Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a w Poznaniu nie miały być wyniki o 19 ? bo mam już nerwy;)

z tego co ja pamiętam Pan Sędzia mówił coś, że około 23, ale skoro zdawało nas o 20 osób więcej niż w Warszawie, a Warszawa już opublikowała te wyniki, to chyba będą szybciej. Wygląda na to, że w Warszawie zdało około 70 %, także nie jest źle.

jest ktoś z KRK lub ktoś kto będzie dzisiaj sprawdzał wyniki?

niestety magdalenka2222 nie jestem z Krakowa, sprawdzam na bieżąco w Internecie. Nam w Poznaniu powiedzieli, że opublikują liste na stronie Izby Komorniczej w Poznaniu, a także wywieszą listę w siedzibie.

Póki co na stronie krakowskiej izby figurują jeszcze wyniki z zeszłego roku

Komunikaty

mi niestety nie chce się ładować strona izby komorniczej w Krakowie i nie wiem czy to z mojej winny czy przeciążenie serwera. Alicze jakbyś widziała wyniki na stronie KRK to daj proszę znać

a jak Wasze odczucia po egzamini? Zdane nie zdane :)?

Warszawa już ma wyniki. Na 110 osób zdało bodajże 72, czyli nieźle.

Czy ktoś może z Poznania sprawdzał w siedzibie tamtejszej izby czy została wywieszona lista z wynikami ?

Jak zwykle Wrocław i Poznań musi czekać, cos nie sprawdza sie to z Wawką. Jak oni mieli wcześniej to znaczy ze mynie o 23-ciej tylko o 2 w nocy, albo serwer padnie jak kiedyś i wyniki będa jutro:mad::mad::mad::mad:

63. komornik jest płatnikiem podatku VAT
64 Budżet uchwala rada gminy
65. komorników wizytatorów wyznacza krajowa rada komornicza
66. przerwanie lub zawieszenie biegu przedawnienia wobec jednego z dłużników solidarnych nie ma skutku wobec reszty dłużników
67. odwołanie od dyscyplinarki do sądu okręgowego gdzie mieści się kancelaria
68. jeśli do prowadzenia postępowania został wybrany inny komornik spoza właściwości ogólnej- skargę rozpoznaje sąd, który byłby właściwy według ogólnych zasad.
69. w skład majątku upadłościowego nie wchodzi wynagrodzenie do wysokości w jakiej jest wolne od zajęcia
70. interpretacja indywidualna prawa podatkowego powinna być wydana nie później niż w 3 miesiące.
71. kandydat na wójta nie musi stale zamieszkiwać na terenie gminy, w której kandyduje.
72. przewodniczącego wydziału w sądzie rejonowym wyznacza prezes sądu okręgowego
73. wniosek o wpis do księgi wieczystej na formularzu urzędowym
74. referendarz może-wpis do księgi wieczystej
75. Nakazowi zapłaty nadaję się klauzulę wykonalności z urzędu

Ostatnia edycja:
nareszcie :) już nie mogłem się doczekać

Pozdrawiam świeżo upieczonych aplikantów izby gdańskiej :)

Wyniki w Krakowie wiszą, zdawalność podobna jak w Poznaniu, próbowałem zrobić zdjęcia telefonem ale nic z tego nie wyszło. Gratuluję aplikantom!

update: wyniki są na stronie zresztą.

Ostatnia edycja:
Gratuluje wszystkim którzy się dostali :))) I pozdrawiam wszystkim którzy zdawali ze mną w okręgu warszawskim !!

Również gratuluje wszystkim, orientuje się ktoś gdzie Poznań będzie miał zajęcia?

Gratulacje dla wszystkich aplikantów z okręgu krakowskiego:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót