Altus - EGB

• Autor wątku Autor wątku Agull
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
CHyba że będą badać Twój majątek w taki sposób że przyjadą pod dom i będą z daleka patrzeć ile jest dom warty , ile auto itd :D
bo tyle mogą jedynie hehe

A niech patrzą, niech badają - w taki sposób..:D

bo tyle mogą , jedynie :)

warto znać swoje prawa.

spoko, mnie straszył windykator przesłuchaniami w prokuraturze jeśli złoże sprzeciw do nakazu zapłaty hehe

także czekamy na dalsze info od Ciebie

Napiszę jak tylko będę miał jakieś informacje jutro..
Pozdrawiam!

Agull napisał:
Mnie właśnie owa firma najpierw straszyła,że poda o wyjawienie majątku,to było w marcu,a teraz,że bada mnie pod kątem popełnienia czynu zabronionego.
Widziałem takie pisemko. Żałosne to. Treść jest tak skonstruowana, że pod kątem prawnym nie ma się do czego przyczepić ale człowiek nieobeznany z językiem prawniczym i w ogóle przestraszony sądzi, że za tydzień komornik puści go w skarpetkach.

Tak to leci:
WYJAWIENIE MAJĄTKU
Z uwagi na rozpoczęcie procedury przygotowywania Państwa sprawy do wszczęcia egzekucji komorniczej, która poprzedzona zostanie uzyskaniem prawomocnego orzeczenia sądu na naszą rzecz, informuję że zgodnie z art. 913 i n. KPC w toku prowadzonej egzekucji wierzyciel ma prawo skorzystać z instytucji wyjawienia majątku, zaś uzyskane informacje przekazane zostaną do wiedzy komornika, który szybko i skutecznie wyegzekwuje należność wraz ze wszystkimi kosztami, które Państwa obciążą całości

No żałosne.. tak jak piszesz. Wiesz, człowiek rzeczywiście wystraszony i nieobeznany.. Boi się każdego telefonu..boi się drzwi otwierać , każdy dzwonek do drzwi doprowadzić może do zawału..
To jest koszmar. U mnie to trwa od 8 lat. Mówi się, że trzeba nauczyć się z tym żyć, ale to nie takie proste.

wyjawienie majątku czy wejście do mieszkania może się odbyć jedynie gdy się ma prawomocny nakaz. żadna firma zrobić tego nie może bo nie ma takich możliwości :)

Ale czy takie firmy mogą współpracować z innymi firmami właśnie tego typu?
Czy mogą zrobić to za moimi plecami, gdzie ja o wszystkim dowiem się na samym końcu?

już CI to tłumaczyłem. do domu / mieszkania nikt poza policją i komornikiem nie może wejść.

zająć konto może wyłącznie komornik, a ile masz na koncie to też wyłącznie komornik może sprawdzić.

I powinno się mnie powiadomić o wszczęciu procedury komorniczej, prawda ?

powinieneś dostać pismo od komornika z informacją o zadłużeniu.
komornik w domu pojawi się dopiero wtedy gdy nie będziesz wpłacać ustalonej kwoty albo gdy olejesz pismo wogóle.

Ostatnia edycja:
Byłem u komornika.
Postępowanie w sprawie zostało zamknięte w listopadzie 2013r. Kodeksem 824 kpc.
Co zatem teraz mam robić?
Jednak przedawnienia?

czyli umorzone ale wierzyciel może ponownie skierować sprawe do komornika.

Umorzone..
Ale może też sprawa cała przedawnienia

hmmm po 10 latach chyba

Ostatnia edycja:
Tutaj pisali, że umowy elektroniczne inaczej.. to była karta kredytowa

być może ale sprawa była w sądzie i u komornika

czy masz te postanowienie komornika z listopada, możesz je wrzucić?

Powrót