P
pawelbeniak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
od początku 10r do dnia 17.12.10r spożądziłem w programie komornik ponad 9900 pism a wy jakie macie wyniki ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Cóż, jeżeli przyjąć za kryterium tylko ilość, to ja jestem cienkim leszczem, bo mam na koncie, w tym roku, tylko niecałe 2.800 pism.pawelbeniak napisał:od początku 10r do dnia 17.12.10r spożądziłem w programie komornik ponad 9900 pism a wy jakie macie wyniki ?
no i?pawelbeniak napisał:od początku 10r do dnia 17.12.10r spożądziłem w programie komornik ponad 9900 pism a wy jakie macie wyniki ?
bo są tam zapewne odpowiedzi na skargi, postanowienia wszelkiej maści lub inne kwiatki...a nie same zapytanialokata napisał:Cóż, jeżeli przyjąć za kryterium tylko ilość, to ja jestem cienkim leszczem, bo mam na koncie, w tym roku, tylko niecałe 2.800 pism.![]()
Jak nic - jasnowidz!!!Bartata napisał:bo są tam zapewne odpowiedzi na skargi, postanowienia wszelkiej maści lub inne kwiatki...
pawelbeniak napisał:od początku 10r do dnia 17.12.10r spożądziłem w programie komornik ponad 9900 pism a wy jakie macie wyniki ?
pawelbeniak napisał:od początku 10r do dnia 17.12.10r spożądziłem w programie komornik ponad 9900 pism a wy jakie macie wyniki ?
Dwa?suazi napisał:przy napisaniu wysłuchania w trybie art. 827 mamy 2 pisma
Nareszcie!suazi napisał:Ponadto dobrą wiadomością dla Ciebie koleżanko/kolego będzie fakt, iż Currenda wprowadzi do programu Komornik autokorektę tekstu
Dodatkową pracę oczywiście możesz podjąć (choć w dobrym tonie byłoby oczywiście skonsultowanie tego wcześniej ze swoim partonem), ale przynajmniej moim zdaniem, nie jako aplikant, gdyż aplikację odbywasz w kancelarii swojego patrona.suazi napisał:Abstrahując już od tego wątku, mam pytanie odnośnie zatrudnienia przez Komorników aplikanta - jestem zatrudniony na stałe u Komornika, który jest moim patronem, w między czasie znajomy asesor został powołany na stanowisko komornika - zwrócił się do mnie z zapytaniem czy moge mu pomóc u Niego w kancelarii. Czy moge podjąć prace na dodatkowę 1/2 etatu jako aplikant ?
Ja znam oczywiście treść art. 827 kpc, ale cieszę się, że i Tobie nie jest ona obcasuazi napisał:Zgodnie z normą zawartą w art. 827 powinny być wysłuchane obie strony przed umorzeniem... Jeżeli w toku czynności dłużnik nie został wysłuchany (do protokołu) w trybie art. 827, to wysyłamy mu wezwanie do zapłaty z aktualnym saldem zadłużenia wraz z wysłuchaniem w trybie art. 827 (odzew dłużników jest znikomy).
lokata napisał:... Dziękuję i również pozdrawiam serdecznie![]()
same kodeksowe instytucjesuazi napisał:( i to czasem nawet drogą faxu/maila/telefonu ?!!!)
Hmm... A może nie byłaby ona taka dziwna gdyby spojrzeć na nią przez pryzmat art. 763 kpc?suazi napisał:Rozumiem, że u Ciebie kol. Lokata treść wysłuchania wierzyciela, jest znana dłużnikowi - tj. wszystkie czynności jakie zostały przeprowadzone w toku postępowanie mające na celu zaspokojenie roszczenie wierzyciela? Musze przyznać, że dziwna to dla mnie praktyka
lokata napisał:Hmm... A może nie byłaby ona taka dziwna gdyby spojrzeć na nią przez pryzmat art. 763 kpc?
Ps
Jeżeli nie byłby to zbyt wielki problem, to czy mogłabym nieśmiało poprosić Szanownego Kolegę o to aby, jeżeli już tytułuje mnie swoją koleżanką (co oczywiście mnie niezmiernie raduje), to czy mógłby robić to pełnym wyrazem, gdyż skrót "kol." ogromnie razi me poczucie estetyki?oo:
Z góry dziękuję i ponownie pozdrawiam serdecznie