Dzięki MajkJaro,
Czyli wczesniej, jeszcze przed egzaminem nie da rady uzyskać, np. przy składaniu dyplomu nie da rady uzyskać pozytywnej decyzji?
mam nadzieję, że w tym roku takze warunkowo dopuszczą, tak zreszta powiedziała mi własnie pani w izbie, aczkolwiek chciałem mieć jakieś potwierdzenie od kogoś z Poznania. Bez sensu byłoby siedziec nad ustawami przez ponad miesiąc, zeby dowiedziec sie w dniu egzaminu- "niestety".
Aha jeszcze takie pytanie: dokumenty potwierdzajace ukonczenie studiów i uzyskanie magistra"- czy to tylko odpis dyplomu czy tez moze być zaświadczenie o ukonczeniu studiów i uzyskaniu tytułu magistra. Pytam, bo zaświadczenie mozna dostac praktycznie od reki, a na dyplom trzeba czekać. I nie chciałbym sie przewieźć na tym. Na adwokackiej i inne jest napisane: kopii dokumentu potwierdzającego
ukończenie wyższych studiów prawniczych w Rzeczypospolitej Polskiej i uzyskanie tytułu magistra lub zagranicznych studiów prawniczych uznanych w Rzeczypospolitej Polskiej, albo
zaświadczenia o zdaniu egzaminu magisterskiego.
Na komorniczej też bedzie to respektowane?
PS. a pani rzeczywiście, niedość ze miła, to jeszcze ładna, jeśli myślimy o tej samej
Pozdrawiam,