To było podchwytliwe pytanie ponieważ również wystawiałem takie konta ;
a pewna osoba napisała mi :
Do Pana
MOJE DANE
Witam, pragnę Pana poinformować że przeciwko Panu został już przygotowany wniosek do prokuratury w związku z prowadzoną sprzedażą kont do platformy Steam. Sprzedając konta do platformy Steam której właścicielem jest korporacja Valve Software, złamał Pan prawo. Polityka prywatności korporacji I regulamin platformy Steam wyraźnie zabraniają takiej sprzedaży jak również czerpania każdej innej działalności zarobkowej bez wiedzy mojego klienta tj. Korporacji Valve Software. Sugeruje Panu załatwienie sprawy polubownie w formie zaprzestania dalszej zorganizowanej sprzedaży dobra którego praw Pan nie ma I zwrotu uzyskanych pieniędzy. W przypadku odmowy jutro moja kancelaria złoży przeciwko Panu wniosek do prokuratury o ściganie ponieważ zastosowanie znajdzie tutaj min. Art. 269b § 1kk. Stosowaną informację z numerem Pańskiego konta otrzyma Naczelnik Urzędu Skarbowego w (DANE US) ponieważ sprzedaż jaką Pan prowadzi ma charakter zorganizowany.
Więcej informacji znajdzie Pan na stronie mojego klienta -
Valve
NASTĘPNA WIADOMOŚĆ :
Moja kancelaria odpowiada za reprezentowanie interesów prawnych firmy Valve Software, właściciela platformy Steam na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Jeżeli jest Pan zainteresowany korespondencją z producentem to poniżej podaje adres:
Valve Software
PO BOX 1688
Bellevue, WA 98009
Stany Zjednoczone
Z dopiskiem Copyright
I fax (001) 425-827-4843
Dokonywać zwrotów należy na konto naszej kancelarii prowadzone przez BRE Bank S.A.
[...]
W tytule przelewu proszę umieścić imię I nazwisko.
Transakcje wobec użytkowników którzy nie uiścili należności proszę anulować, a kontrahentów przeprosić za zaistniałą sytuację, proszę to zrobić w sposób kulturalny, aby nie narazić mojego klienta na zszarganie jego dobrego imienia.
Na zwrot pieniędzy jest 7 dni, następnie sprawa przekazywana jest do Prokuratury.
dostałem również pisemnie priorytetem podobną wiadomość tylko że tam był już nr konta gdzie zwrócić pieniądze itd wydaje mi się że ta osoba próbuje wyłudzić odemnie pieniądze jak uważacie ?
Dane tej osoby udostępniłem bo podobno to jest kancelaria w co wątpię ...