Aplikacja komornicza cz. II

• Autor wątku Autor wątku Master Piernik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
powinni dać 6 godz. na teczkę i po problemie..albo tak jak jest - tylko wszystko za pomocą komputera na SQL-u..

Bartata napisał:
I może tego typu zdolność do nadinterpretacji była Pana gwoździem do trumny.
Temat egzaminu jest przewałkowany na wszelkie sposoby.
Logika jest prosta - jak jedni dali radę to inni też mogą dać.
A jakość zawsze zyska na tym, że zda 40 a nie 99% ludzi.
I bez osobistych wycieczek, mam to już wiele lat za sobą więc patrzę z innej perspektywy.

konwersacja jak z Ministrem, ja piszę o konkretnym zarzucie, a odpowiedź, że inni zdali !!! no to proszę mi wyjaśnić w jaki sposób naruszanie wprost zasady równego traktowania przekłada się na jakość? a jak chce się robić selekcję, to się ją robi rozsądnie - przez poziom trudności zadań, a nie przez dowolne ich ocenianie, ja wiem o czym piszę, widziałem swoje protokoły sprawdzenia, mam odpowiedź od ministra i rozgoryczenie już mi dawno minęło, teraz oceniam sprawę zupełnie na chłodno, ale tak samo jak wcześniej - zresztą większość zdających ma podobne zdanie - także ci, którzy zdali, gratuluję zdanego egzaminu i spojrzenia na ten egzamin z ciekawej, aczkolwiek właściwej określonej grupie, perspektywy, ja nie mam pretensji do całego świata, ale jeśli piszę, że coś było nie tak, to może najpierw kultura dyskusji nakazywałaby dowiedzieć się dlaczego, a nie wysuwać lekceważące argumenty : "inni zdali" ...może lepiej nic nie pisać, w każdym razie Pańska wszechobecność na tym forum jest przytłaczająca - przyp. że pisałem do obecnych aplikantów, bo może mam im coś sensownego do przekazania, w przeciwieństwie, do tekstów typu: inni zdali, ale jak widzę nie wszystkim jest na rękę swobodne wyrażanie poglądów na forum, dlatego już nie będę się udzielał. pozdrawiam

Dostaliście może dziś na maila informację o spotkaniu ludzi bez patrona? Ma się odbyć 28.11 o godz. 10 w Golden Tulipie na Towarowej.

Warto od razu podac miasto ;).
Docieraja po malu uchwaly. Np. z Lodzi.

Ja dostałem takiego meila. Oni tam proszą o potwierdzenie przybycia tylko jakos nie napisali konkretnie w jaki sposob to zrobic. Trzeba dzwonic do rady izby czy wystarczy odpowiedziec na tego meila?

Eee... chyba mail wystarczy. Skoro wysyłają maile to pewnie też odbierają, ale dla pewności można przekręcić. Pytanie do starszych stażem - co jest na takim spotkaniu? Mówią, że sorry zapraszamy za rok, czy ma to coś bardziej wspólnego z bazarem niewolników?

Rok temu też było takie spotkanie i polegało ono na tym, że oznajmiono potencjalnym aplikantom, że brak w izbie komornikow niespełniających wymogu zatrudnienia aplikanta raz na 3 lata i w związku z tym oni nikomu patrona nie wskażą.

kom86 napisał:
Rok temu też było takie spotkanie i polegało ono na tym, że oznajmiono potencjalnym aplikantom, że brak w izbie komornikow niespełniających wymogu zatrudnienia aplikanta raz na 3 lata i w związku z tym oni nikomu patrona nie wskażą.

i na tym spotkanie niestety się kończy

Co do uchwały o wpisie na liste aplikantów ja należe do izby gdańskiej i uchwałę otrzymałę wczoraj tj. 15.11

Czy w Izbie Krakowskiej wszyscy mają patronów? Ilu jest aplikantów?

Z informacji uzyskanych dzisiaj tj. 16.11 w izbie Katowickiej uchwała ma zapaść 3 grudnia.

Uchwała izby krakowskiej przyszła i do mnie i do kancelarii w dniu wczorajszym
pozdrawiam

Jaki jest ostateczny termin w Izbie Komorniczej w Krakowie na złożenie wniosku o wpis na listę aplikantów i pozostałych dokumentów ?

Obawiam się, ze chyba termin przegapiłem ...

Izba chyba nie wyznacza żadnego terminu. W uoksie masz przepis, stanowiący, że rada ma bodaj 30 dni na podjęcie uchwały, więc żeby zacząć aplikację 1 stycznia to najpóźniej do końca listopada trzeba by złożyć taki wniosek. Dodam, że to jest moja własna interpretacja nie poparta żadnymi informacjami z izby. Zresztą najlepiej to zadzwoń tam i dopytaj.

Czy ktoś wie ilu aplikantów będzie w tym roku w Izbie Gdańskiej?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót