Q
qwerty1979
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Ktoś z Torunia może jest, kto zdał pozytywnie egzamin ? jeśli tak proszę na priv
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Shantal napisał:W jaki sposób zamierzacie to robić? Czy bedziecie wysyłać Cv do wszystkich kancelarii w swoim mieście czy może jakaś inna metoda?
Jesica40 napisał:już przeczytałamRozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 21 grudnia 2007 r. w sprawie organizacji i przebiegu aplikacji komorniczej (Dz.U.07.244.1804). Ale jakby ktoś miał jednak ochote wdać się w szczegóły to chętnie dowiem się innych ciekawych rzeczy...np. info dot. zarobków.
Kwestię zarobków aplikantów i asesorów komorniczych omawialiśmy na tym wątku na str. 5Jesica40 napisał:Ale jakby ktoś miał jednak ochote wdać się w szczegóły to chętnie dowiem się innych ciekawych rzeczy...np. info dot. zarobków.
Cóż, wypowiedzi są raptem dwie. Jedna udzielona przez Szanownego Kolegę, który na wstępie mówi, że nie jest ani aplikantem, ani asesorem komorniczym, druga zaś moja (asesora komorniczego). Ja, siłą rzeczy, nie mogę więc być obiektywna w ocenie ich wiarygodności. Wnioski wyciągnąć musisz samaJesica40 napisał:Jesli natomiast chodzi o zarobki to czytałam str 5 i informacje sa bardzo różne i sprzeczne i tak naprawde nie wiem, które opinie są prawdziwe...?
Jesica40 napisał:Tak wiem, że zajęcia rozpoczynają się po 1 stycznia. Jesli natomiast chodzi o zarobki to czytałam str 5 i informacje sa bardzo różne i sprzeczne i tak naprawde nie wiem, które opinie są prawdziwe...?
Czy ktoś dodzwonił sie może do Izby w Poznaniu. Ja wydzwaniam tam od poniedziałkku i głucha cisza. Chciałabym wiedzieć czy jest na tyle osób, którym udało sie zaliczyc egzamin żeby zajęcia odbywały sie we Wrocławiu.
Ps. szukam Bartka i Marka i jeszcze Kaśki pisaliśmy razem w PoznaniuChciałbym wiedzieć jak wam poszło?
Z treści art. 29l ust. 2 i 3 ukse jasno wynika, że koszty aplikacji ponosi aplikant a nie komornika. Jak zaś to będzie wyglądało w praktyce zależy tylko i wyłącznie od umowy z szefem.ewelamalinka napisał:a jak to jest z tymi składkami wnoszonymi przez aplikantów na ich szkolenie , czy patron płaci te składki czy my sami?