Aplikacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam. Czy ktoś będzie dojeżdżał z Białegostoku do Warszawy na zajęcia ? Może by sie tak zorganizować ..... ? Wesołych Świąt !!!!

Warszawa rozpoczyna zajęcia 13 stycznia. Zjazdy co dwa tygodnie na UW

A skąd masz takie informację, jeżeli można wiedzieć?? :)

Pitut, na UW, czyli gdzie konkretnie? Uniwerek ma różne wydziały rozsiane po całej W-wie

Podobno wszelkie informacje dotyczące zajęć zostały wysłane pocztą do aplikantów mają dojść do wszystkich do końca 2011 roku to informacja jaką przekazała mi pani w Radzie Izby Komorniczej w Warszawie. Widzę , że koleżnka martatram nie dostała jeszcze listu. Może tę informację dostaniesz w sylwestra zamiast życzeń noworoczynch od Rady , ja od Rady swoje pismo otrzymałem 22 grudnia jako taki drobny prezent pod choinkę zamiast rózgi :(
Ja ciągle nie mam patrona.
Ktoś w Warszawie może ma ten sam problem?:(

Zgadza się, koleżanka matratram nie otrzymała jeszcze listu. Według ostatniej informacji, którą uzyskałam przez tel. od rady info miało przyjść mailem i być umieszczone na stronie. Póki co, nie ma ani listu ani maila, ani komunikatu na stronie.

No cóż chyba musisz uzbroić się w cierpliwość w końcu do 13 stycznia jeszcze 2 tygodnie.

13.01.2012 godz. 10 inauguracja zajęć aplikacyjnych w BUWie
pozostałe zajęcia na Bobrowieckiej 9:)

Ja ciągle nie mam patrona.
Ktoś w Warszawie może ma ten sam problem?:([/QUOTE]

Mój małżon miał ten sam problem, w tym tygodniu znalazł patrona, ale w Izbie Lubelskiej. Próbowałeś szukać poza Wa-wą?

Poza Warszawą nie próbowałem , bo myślałem , że znajdę kogoś w Warszawie , twój mąż zaczął szukać później czy na początku października?
Czyli został ztrudniony na 1/8 etatu i pracuje zarobkowe gdzie indziej , a w Lublinie będzie dostawał tylko pieczątki?
To życzę :winko:dosiego roku wszystkim aplikantom.

Szukał od momentu, gdy dowiedział się o zdanym egzaminie. Został zatrudniony na cały etat.

Wszystkiego najlepszego w 2012:winko:

Dzięki serdeczne laotong;) Życzę powodzenia i jak najwięcej egzekucji zakończonych wyegzekwowaniem należności i szybkiego dojazdu Twojemu mężowi. Tobie wszystkiego najlepszego w nowym roku.;):beer:
P.S." Wam to dobrze młodzi jesteście" , a ja mam żonę , malutkie dziecko jak się wyniosę poza Warszawę? Mieszkania nie wynajmę , musiałbym kupić?:rolleyes:

Dziękujemy za życzenia. Mój małżon będzie codziennie dojeżdżał do pracy, to ok. 50 km od Wawy. Mieliśmy już wizje pracy w Gdańsku i perspektywę przeprowadzki.

Temat ważny i gorący , i dotyczy aplikantów komorniczych ,chyba ciekawszy od tego jakie jest odpowiednie ubranie do czynności w terenie.
A tak przy okazji pomyślności w nowym roku dla aplikantów i moderatorów z tego forum.

Ciepłe, bo zimno czasem; gorszej jakości, bo klientela różnie pachnie i wygodne, żeby szybko zmykać ...... :)

Czyli coś praktycznego nie zawsze z najwyższej półki chyba , że dłużnik mieszka w willi z monitoringiem i ma portiera i jest co zająć z ruchomości , które należą do dłużnika.
Ciekawe jak dłużnicy witają komornika?:mad::-x

Jestem nowicjuszką na forum i mam pytanie odnośnie odbywania aplikacji, tj. czy dopuszczalne jest zatrudnienie oprócz kancelarii komorniczej u innego pracodawcy np. adm. oraz czy wszystkim os. które zdały egz. na aplikację komorniczą w 2011 r. udało się znaleść patrona...czy przydzielała go izba...?

To zależy od miasta najlepiej podaj okręg który Cie interesuje , a uzyskasz więcej informacji.

Tegoroczny nabór na aplikację zapchał tę branżę ponad stan. Zostało sporo osób, które nie znalazły zatrudnienia u komornika, a Iby go nie przydzielają, bo bardzo trudno znaleźć komornika, który nie spełniałby ustawowego obowiązku zatrudnienia aplikanta raz na 3 lata (np. w izbie warszawskiej nie ma ani jednego takiego). Generalnie obecnie na tę aplikację nie ma po co iść bez wcześniej załatwionej pracy u komornika, bo się tylko straci czas i pieniądze na egzamin wstępny.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót