P
pattrrycja
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, jestem osobą prywatną, sprzedaję od czasu do czasu swoje rzeczy na portalu internetowym allegro. Ostatnio zakupilam buty do kolezanki lecz ona zmienila zdanie i zostalam z obuwiem, kupiłam je jako nowe. Postanowiłam je sprzedać, wystawiłam je również jako nowe, za marne grosze... Pani która kupiła buty szarpie się ze mna teraz o 20 zł bo najwyraźniej nie spodobały jej się lub nie trafila w rozmiar. Grozi mi różnymi instytucjami.. Ja chciałam przyjąć te buty od niej dla świętego spokoju, lecz ona zarządała więcej pieniędz (chce żebym jej pokryła przesyłki ode mnie do mnie ; i od niej do mnie - zwrotną) czy jest jakieś prawo które reguluje kto pokrywa koszty ?
Poza tym buty naprawde były nowe a ona pisze tak jakby w nich chodziła i teraz chce je zwrócić.. uważa, że buty się różnią i że były używane. czy mogę w jakiś sposób ubiegać się o swoje prawa? przeciez to zwykłe bzrudy i pomówienia a w dodatku ona chce wyłudzić ode mnie pieniądze.
Proszę o jakąś pomoc, zwróciłam się z tym do allegro lecz nie dostałam od nich żadnej porady.
Czy osobą sprzedająca nie ma możliwości obrony?!
Poza tym buty naprawde były nowe a ona pisze tak jakby w nich chodziła i teraz chce je zwrócić.. uważa, że buty się różnią i że były używane. czy mogę w jakiś sposób ubiegać się o swoje prawa? przeciez to zwykłe bzrudy i pomówienia a w dodatku ona chce wyłudzić ode mnie pieniądze.
Proszę o jakąś pomoc, zwróciłam się z tym do allegro lecz nie dostałam od nich żadnej porady.
Czy osobą sprzedająca nie ma możliwości obrony?!