oraz osób wyznaczonych do poszczególnych zadań. Odpowiedzialność za kontakty z dostawcami i transport zamówionych materiałów,wymagają dużej dyspozycyjności oraz możliwości szybkiego przemieszczania się. Z powodu braku tych niezbędnych mi w pracy cech, firma, z którą współpracowałem, wstrzymała przekazywanie mi zleceń, ponieważ moja praca stała się niemożliwa do wykonania.
Wobec powyższego wnoszę jak we wstępie .

Dzięki ! Jutro zabieram się za pisanie wniosku, oczywiście dam znać jak sprawa się potoczyła

Piechu_88 napisał:
A z jakiego województwa jesteś? Ja czekam 2 miesiące jak narazie miesiąc temu była u mnie kuratorka podczas rozmowy na pytanie czy przez ten okres byłem karany wspomniałem ze mandatów żadnych nie mam,a kuratorka ze mandaty jej nie interesuja nawet,więc chyba nie biorą ich pod uwage.Oby tak było bo w weekend wyłapałem mandat za picie i teraz stresy...

Siema. Panowie jak to wyglada z tymi mandatami? Minęło mi dopiero trochę ponad rok i dwa miesiace od zabrania prawka. Zabrane na 4 lata także jakos za 10 miesięcy bede sie starał złożyć wniosek o to skrócenie. Człowiek starał się unikać policji w kazdy mozliwy sposob niestety w ten weekend sam sie wsadzilem na mine i poszedl czlowiek stac w parku z kumplami, jakies krzyki jak to ekipa niektorzy wypici i za zaklocanie mandat przyjal każdy, nie bylo gadki z Panami policjantami. Zadnych innych mandatów ani tym bardziej przestępstw nie ma, tylko ten mandat. Bardzo na to zwracają uwagę czy to nie przekreśla szans? Czy może jak wszędzie - zależy od sądu?
Pozdrawiam wszystkich którzy żałują głupoty I życzę powodzenia

Raczej za takie błache sprawy nie będą Ci robić pod górkę. Wydaje mi się że popełnienie jakiegoś konkretnego występku mogłoby zaważyć tutaj nad sprawą. Chłopaki głowa do góry będzie dobrze. Ja w tej chwili przestałem już nawet myśleć o tym wszystkim. Jest ciężko nie ukrywam, ale jakoś trzeba sobie radzić. Nie mam wpływu na pracę sądu, ale bardzo mocno wydaje mi się że oni specjalnie odwlekają nasze sprawy. Potrafili skazać w 14 dni, a teraz potrzebują ponad 150 dni żeby termin posiedzenia wyznaczyć.

Zobaczymy jak to będzie u mnie, wniosek składam za 2,5 tygodnia...

SlimaniM napisał:
Siema. Panowie jak to wyglada z tymi mandatami? Minęło mi dopiero trochę ponad rok i dwa miesiace od zabrania prawka. Zabrane na 4 lata także jakos za 10 miesięcy bede sie starał złożyć wniosek o to skrócenie. Człowiek starał się unikać policji w kazdy mozliwy sposob niestety w ten weekend sam sie wsadzilem na mine i poszedl czlowiek stac w parku z kumplami, jakies krzyki jak to ekipa niektorzy wypici i za zaklocanie mandat przyjal każdy, nie bylo gadki z Panami policjantami. Zadnych innych mandatów ani tym bardziej przestępstw nie ma, tylko ten mandat. Bardzo na to zwracają uwagę czy to nie przekreśla szans? Czy może jak wszędzie - zależy od sądu?
Pozdrawiam wszystkich którzy żałują głupoty I życzę powodzenia

Jak juz pisałem kuratorka na wywiadzie pytała się czy podczas trwania kary miałem zatargi z prawem,powiedziałem ze nic takiego nie było nawet mandatu chyba żadnego nie było,a ona że mandaty nie są brane pod uwage,ale wiadomo człowiek już świruje jak by nie patrzeć sprawa jest za alko a mandat za alko ale takie jest prawo więc jestem dobrej myśli,ja składałem miesiąc przed uplywem połowy kary tak mi prawniczka zaleciła

to jak to jest z tym wnioskiem, można w końcu go złożyć tak jak w moim wypadku 2,5 tygodnia wcześniej?
bo jeśli tak to póki co jestem w domu to bym go złożył

Patryk122 napisał:
to jak to jest z tym wnioskiem, można w końcu go złożyć tak jak w moim wypadku 2,5 tygodnia wcześniej?
bo jeśli tak to póki co jestem w domu to bym go złożył
mi 17.08 mijała połowa wyroku,15.07 wysyłałem do sądu papiery.Wszystko kwestia ile mają spraw w sądzie.Mi dowiadywała się prawniczka jak jest z terminami,żeby za wcześnie nie wysłać.

Piechu_88 napisał:
mi 17.08 mijała połowa wyroku,15.07 wysyłałem do sądu papiery.Wszystko kwestia ile mają spraw w sądzie.Mi dowiadywała się prawniczka jak jest z terminami,żeby za wcześnie nie wysłać.

jak masz prawniczkę to po co się pytasz na forum?

Piechu_88 napisał:

Przecież to wiadomo ze oni nigdy czasu nie maja.

A z innej beczki,jest ktoś na forum kto zdawał egzamin na pj po zmianie przepisów? Jak wygląda ten egzamin kontrolny do którego można podejsc tylko raz?

Piechu_88 napisał:
A z innej beczki,jest ktoś na forum kto zdawał egzamin na pj po zmianie przepisów? Jak wygląda ten egzamin kontrolny do którego można podejsc tylko raz?

Ponoć w Wordach nie weszło w życie ale to ploty:)

Właśnie dostałem zgodę, ile czasu trzeba czekać na uprawomocnienie ? Po 7 dniach chyba mogę iść po odpis prawomocnego wyroku.Sędzina mi powiedziała, że dwa-trzy tygodnie będę czekał zanim do WK wyślą.
Chciałem zanieść do WK i zapisać się na egzamin jak najszybciej.

Ostatnia edycja:
Raschey napisał:
Właśnie dostałem zgodę, ile czasu trzeba czekać na uprawomocnienie ? Po 7 dniach chyba mogę iść po odpis prawomocnego wyroku.Sędzina mi powiedziała, że dwa-trzy tygodnie będę czekał zanim do WK wyślą.
Chciałem zanieść do WK i zapisać się na egzamin jak najszybciej.

Taka opcja jest możliwa,ale u mnie WK powiedziało że oficjalnie muszą dostać z sądu.Ale niektórym się udało :)kolegom z forum!

Witam jeżdżę z tą blokada zostało mi dwa miesiące , mam pytanie dziś wyszło mi na blokadzie że za 7 dni mam zawieść do serwisu , kończy mi się kalibracja , czy te dwa miesiące mogę jeździć bez tej kalibracji ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót