Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
z tego co czytałem w tej ustawie jest zapis, że nie trzeba dostarczać z krk tylko na aplikację radcowską, notarialną i adwokacką, ale była to strona dedykowana dla tych aplikacji więc może nie napisali o komorniczej bo im się nie chciało ;)

ps.s ma ktoś ten formularz zgłoszeniowy w .pdf albo .doc? szukam w goglach a tam tylko załączniki do rozporządzenia, które wizualnie nie wyglądają zbyt ładnie ;/ jakby ktoś mógł pomóc to proszę o linka albo na maila kraik8@wp.pl, z góry dzięki ;-)

Trzeba zaświadczenie z KRK ! Tak powiedzieli mi w Izbie w Poznaniu ,że to odgórna dyspozycja z Ministerstwa.

dokumenty potwierdzajace ukonczenie studiow prawniczych... to ma byc jeden z opisow dyplomu czy np. ksero oryginalu?

Ja dałem odpis, ksero może nie wystarczyć.

Kochani...a nie możecie po prostu wykonać telefonu do izby lub KRK?

ja daje zaswidczenie o ukonczeniu studiow ktre wystawili mi dziekan gdyz dyplomu jeszcze nie posiadam:) ponawiam moje pytanie o date ogloszenie ministra sprawiedliwosci ktora trzbea wpisac na tym wniosku:)

warloard napisał:
ja daje zaswidczenie o ukonczeniu studiow ktre wystawili mi dziekan gdyz dyplomu jeszcze nie posiadam:)

A tak z ciekawości podpytam, dowiadywałeś się u żródła czy takie coś przejdzie, bo w ustawie o komornikach i egzekucji nie ma przepisu, który występuje ustawach o radcach prawnych, adwokaturze i notariacie, o tym że może być zaświadczenie z uczelni zamiast dyplomu lub odpisu, wobec czego czytając dokładnie ustawę nie ma podstawy prawnej, żeby takie zaświadczenie zamiast dyplomu uznać.

A co do daty z biuletynu, to ja wpisałem datę ogłoszenia ze strony MS, czyli 12 kwietnia.

Ostatnia edycja:
wiesz co pytalem jedynie w dziekanacie ale dla swietego spokoju jutro jeszcze zadzwonie do rady:) rozumiem ze 12 kwietnia nalezy wpisac zarowno co do daty ogloszenia jak i daty biuletynu?

No ja tak zrobiłem, aczkolwiek też nie byłem pewien co do tej daty. Ale myślę, że nie będzie to kluczowe przy dopuszczeniu do egzaminu :)

Witam,
chcialbym sie zapytac czy zaswiadczenie musi byc koniecznie wydane przez lekarza medycyny pracy czy wystarczy przez powiedzmy lekarza rodzinnego??Natomiast drugie zaswiadczenie od psychologa akceptowalne jest tylko takie wystawione przez tych ktorzy znajduja sie na liscie PSYCHOLOGÓW UPRAWNIONYCH DO PRZEPROWADZANIA BADAŃ OSÓB POSIADAJACYCH
LUB UBIEGAJACYCH SIĘ O POZWOLENIE NA BROŃ??

1. Musi być lekarz medycyny pracy.
2. Tak.

Swoją drogą to było w tym temacie pisane dzisesiątki razy, po co ciągle pytać o to samo.

komo a na pieczatce lekarza masz napisane ze on jest lekarzem medycyny pracy bo ten u ktorego ja bylem nim jest natomiast na pieczatce tego nie ma napisanego... z drugiej strony wydaje mi sie ze troche przesadzamy z tymi dokumentami i nie wierze ze az tak to skrupulatnie sprawdzaja:) najwazniejsze jest zaplaci 693zl :D

No właśnie lekarz u którego byłem też jest lekarzem medycyny pracy ale na pieczątce tego nie ma i gdy składałem dokumenty pani która je przyjmowała zwróciła mi uwagę, że mogą się do tego przyczepić i wezwać mnie do uzupełnienia braków. Też myślałem, że tego za bardzo nie sprawdzają ale okazuje się że jest inaczej więc nastawiam się że coś jeszcze będę musiał poprawić.

A mozecie mi wskazac dokladne miejsce gdzie jest napisane,iz niezbedne sa dwa zaswiadczenia od wyzej wymienionych lekarzy specjalistow??Bowiem przejrzalem ogloszenie o egzaminie konkursowym i ustawe o komornikach sadowych i egzekucji i nawet slowem nie jest to tam wyszczegolnione:/

Przepraszam jezeli zadaje infantylne pytania,ale w ostatniej chwili zdecydowalem sie na to wlasnie aplikacje i jestem troche zielony jezeli chodzi o niuanse proceduralne :)

Mniej więce rok temu, na tym wątku toczyła się dokładnie taka sama dyskusja i nerwowa wymiana doświadczeń związanych z badaniami lekarskimi. Zapraszam więc do lektury, str. 12-13.

dafi250 - dodatkowo polecam lekturę regulaminu

sluchajcie jezeli jestem z katowic to w tym forlumarzu mam wpisac ze zglaszam przystapienie do egzaminu komorniczego w okregu wlasciowsci izby komornicze w krakowie prawda??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót